Calendula by Kiehl’s voor meer hydratatie

kiehls calendula

Hoewel ik skincare heel belangrijk vind, ging ik vaak direct naar de skincare tegen onzuiverheden of zelfs al anti-aging. Met mijn vette huid dacht ik nooit een te kort aan hydratatie te hebben. Dit is toch eerder iets voor droge huidjes? Maar niets is minder waar! Niet zolang geleden las ik hier het verschil tussen een droge huid en een gedehydrateerde huid. Dus voor iedereen die “begint” met skincare, geen specifieke problemen heeft of toch merkt dat er wat hydratatie mist. In deze blog beschrijf ik uitgebreid DE lijn voor hydratatie van Kiehl’s, nl Calendula.

 

Calendula what?

De producten met Calendula zijn vooral geschikt voor een normale, gecombineerde en een vette huid. Maar ook wanneer je een droge huid hebt, kan je één van deze producten zeker gebruiken. Ze pakken het probleem “hydratatie” aan. En laat dit nu net een probleem zijn waar ik weinig tot nooit bij stil sta. Tot ik door Kiehl’s werd uitgenodigd om mijn huid te laten testen. En het bleek dus dat mijn huid echt wel nood had aan hydratatie. Ik had namelijk maar 31%, terwijl je eigenlijk best 50% scoort hierop.

Merk ik verschil?

Vooral met het wissel van de seizoenen (en dan vooral de temperaturen) merk ik dat mijn huid zeker nood heeft aan hydratatie. Hoe kon ik dat niet eerder hebben gemerkt? Mijn huid is vaak afwisselend droog en vet. Dit is één van de tekenen van een gedehydrateerde huid. Nu ik een tijdje deze producten met Calendula gebruik, ziet en voelt mijn huid er minder dof uit. Het geeft mijn natuurlijke glow terug. Daarbij heb ik ook het idee dat de textuur van mijn gezicht minder oneffen is. De combinatie van droog en vette huid wordt steeds minder. Ik merk dus zeker wel verschil na een goede 2 weken deze producten te gebruiken.

De lijn

Calendula is een lijn van verzorgingsproducten, dat recent opnieuw werd uitgebreid. De lijn bestaat uit een face wash, een toner, een masker en, sinds kort, de water crème. Ik vind het heel handig en overzichtelijk dat een lijn niet over duizend verschillende producten bestaat. 4 producten is voor mij ook zeker genoeg. Want als we eerlijk zijn, niemand heeft tijd om twee maal per dag 6 verschillende dingen op haar gezicht te smeren. Dit zijn voor mij ook de producten die ik zelf het meeste gebruik.

De producten

De face wash is nieuw voor mij. Meestal gebruik ik het enkel onder de douche. Je gezicht wassen met schuimende wasgel en dan afspoelen onder de kraan of met een washandje. Ik ben er niet voor in de wieg gelegd. Maar deze schuimt niet zo hard en heeft nadien geen liters water nodig om af te spoelen. Echt zo gemakkelijk in onderhoud. It’s a winner for me!

De toner was al langer een favoriet. In vergelijking met vele andere toners, is deze heel huidvriendelijk. Ik krijg snel irritaties van toners, zelfs die van Pixi! Meestal krijg ik rode vlekken op mijn gezicht na gebruik, of prikt de toner op mijn huid vanwege de hoge hoeveelheid alcohol erin. Met deze van Kiehl’s dus niet. De toner gebruik ik na de face wash en is een must have voor vette huidjes als extra stap in de reiniging. Wat kan ik eigenlijk nog meer zeggen? Ik zal nooit nog een andere toner gebruiken!

Het masker was één van de eerste pakketjes die ik mocht ontvangen van Kiehl’s. Mijn eerste kennismaking met het merk en direct verliefd. Ik hou eigenlijk niet van die trekkerige kleimaskers, want die maken je huid net meer gedehydrateerd. Dit masker heeft een soort van gelvorm en brengt super gemakkelijk aan. Ik was instant fan van deze gelstructuur. Dus je kan je al inbeelden hoe excited ik was voor de nieuwste water crème! En weet je dat je met deze (veel te) hoge temperaturen de producten ook gewoon in de ijskast kan bewaren. I LOVED IT!

De water crème vergelijk ik met de moisturizer van Origins. Deze was één van mijn favorieten, maar nu dus een gedeelde eerste plaats. De naam water crème is zeker niet gelogen, want een echte crème zoals we kennen is het niet. De textuur laat me ook al voelen alsof ik hydratatie smeer. Je hebt helemaal niet veel product nodig en smeert het zo uit. De crème trekt ook snel in waardoor je snel aan de slag kan met make-up. Gebruik je het zonder make-up, heb je toch nog de hele dag een fris gevoel. En ook deze crème kan je bewaren in de ijskast. Verzorgend, hydratatie en verfrissend in één, zalig!

Bonita

 

 

 

“Deze review bevat producten die gratis naar mij werden verzonden door een merk of een bedrijf. Hoewel deze post gesponsord is, heeft dit geen invloed op mijn mening en mijn eerlijkheid over de producten.”

 

 

 

 

 

 

2 Replies to “Calendula by Kiehl’s voor meer hydratatie”

  1. Linda de Vries says: Beantwoorden

    Hoi Bonita! Leuke blog post, ziet er uit als een leuk merk. Zelf let ik altijd gewoon op de aanbiedingen in het ICI-Paris krantje, en had ik laatst ook voor het eerst facewash uitgeprobeerd toen deze 50% afgeprijst was. Is er veel verschil tussen een “normale” face wash en de facewash van Kiehl van deze post? 😀

    1. Hey Linda, dankjewel voor het compliment! Iedere huid is anders. Dus wat goed voor jou werkt, kan minder goed voor mij werken en andersom. Ik merk wel dat Kiehl’s wel over het algemeen goede producten heeft, en dan vooral deze lijn. Andere lijnen heb ik nog niet geprobeerd. Ik let vooral bij een facewash e.d. op dat het geen alcohol bevat en mijn huid niet trekkerig aanvoelt nadien.

Een reactie achterlaten