Smeer je acné-vrij met Avène

header

Ik was het beu!!!

Na jarenlang te moeten vechten tegen jeugdpuistjes, werd ik ook nog een belaagd door acné, littekens, rode plekken en diepe poriën. Na vele producten en crèmes ging ik ten rade bij mijn huidspecialiste.

Mijn huidspecialiste van de Da Vinci Clinic in Beerse raadt aan om verzorgingsproducten van Avène te gebruiken. Deze producten kan je niet in winkels kopen, maar bij apotheekzaken.

Het grootste probleem met mijn huid zijn de onzuiverheden en wat dit allemaal met zich meebrengt. ’s Morgens smeer ik mijn gezicht in met Cleanance Expert. Dit is voor de lichte tot matige onzuivere huid. Het product werkt in op de puistjes en zwarte puntjes.

Avène Cleanance Expert

Avène Cleanance Expert voelt aan als een dagcème. Het is een dunne, witte vloeistof dat makkelijk uitsmeert op je gezicht. Het trekt snel in en is helemaal niet vettig, waardoor je nadien nog aan de slag kunt gaan met make-up. Heel gemakkelijk dus. Ik zou het zeker iedereen aanraden die nog geen dagcrème gebruikt of eentje gebruikt waarvan je niet 100% tevreden bent.

Avène TriAcnéal Expert

’s Avonds gebruik ik de TriAcnéal Expert verzorging. Deze verzorging werkt tegen hardnekkige onzuiverheden en rest-littekens. Want iedereen met last van acné, weet dat je natuurlijk ook last zal hebben van littekens. Vooral op mijn wangen heb ik rode rest-littekens.

De crème voor ’s avonds is een gele, iets dikkere crème. Behandel je gezicht met deze crème na een goede reiniging. Breng het effectief alleen ’s avonds aan want de verzorging bevat ingrediënten waarmee je beter niet in de zon komt.

Mijn huid is momenteel zeer gevoelig, omdat ik een fruitzuurbehandeling onderga. Toch heb ik geen last van de verzorgingsproducten van Avène. De meeste producten tegen acné bevatten ook zuren en zijn daarom niet geschikt voor de gevoelige huid, maar niet bij deze producten van Avène.

Ingrediënten

Beide producten bevatten Diolényl, wat bacteriën, roodheid en puistjes verminderd. Diolényl lokt bij wijze van spreken bacteriën die acné veroorzaken en doodt deze wanneer ze in de buurt komen. Diolényl schiet enkel in actie wanneer er bacteriën in de buurt zijn. En anders is het gewoon een voedzaam ingrediënt voor je huid.

Ook X-Pressin komt voor in beide producten waardoor de zwarte puntjes verdwijnen en de huid egaler wordt. Verder hebben ze ook Thermaal Water wat verzachtend en anti-irriterend werkt.

De dagcrème bevat verder ook nog Monolaurine, wat de talgproductie onder controle houdt. Terwijl de TriAcnéal Expert crème Retinaldehyde bevat. Dit helpt restlittekens te vervagen en heeft een positief effect op de huidveroudering. Super handig meegenomen, om de eerste tekenen tegen te gaan!

Heb jij ook last van acné? Laat alles vallen, ren naar je apotheek en koop deze twee prachtige producten!

Bonita

Een reactie achterlaten