YUN Probiotherapy ACN Crème + Wasgel

yun

Overal wordt er reclame voor gemaakt, YUN. Iets met een leger, bacteriën doden en gegarandeerd resultaat. Ik heb natuurlijk al veel producten getest tegen mijn acné en dus heb ik even afgewacht. Maar toen ik werd gecontacteerd door Multipharma, viel mijn oog toch weer direct op de producten van YUN.

 

Uitgebreid assortiment

Net zoals bij de meeste skincare, bestaat ook het gamma van YUN uit meer dan één product. Bij YUN is het allemaal vrij logisch en kan je er ook makkelijk informatie over vinden. YUN heeft producten tegen acné (ACN en ACN+), de gevoelige huid (SKN), intieme hygiëne (VGN) en voetschimmels (FNG). Ze raden daarbij aan om de producten voor een lijn te combineren.

 

YUN ACN Therapy

Ik testte dus de YUN ACN Therapy. Een pakketje waarin zowel de gezichtscrème als de wasgel zit. Je kan de producten bij de meeste apotheken kopen, zowel de online als de offline zaken.

YUN ACN wasgel

Het is meest aangeraden om de wasgel tweemaal daags te gebruiken. Ik gebruik de wasgel enkel ’s ochtends, omdat dit het gemakkelijkste is voor mij. De wasgel staat namelijk in mijn douche en dan is het makkelijk in gebruik. Eén of twee keer pompen de wasgel over mijn gezicht inmasseren en nadien afspoelen onder de douche.

Net zoals de meeste wasgels is deze van YUN ook een doorzichte, dikkere gel. Het voordeel van dit product is dat er geen scrubkorrels in verwerkt zitten. Dit vind ik zeker een pluspunt qua huidvriendelijkheid. Bij merken zoals Garnier of Bioré heb je wel korrels en dan vind ik het nogal een grof product om dagelijks te gebruiken. De wasgel van YUN spoelt ook lekker makkelijk af en je huid voelt nadien gewoon neutraal aan, misschien een beetje zachter dan voordien. Gelukkig geen gel die alle vocht uit je huid trekt, maar lekker neutraal.

Ik ben een grote fan van de wasgel, omdat het niet veel extra vraagt in mijn ochtendroutine. Maar het heeft wel zeker zijn effect. Geleidelijk aan had ik steeds minder last van puistjes. Zoals ik zeg, geleidelijk aan. Je moet niet direct van de eerste dag verwachten dat het je bestaande puistjes wegtovert. Zie het eerder als een onderhoudsproduct. Als proef op de som, ben ik nadien ook weer 2 weken gestopt met de wasgel en toen kwamen de puistjes weer terug. Hij werkt dus echt, zolang je het blijft gebruiken.

YUN ACN gezichtscrème

Ook de gezichtscrème wordt aangeraden tweemaal daags te gebruiken. Omdat het heel eenvoudig in gebruik is, moet dit zeker geen probleem zijn. De crème staat gewoon in mijn badkamer en kan zo bij zowel mijn ochtend als avondroutine passen. De crème breng je aan op je gezicht en je kan zo weer verder.

De crème is gewoon een iets dunnere, witte crème. Niets speciaal op het eerste zicht. Bij de eerste keer aanbrengen viel me al direct de geur op. De geur van deze gezichtscrème is echt iets waar ik niet omheen kan. Ik kan ook moeilijk thuisbrengen welke geur het heeft, maar het is in ieder geval niet aangenaam voor mij. Ik hoop dat dit niet voor iedereen het geval.

Zo’n 10 dagen heb ik geprobeerd om de gezichtscrème aan te brengen. Enkele dagen hiervan enkel ’s avonds, omdat ik tijdens het slapen de geur niet ruik. Maar toch heb ik het gebruik opgegeven, wegens de geur. Heel erg spijtig, vind ik zelf. Want ik had echt wel het idee dat het in combinatie met de wasgel beter werkte tegen mijn acné.

Conclusie

Ik ben een zeer grote voorstander van de wasgel en gebruik het nog steeds dagelijks in de douche. Het feit dat ik terug last kreeg van acné in de twee weken dat ik stopte, bewijst voor mij dat het echt werkt. Ook van de gezichtscrème ben ik overtuigd dat het echt werkt, maar door de vervelende geur is het voor mij lastig om te gebruiken. Hopelijk is dit alleen bij mij zo en kunnen jullie wel van de geur genieten. Maar misschien is het wel aan te raden eerst in een apotheek te ruiken, alvorens je hieraan je centjes uitgeeft.

 

 

Bonita

 

 

“Deze review bevat producten die gratis naar mij werden verzonden door een merk of een bedrijf. Hoewel deze post gesponsord is, heeft dit geen invloed op mijn mening en mijn eerlijkheid over de producten.”

Een reactie achterlaten