De Cocono slaapzak van Nooga voor mijn baby

Als aanstaande moeder zie ik vaak door het bos de bomen niet meer. Lijsten met must-haves voor mijn eerste kindje werden naar mijn hoofd geslingerd. Nadat ik alles ontcijferd had, begon ik zelf een lijstje te maken. Met wat ik handig en noodzakelijk vond. De Cocono slaapzak van Nooga stond ook op dit lijstje. Graag vertel ik je waarom dit, voor mij, een must-have is!

Wat is Nooga?

Nooga is een nieuw Belgisch label. Het zoveelste babymerk? Ik denk van niet, want ze onderscheiden zich graag van de rest. Hun producten zijn duurzaam, comfortabel, maar het allerbelangrijkste voor ouders met baby’s en kinderen, zijn ze ook handig.

Het eerste product dat ze lanceren is de Cocono slaapzak. Al direct een schot in de roos, want de Cocono werd direct genomineerd voor een “Baby Innovation Award”. (PS: Als je op de link klinkt, kan je stemmen)

Meer informatie over Nooga vind je op www.noogababy.com

De Cocono slaapzak

De grote vraag bij nieuwe of aanstaande mama’s is vaak: waarom deze slaapzak en niet een andere? Juist op dat vlak wist Nooga mij te overtuigen om voor deze slaapzak te kiezen. Dit is een slaapzak die alles-in-één is.

Eerst en vooral omdat het een slaapzak is voor alle seizoenen. Ik hoor de doorgewinterde moeder nu denken, maar dit is toch niets nieuw? Nee, dat je de mouwen aan de slaapzakken kan vastmaken of eraf halen, is geen nieuwtje. Maar dat je ook een laag van de slaapzak zelf kunt afhalen, zag ik nog niet eerder.

Voor zover ik het in de winkels heb getest, waren er ook weinig slaapzakken die zo eenvoudig in gebruik waren dan de Cocono. Nooga belooft dat je de mouwen en het extra laagje zelfs af- en aan kan ritsen terwijl je baby in de slaapzak ligt. Handig! Want ik zie mezelf in zo’n Belgisch tussenseizoen al wel eens dagelijks wisselen met de verschillende stukken. Thank god dat ik niet telkens van slaapzak moet veranderen. Als we de berg met was kunnen beperken, dan doen we dat graag, nietwaar mama’s?

Over eenvoud gesproken. Toen ik later de handleiding las, bleek je dus ook gewoon je baby makkelijk te kunnen verschonen, zonder dat je hem/haar volledig uit de slaapzak moet halen. Denk even na hoeveel tijd, vloeken en vooral huilbuien bij je baby je hiermee kan besparen, vooral ’s nachts een handige tool.

Verder zegt Cocono ook nog dat deze slaapzak extra beenruimte heeft, ademend is en door de naadloze afwerking heel huidvriendelijk is voor de gevoelige babyhuidjes. Ik kijk er echt naar uit om onze kleine meid in deze slaapzak te laten snoezelen.

We weten allemaal dat een baby op de wereld zetten, al een serieus hap uit je budget is. Op het eerste zicht lijkt deze slaapzak niet van de goedkoopste. De kleine versie kost 60euro en de grotere versie kost 80 euro. Maar ik heb de prijsvergelijking gedaan met hoeveel je anders kwijt bent voor aparte zomer- en winterslaapzakken tot de leeftijd van 18 maanden. Uiteindelijk ben je minstens evenveel geld kwijt, dus daarom kies ik liever voor een degelijk en Belgisch merk!

Bonita

“Deze review bevat producten die gratis naar mij werden verzonden door een merk of een bedrijf. Hoewel deze post gesponsord is, heeft dit geen invloed op mijn mening en mijn eerlijkheid over de producten.”

Een reactie achterlaten