Geboortecadeau, maar ook voor mama !?

Het is heel normaal dat je bij een geboorte een cadeautje koopt voor de baby. Eerst dacht ik hier ook niet verder over na. Maar toen ik eenmaal zelf mama werd, was ik toch ook blij met hier en daar een cadeautje voor mij of voor mij en de baby. Ik wil niet met alle eer gaan lopen, maar ik heb er toch ook wat inspanning voor gedaan hoor!

Voor mama en baby

Een bon of een beurtenkaart voor de Baby Spa. Het is een dingetje tegenwoordig he!? Maar ik kan oprecht zeggen dat dit één van de weinige zekerheden is waar je quality time kan opbouwen met je newborn op eigen maat en tempo. Wij gingen altijd als gezinnetje zo tevreden en herboren terug naar buiten. En wat een bijzonder leuke mensen leer je daar ook kennen. Andere nieuwe ouders, maar ook de mensen die bij Ons Klein Geluk werken, zijn echte toppers! Hier schrijf ik binnenkort ook nog iets over! Maar dus het cadeau. Je kan een cadeaubon bestellen met een bepaald bedrag en helemaal te personaliseren zoals je zelf wilt.

Maakt de mama graag foto’s? Dan is het heel erg leuk om milestones kaartjes of mat cadeau te doen! Ik heb het zelf ook gekregen en nog steeds dankbaar voor. De baby is 1 maand oud voor je het zelf beseft en dan kan je het niet eens instaproof vastleggen, who are we!? 😂Zo’n kaarten of mat vind je in babyspeciaalzaken of online. 

Wat ook een ultieme lifesaver is voor elke moeder: een abonnementje voor foto’s op bv Klikkie. Er zijn heel wat websites/fotobedrijven die werken met een abonnement. Maandelijks kan je dan zo’n 10 foto’s in verschillende groottes laten drukken. Je krijgt vaak zelfs een reminder wanneer je maand bijna om is. Als je dit als mama van het begin cadeau krijgt, kan je het makkelijk opvolgen en bijhouden. I wish I knew before, want ik loop ondertussen al 7 maanden achter….

Voor mama

Het moet niets groot zijn. Het idee dat je ook nog aan de mama denkt, betekent sowieso al heel erg veel. Kans dat er direct gehuild wordt is groot, emoties enzo!

Wat ik heel fijn vond om te krijgen bloemen. Mama’s gaan de komende periode VEEEEL tijd in huis spenderen en dus hebben ze alle tijd om uit te kijken op een mooie bos bloemen. Vermijd wel deze in het ziekenhuis te geven. Geloof me, zo’n baby van ziekenhuis naar huis brengen is al genoeg gedoe en stress. Wil je de mama extra in de bloemetjes zetten (see what I did there!?) pak dan zo’n abonnement van bloomon op haar adres. En nog handiger: zo’n eerste bestelling MET vaas laten leveren. Dat bespaart weer een mental breakdown voor de kersverse moeder. “Waar staan de vazen ook al weer????”

Maar het moet niet altijd groot zijn. Maar één ding is zeker food is good. Ken je haar favoriete chocolade? (De mijne is Tony Chocolonely karamel-zeezout!) Iets wat ze niet mocht eten tijdens de zwangerschap? (Ahum-broodje preparé) Of gewone een bowl met verse fruitsalade. Schep een kommetje voor haar uit en bedien haar in haar eigen zetel. Hier zou ik altijd van kunnen genieten, onder het motto #thelittlethingsinlife!

En als je een crazy mama hebt, die niet blij is met food. Dan kan je haar misschien een fles echte champagne cadeau doen. Eentje voor samen op te drinken op de babyborrel of wanneer ze is gestopt met borstvoeding. Een momentje om naar uit te kijken.

Wil je haar op een andere manier verwennen? Geef haar een bad-pakketje cadeau met heerlijke badschuim, shampoo, bodylotion, bruisbal, … Zo moet ze niet van huis en kan ze zich toch helemaal ontspannen. Stel voor om tijdens dit badmoment om haar baby te letten of eventueel haar strijk te doen. En gooi er nog een mama-boek bij en het plaatje is helemaal compleet.

(mama-boeken zijn bijvoorbeeld: “Niet aan kind en gezin verklappen”, “van gin tot pap”, “die andere moeders doen ook maar wat” of “het enige echte eerlijke kinderopvoedboek”)

En last but not least… Het klinkt misschien gek, maar geef haar wat dienstencheques cadeau. Ze kan zelf kiezen hoe ze deze spendeert aan een kuisvrouw of een strijkdienst. Niet het meest mooie cadeau, maar wie dit niet apprecieert is cra-zy!

Not done

Wat je vooral niet moet doen? Een bon geven van een massage, sauna, avondje uiteten, … want dat is wel het laatste waar een kersverse moeder aan denkt. Ook al weten we dat het goed bedoelt, maar het werkt niet. Sorry! Het idee om je kind te moeten “achterlaten” bij iemand anders? Dat doen we pas wanneer we er zelf klaar voor zijn. En ook.. massage of sauna betekent uitkleden. Het laatste wat een kersverse mama wilt doen is zich uitkleden en (half)naakt voor onbekende paraderen.

En wat voor de baby?

Natuurlijk wil je niet met lege handen voor de baby aankomen. Maar vaak weet je niet wat geven. Wat ik echt heel erg leuk vond om te krijgen voor onze baby? Gepersonaliseerde dingen! Net dat kleine beetje meer effort, maar je scoort extra punten hoor! 🙂 En ohja, ook een excuus om wat later te zijn met je cadeau. Je moet namelijk wachten tot ze de naam van de baby hebben prijsgegeven.

Amélie kreeg bijvoorbeeld een fleece dekentje (op babyformaat) met haar naam op. Heel erg handig met een winterbaby! Een speenkoord met haar naam was ook een mooi cadeautje en gebruikt ze nog elke dag! Of zo’n geboorteposter, ook iets geweldig! Maar zo kan je veel meer dingen laten personaliseren. Bijvoorbeeld een badcape, een lakentje, een bewaarkoffertje voor haar eerste dingetjes, …

Zo, ik hoop dat ik toch even wat mama’s gelukkig heb gemaakt als ze één van deze cadeaus ontvangen. En moest ik ooit nog eens bevallen, hint hint 😉

Bonita

Een reactie achterlaten