Top 3 high end makeup favorites

Header high end favorites

Makeup bestaat alle maten, kleuren, geuren en vooral prijsklassen. Ik heb een minder fijne, egale huid dan ik zou willen en kom dus ook, spijtig genoeg, niet weg met elk makeup merk. Om mijn bankrekening toch een beetje te vriend te houden, probeer ik enkel de basisproducten van een high end makeup merk te kopen. Ik heb mijn top 3 samengesteld en stel jullie graag mijn high end primer, foundation en poeder voor.

Diorskin Forever and Ever base de teint / primer

Beginnen doen we best bij het begin, hierdoor vertel ik jullie eerst over de Diorskin Forever & Ever Wear Primer. Ik ben toevallig bij deze primer uitgekomen en vind dat het heel wat meer credits verdient op beautyblogs. Dus laten we starten op survivalofthecream!

Het flesje met een eenvoudig, maar duidelijk design is van plastic. Dit maakt het direct makkelijk meeneembaar op vakanties. Over vakanties gesproken, deze primer bevat een SPF 20, een extra pluspunt.

Via het tuutje kan je zelf de hoeveelheid van het product bepalen. Eerst zie je een soort lichtroze vloeibare crème, maar als je het uitveegt, wordt de primer al gauw transparant. Je ziet geen roze of witte strepen op je gezicht. Mijn huid voelt direct zachter aan, bijna als een babyvelletje. Dit zal dankzij de siliconen zijn, maar toch voel je deze helemaal niet zitten. Dit is bijvoorbeeld bij Benefit Porefessional wel het geval. In combinatie met mijn huid reageert foundation hier dan heel slecht op. Maar gelukkig niet bij deze Dior Forever And Ever Wear Primer.

Een primer, en natuurlijk ook deze van Dior, zorgt voor het verbeteren van de huidstructuur. Poriën en fijne lijntjes vervagen, zodat de foundation nadien hier niet intrekt. De primer zorgt er ook voor dat de foundation gedurende de dag langer op zijn plaats blijft. Een dikke 10/10 voor deze primer, want hij houdt langer dan de meeste andere primers die ik bezit.

Deze primer vervaagt ook de oneffenheden en heeft een matterend effect. Hierdoor zou ik het zeker aanraden bij mensen met een gecombineerde tot vette huid. Een duidelijk verschil is merkbaar wanneer ik de primer vergeten ben aan te brengen ’s ochtends. Gedurende die dag zal ik meerdere keren opnieuw moeten afpoederen. Als ik de primer wel draag, dan moet er niet worden afgepoederd doorheen de dag.

De Dior primer kan je kopen bij Ici Paris XL voor 41,90euro, een high end product dus. Maar ik kan met één doosje toch wel enkele maanden goed smeren, waardoor ik het dus de prijs zeker waard vind.

Guerlain Lingerie De Peau Beauty Booster SPF 30

Mijn tweede favoriet is de Guerlain Lingerie de Peau Beauty Booster SPF 30. Een hele mond vol, maar voor de vrienden is BB crème ook voldoende. Deze dekkende BB crème is de holy grail van menig beauty bloggers. Ook ik bezweek uiteindelijk, gelukkig, voor zijn charmes.

Ik kocht de BB crème in de light versie, maar verwachtte niet dat hij zo goed met mijn huidskleur zou matchen. Light is dus echt voor de lichte huidtypes. Verder heb je nog de kleuren Medium en Natural. Een enig minpuntje dat er zo weinig keuze is, maar laat je dat zeker niet tegenhouden.

De BB crème ziet er eenvoudig, maar toch klassevol uit. Zijn slanke uiterlijk zorgt er ook voor dat hij toiletzakproof is. Wanneer je de dop onderaan verwijdert, heeft de BB crème een pompje. Eenvoudig te doseren en ook nog eens hygiënisch.

Bij het aanbrengen viel me direct de geur op. Er komt je een aangename parfum tegemoet, maar gelukkig verdwijnt deze wanneer de crème intrekt in je huid. Ik zeg wel intrekken, maar eigenlijk voelt het aan alsof hij samensmelt in je huid terwijl je het gemakkelijk kan verdelen over je hele gezicht. Het is echt een crème qua structuur, met de dekking van een stevige foundation.

Nu heb ik zelfs geen concealer nodig om oneffenheden nog weg te werken. Hij is dus echt goed dekkend, maar zonder dat het cakey wordt. Door het “samensmelten” krijg je echt nog een natuurlijke finish met een geweldige glow. Ik moet dus zeker nog wel eens afpoederen nadien. De BB crème blijft ook de hele dag zitten, wat zeker één van de grootste pluspunten is.

Het enige wat me lang heeft doen twijfelen is de prijs. Voor deze BB crème betaal je bij Ici Paris XL  48,50 euro. Maar wat dan wel meevalt is dat je hiervoor 40 ml BB crème in de plaats krijgt, terwijl de meeste foundations maar maximaal 30 ml bevatten. Win-Win!

Givenchy Poudre Première: mat & translucent finish loose powder

Net zoals bij de primer van Dior, is deze poeder van Givenchy een weinig besproken blad. Laten we daar nu eens verandering in brengen! Deze kocht ik ooit in een gekke bui, omdat ik een kortingsbon had van merk Givenchy. Maar 2 doosjes en veel fijn afgewerkte looks later, ben ik nog steeds een tevreden klant.

De finish loose powder van Givenchy ziet er super chique uit. Terwijl de andere twee producten eerder eenvoudig waren, schiet deze er kop en schouders boven uit. Vooral het logo waardoor de poeder komt, maakt het zo fabulous chique. En natuurlijk ook de zwarte verpakking geeft het dat ietsje meer. Don’t we all love black?

Nu lukt het me ondertussen direct, maar ik weet dat ik in het begin vaak sukkelde om het deksel terug op het doosje te krijgen. Er zit namelijk een iets specialer draaisysteem in, maar door het vaak genoeg te gebruiken, lukt het me voortaan wel.

De poeder matteert alle glimmende spots in enkele seconden. Thuis gebruik ik meestal een poederkwast. Op vakantie vind ik het verspilling van ruimte en gebruik ik de bijgeleverde “spons”, die ook helemaal uitstekend werkt.

Noem het een soort photoshop-effect, maar dat is wat de Givenchy poeder met je gezicht doet. De poriën worden opgevuld met de zachte en zeer fijne poeder. Ook voor donkere huidtype is deze poeder geschikt, want hij laat helemaal geen witte “waas” achter.

De poeder kost 46,90 euro bij Ici Paris XL, maar -met mijn hand op het hart- beloof ik jullie dat ik het bijna een jaar gebruikte, alvorens mijn eerste doosje leeg was. Een grote hoeveelheid poeder, waarvan je geen hele laag nodig hebt om te schitteren.

Met deze favorietjes is mijn bankrekening niet altijd even blij, maar ze gaan lang mee en zorgen ervoor dat ik elke dag er wat beter uitzie. Ici Paris XL geeft regelmatig ook kortingen en dan is het vaak je kans om een slag te slaan. Dus goed uitkijken is de boodschap!

Bonita

Leave a Reply

%d bloggers like this: