REVIEW: Swiss Clinic Skin Roller

Ik ben al een hele lange tijd aan het werken aan mijn huid. Vele dermatologische behandelingen, en daarbij ook veel geld, later is mijn huid nog steeds niet zoals ik wil. Swiss Clinic beloofde me met hun Skin Roller een professionele behandeling in huis. Hoe handig is dit? Je koopt het product eenmaal aan en het belooft hetzelfde effect als de dure behandelingen. Ik ging alvast op onderzoek!

 

Microneedling of Dermarolling

Een dermaroller is een apparaatje dat een draaiende kop heeft. Op deze kop zitten honderden superfijne naaldjes die “wondjes” maken in je huid. De wonden zijn met het blote oog niet zichtbaar. Het lichaam start dan een genezingsproces. Bij zo’n genezing wordt er vooral collageen en elastine aangemaakt. En rarara, deze twee stoffen zorgen er nu net voor dat je lichaam er gezonder en jonger gaat uitzien.

Deze grote hype zorgt voor:

  • Verminderen van fijne lijntjes en rimpels
  • Geven van een gelijkmatige teint
  • Exfoliëren van de huid
  • Verbeterde opname van huidverzorgingsproducten
  • Verminderen van littekens
  • Verkleinen van poriën
  • Behandelen van acné en verstopte poriën

Op de website van Swiss Clinic vind je veel informatie terug. Dat vind ik een groot pluspunt. Zowel een wetenschappelijke uitleg als een heel duidelijk begrijpbare uitleg kan je op de site vinden. Er zijn bijvoorbeeld ook testen waarin je kan ontdekken welk product het beste past bij jouw probleem.

 

Mijn skinroller

Ik plaatste mijn bestelling online en 2 dagen later had ik mijn pakketje al binnen. Een heel leuk doosje met daarin de Skin Roller en een antibacteriële spray. De service krijgt hiervoor voor mij al een dikke 10/10!

Bij het plaatsen van je bestelling kan je kiezen tussen een Skin Roller met 0.2mm en 0.5mm naaldjes. Nu heb ik een huid dat redelijk wat kan incasseren, maar toch nam ik de veilige keuze om de kleinste naaldjes te nemen. Tot nu heb ik daar nog geen spijt van gehad. Want eerlijk, dat voel je toch al wel hoor! De Skin Roller zit trouwens in een handig doosje, zodat je hem overal mee naartoe kan nemen zonder dat hij beschadigd wordt. Ook zat het doosje nog eens in een extra verpakking dat me deed denken aan het ziekenhuis. Dit geeft mij direct al een zeer hygiënische en verzorgde indruk.

De vraag die ik het meeste kreeg, was: “Doen die naaldjes dan pijn?”. Nee, je kan het niet als pijn omschrijven. Eerder een prikkelend gevoel. Dit gevoel is er vooral op gevoelige plaatsen op mijn huid, bv daar waar ik een puistje heb of op mijn wangen waar ik veel grote poriën heb. Maar dat is normaal, omdat de naaldjes “wondjes” maakt in je huid. Je huid wordt dan wel eventjes rood, dus ik raad aan om de Skin Roller ’s avonds te gebruiken. Zo is je huid ’s morgens weer helemaal in orde.

 

Wat moet je doen?

Zoals ik al eerder zei, raad ik aan om de Skin Roller ’s avonds te gebruiken. Ik verwijder eerst mijn make-up. Nadien gebruik ik de Skin Roller. Ik rol over mijn hele gezicht, maar leg de nadruk op mijn wangen waar ik littekens, puistjes en grote poriën heb. Met de anti-bacteriële spray reinig ik elke dag de Skin Roller en regelmatig spray ik deze ook wel eens op een watje voor over mijn gezicht te gaan. Ook dat gaat natuurlijk gewoon. De spray bevat namelijk vitamine E en aloë vera. Nadien gebruik ik mijn dagelijkse huidverzorgingsproducten en ga ik lekker slapen.

Afhankelijk hoe hard en snel je huid reageert, kan je de Skin Roller meer of minder gebruiken. Ik heb het nu zo’n 14 dagen elke dag gebruikt. Ik denk dat ik nu enkele dagen mijn huid laat herstellen en dan terug ga starten. Eens zien wat mijn huid daarvan zegt. Reageert je huid heel fel op de behandeling, gebruik hem dan eens om de twee dagen.

Conclusie

Ik merk vooral dat ik minder sterke producten nodig heb om hetzelfde resultaat te behalen. Wat bedoel ik daar nu net mee? Mijn huid is heel vatbaar voor zwarte puntjes en verstopte poriën. Ik gebruik dus heel wat scrubs, exfolianten en tonics om dit proces tegen te gaan. Sinds ik de Skin Roller gebruik, moet ik heel wat minder vaak scrubs en exfolianten gebruiken.

Ook valt me op dat de huidverzorgingsproducten die ik wel dagelijks gebruik, beter worden opgenomen door mijn huid. Ik gebruik ’s avonds de Avène producten tegen acné. Vaak moest ik nog extra smeren met bv Clerasil om grotere puisten tegen te gaan, maar ook dit product heb ik niet meer gebruikt sinds de komst van de Skin Roller.

Zijn jullie trouwens ook zo’n fan van je huid na het gebruik van een masker? Ik alvast wel, dan zit ik heel de dag over mijn zachte wangetjes te wrijven. Ook de Skin Roller geeft dit effect. Na zo’n 4 dagen begon ik al te merken dat mijn huid opvallend zachter en egaler werd.

Kortom, ik ben heel blij dat ik mocht kennismaken met de Skin Roller van Swiss Clinic. Eigenlijk ben ik ook heel benieuwd naar de Skin Resculpting Treatment. Dit is een behandeling voor je lichaam om cellulitis, littekens en striae te laten verdwijnen.

Heb jij al kennis gemaakt met Swiss Clinic? Ze zijn supervriendelijk en hebben een snelle service. Dus zeker eens een kijkje waard! 

Bonita

 

 

 

 

“Deze review bevat producten die gratis naar mij werden verzonden door een merk of een bedrijf. Hoewel deze post gesponsord is, heeft dit geen invloed op mijn mening en mijn eerlijkheid over de producten.”

2 Comment

  1. Oh wat een leuke post! Nu ben ik helemaal enthousiast om het ook te kopen. Super, dankjewel! x

    1. Kei leuk! Met de code “ROLLER15” heb je trouwens ook nog een korting! 😉

Leave a Reply

%d bloggers like this: