Step by Step Guide for Skincare

Er zijn duizenden artikels en posts over hoe je gezichtsverzorging moet aanbrengen en welke producten je hiervoor moet gebruiken. Gebruik jij te veel of te weinig producten? Gebruik je ze in de juiste volgorde? Allemaal vragen die mij hebben bezig gehouden. Ik volg nu de routine opgesteld door Paula’s choice. Bij de aankoop van enkele verzorgingsproducten, kreeg ik deze brochure toegestuurd.

Lange tijd zag ik het nut niet van gezichtsverzorging, maar het betekent zoveel voor je huid. Een goede gezichtsverzorging voedt en beschermt je huid en herstelt celbeschadiging. Bovendien maakt het je huid ook gladder, steviger en vertraagt het verouderingsproces. Een tip van yours truly: Wacht niet tot het te laat is! Je kan beter te vroeg beginnen smeren.

Ik heb bij elke stap ook mijn favoriete product geplaatst. Deze zijn voor een vette huid met onzuiverheden. Het betekent natuurlijk niet dat dit product ook voor jouw huid het ideale product is. Afhankelijk van je huidtype en de kracht van je huid kies je best voor een andere werking, maar de routine blijft voor iedereen hetzelfde.

1 Cleanser (BASIS)

De cleanser zorgt ervoor dat vuil, overtollig talg en make-up wordt verwijderd. Doe dit zowel ’s morgens als ’s avonds, want je huid trekt meer vuil aan dan je denkt (bv uitlaatgassen van auto’s, door je gezicht wrijven, …). Door de reiniging verhoog je de pH-waarde van je huid, waardoor we direct komen bij de tweede stap: toner.

Ik start eerst met lauwwarm water in mijn gezicht te gooien. Ik reinig mijn huid met een reinigingsborstel en reinigingsmelk van Garnier wanneer ik ’s morgens douche. Op andere dagen gebruik ik eerder een micellaire water als reiniging. De keuze ligt bij jou, maar gebruik nooit gewone zeep!

2 Toner

Vaak wordt een toner als een extra stap gezien, maar ik vind deze zeker even belangrijk als de reiniging. De toner zorgt ervoor dat je pH-waarde terug in balans komt. Verder verwijdert hij ook de laatste sporen make-up, verfijnt de poriën en egaliseert je teint. Door een toner te gebruiken komen er geen schadelijke stoffen in je huid. Gebruik zeker geen toner met alcohol, want dit droogt enkel je huid meer uit. Ik snap niet waarom er zelfs merken zijn die dit verkopen 🙁

Ik gebruik de Skin Balancing Pore-Reducing Toner van Paula’s Choice. Deze toner legt de nadruk vooral op het verkleinen van de poriën. Enkele druppels op een wattenschijfje is genoeg. Aan het wattenschijfje te zien, is het echt een stap die nodig is voor de laatste restjes vuil te verwijderen.

3 Exfoliant (BASIS)

Een exfoliant zorgt er algemeen voor dat dode huidcellen, op de bovenste huidlaag, worden verwijderd. Hierdoor krijg je een stralende huid die er jonger uitziet, omdat het je fijne lijntjes en onzuiverheden verwijdert. Let er wel op dat je huid gevoeliger wordt door de zon en je zeker een SPF moet gebruiken nadien. Exfolianten zijn er in alle vormen en maten. Doe zeker research welke producten het beste bij jou past. Verschillende manieren op dode huidcellen te verwijderen: washandje wassen, serums met AHA, gezichtsscrubs, …

Ik gebruik dagelijks een exfoliant en 1 a 2 keer per week gebruik ik een scrub. Binnenkort start ik met een behandeling fruitzuurpeeling bij de huidspecialist. Hiervoor snel meer.

4 Serum

Een serum dient voor de extra boost aan je huid te geven. Het is een meer geconcentreerde basis dan een verzorgende crème. De voornaamste reden waarom een serum wordt gebruikt is voor het hydrateren en verstevigen van je huid.

Wanneer mijn huid droog aanvoelt, gebruik ik een hydraterende serum van The Body Shop. Ik gebruik deze stap dus niet dagelijks, want volgens Paula’s Choice mag deze stap ook worden overgeslagen.

5 Moisturizer + SPF / Nacht moisturizer (BASIS)

Een moisturizer is een hydraterende of vochtinbrengde crème. Elk huidtype heeft nood aan een moisturizer. Deze gezichtsverzorging zorgt ervoor dat je voldoende vocht in de huid hebt. Ze laten meestal een doffe huid terug stralen en een onrustige huid herstellen. Werk liefst met een SPF in de moisturizer. Hiermee bescherm je de huid tegen zonneschade en zoals iedereen weet, dé oorzaak van huidveroudering.

Er speelt veel rond moisturizer en dagcrème. Voor mij zijn beide producten hetzelfde. Let er gewoon op dat je een product koopt dat bij je huid past.

Twee moisturizers die voor mij werken zijn de Clinique Pep-Start Hydroblur en de Efflaclar mat van La Roche-Posay. Afhankelijk van de conditie van mijn huid, durf ik hier wel eens te wisselen. 

Dit is zowat de uitgebreide beschrijving van gezichtsverzorging. Laat me zeker weten als je over één of meerdere stappen meer uitleg wilt. Ik wil je graag helpen. Of wil je graag een review over een product dat ik gebruik? Laat het me weten in een comment hieronder.

Bonita

Leave a Reply

%d bloggers like this: