SOS Puistjes – De échte waarheid

Zoals ik eerder deze week al vertelde op Instagram, heeft de plaag der puistjes mij toch teruggevonden. In een wereld van sociale media en er nonstop goed moeten uitzien, worden vaak simpele stappen over het hoofd gezien. Ik wil vandaag aantonen dat je ook gewoon, zonder dure producten of hele behandelingen, puistjes kan bestrijden. Wat je juist wel en vooral niet moet doen, lees je hieronder!

 

Het allerbelangrijkste

Een stap die je nooit mag overslaan, ookal heb je geen last van puistjes, is het reinigen van je huid. Ik begrijp dat je dat snel gaat vergeten, wanneer er zich geen onzuiverheden voordoen. Maar probeer te denken aan het motto “beter voorkomen, dan genezen”. Ik moet eerlijk toegeven, dat ik buiten hydraterende crèmes en maskers, niet meer veel deed met mijn huid. Ik dacht door mijn zwangerschap verlost te zijn van de puistjes. Nu blijkt dus dat karma echt wel een b*tch is en achter me aankomt. Dus: REINIGEN! Elke ochtend, elke avond en als je last hebt van onzuiverheden, liefst ook nog eens tussendoor. Voor mij is nog steeds de toner van Rituals mijn holy grail. En ja, die werkt echt!

Een skincare routine met Rituals vind je hier terug.

Dit moet je skippen

Wanneer je last hebt van puistjes, wordt er vaak aangeraden deze te camoufleren met concealer en foundation. Nu ga ik lekker averechts doen en zeggen dat je een full face make-up moet skippen. Make-up in je onzuiverheden proppen en dan na enkele uren rondlopen met korstjes die 3x zo zichtbaar zijn, doordat je er concealer over hebt gesmeerd, maakt het allemaal nog erger. Geloof me, je puistjes gaan nog extra hard opvallen. Als je je huid (en de puistjes) verzorgd, zullen ze niet zo zichtbaar zijn als je denkt. Natuurlijk zie je die grote, rode bulten als je in de spiegel kijkt. Maar niemand, buiten je lief misschien, hangt zo dichtbij jouw gezicht hoor.

 

Ook dit mag je even laten

Hebben ze jou ook wijsgemaakt dat extra verzorging, zoals peel off maskers of mudmasks, een lifesaver is voor jouw acné probleem? Dat dacht ik ook, tot ik juist meer puistjes kreeg van deze soort extra verzorgingen. Peel off maskers en andere extraatjes zijn goed en handig wanneer je huid “stabiel” is. Vergeet in een SOS Puistjes-moment even al die extraatjes en hou het bij de basis!

 

Hou het simpel

Geen extraatjes, maar simpel een dagcrème en een nachtcrème is voldoende. Mijn voorkeur gaat in deze “onzuivere” tijden naar een product met dat beetje meer. Van mijn huidspecialist kreeg ik vorig jaar al deze producten voorgeschreven. Ik blijf er telkens naar teruggrijpen. Een volledige review schreef ik hier eerder al over.

Hier is het eens zo belangrijk om je huid goed te reinigen, want de nachtcrème is niet geschikt voor daglicht. Hou hier dus wel voldoende rekening mee!

Lokaal bestrijden

Buiten de nachtcrème gebruik ik ’s nachts ook een lokaal bestrijdingsmiddel. Mijn allergrootste favoriet hebben jullie hoogstwaarschijnlijk al op Instagram voorbij zien komen. Dat is momenteel de Super Spot Remover van Origins. Een goedkoper alternatief is bijvoorbeeld De Clearasil Rapid Action Cream. Beide producten worden rechtstreeks op de puist aangebracht, en ook alleen op de puistjes. Deze bestrijders verkleinen de puistjes en drogen ze uit. Het betekent dat je niet moet wachten tot ze uitgerijpt zijn, alvorens ze verdwijnen.

De reden waarom ik deze ’s avonds gebruik, is omdat ik graag een dikke laag op de puist zet. Als deze crème intrekt, krijg je zo’n wit korstje rond de puist. Natuurlijk is het geen zicht om zo over straat te lopen. Wil je nu echt heel snel van een puist af en dit product dus ook overdag gebruiken? Breng dan echt heel minimaal aan.

Natuurlijk is het ongeloofwaardig om zo’n blogpost te maken, zonder er bewijzen bij te steken. Dus heb ik hier een foto’s van maandagochtend en donderdagochtend toegevoegd om te laten zien, wat enkele dagen reinigen kan doen met je huid. De foto’s zijn niet bewerkt, maar wel telkens op dezelfde plaats gemaakt, zodat je het beste kan vergelijken.

Dit waren zowat de beste tips die ik kan geven om snel van puistjes af te komen. Het is natuurlijk geen waterdichte oplossing, maar voor mij werkt dit wel het beste. Ik heb nog altijd puistjes, maar ze breiden minder snel uit als ik me aan deze regels hou.

 

Heb jij nog andere tips die jou door deze donkere tijden helpen? Laat het me zeker weten!

Bonita

 

 

 

 

 

Een reactie achterlaten