Makkelijk reinigen met Lilac Skincare

Reinigers, ze bestaan in alle vormen, maten, kleuren en geuren. Meestal een deel van de skincare routine die wordt overgeslagen of waar men gewoon het nut niet van weet. Ik heb zelf ook jaren zonder reiniger het leven doorwandeld, maar sinds ik hierover heb gelezen, gehoord en zelf heb geblogd, durf ik niet meer zonder. Hoe durfde ik mezelf luidop afvragen waarom mijn huid er zo slecht uitzag? Ik weet nu wel waarom… Omdat ik geen reiniger gebruikte!

 

Wat is een reiniger?

Een reiniger zorgt ervoor dat vuil, overtollig talg en make-up wordt verwijderd. Doe dit zowel ’s morgens als ’s avonds, want je huid trekt meer vuil aan dan je denkt (bv uitlaatgassen van auto’s, door je gezicht wrijven, …).

Er bestaat van alles om je huid te reinigen. Reinigingsmelk, een borstel, micellaire water,  Ik zou je aanraden om te kiezen waar jij je goed bij voelt. Waarvan jij weet dat je de stap minder snel zal overslaan. Maar let wel op, enkel reinigingsdoekjes gebruiken is vaak niet voldoende. Dit is een goed alternatief als je ’s avonds laat thuiskomt en geen zin meer hebt in heel je avondritueel in de badkamer. Maar het is vaak niet voldoende.

De beste manier voor een reiniging is om te starten met lauw water in je gezicht te gooien. Nadien gebruik te maken van een reiniger en af te sluiten met een toner. Waarom dit is kan je in deze blogpost lezen. 

Moet ik reinigen?

Als je make-up draagt, hoeveel of hoe weinig make-up dan ook, MOET je elke dag minstens tweemaal je gezicht reinigen. Er is niets beter voor ontstekingen om make-up over make-up aan te brengen. Je oogmake-up niet verwijderd en deze de dag nadien gewoon wat bijwerken? Hello, oogontsteking of vieze bacteriën op je mascaraborstel! Het is trouwens ook echt niet mooi om een oude laag mascara te verdoezelen door er gewoon wat nieuwe make-up over te smeren.

Maar ook als je geen make-up gebruikt is het heel belangrijk om te reinigen. Je leest en hoort overal dat er bacteriën zijn, op het openbaar vervoer, toiletten en zelfs je GSM die je overal neerlegt of je toetsenbord. Die bacteriën komen op je handen en daarmee wrijf je regelmatig door je gezicht. Vind je het al vies? Maar ook een shoppingsessie door de stad, met alle uitlaatgassen in de lucht of andere onschuldige zaken zorgen ervoor dat je gezicht bedekt geraakt met vuiligheid.

 

Lilac reiniger in zeepvorm

Zoals ik hierboven al zei, moet je vooral op zoek gaan naar de reiniger die het beste bij jou past. ’s Avonds heb ik er zelf geen enkel probleem mee om mijn gezicht te reinigen. Maar ’s ochtends, na een douche, durf ik zelf deze stap ook al eens overslaan. Maar toen kwam ik uit bij Lilac Skincare! Zij verkopen een reiniger in de vorm van een zeepblok. Het klinkt gek, want ik werd opgevoed met het idee dat je zeep niet in je gezicht mag doen. Maar efficiënt is het wel! Je legt de blok gewoon bij je andere badproducten en je zal deze stap nooit meer overslaan, want je kan er gewoon je hele lichaam mee wassen. Ik vind het echt een top idee. Ook wanneer je op vakantie gaat, moet je niet extra kleine flesjes gaan vullen met micellaire water of reinigingsmelk. Gewoon deze zeep in je toiletzak en klaar!

Lilac Skincare

Lilac Skincare heeft een uitgebreid assortiment waardoor er voor elk huidtype wel een zeep bestaat. Voor zowel droge, overgevoelige als vette huid. Heb je een specifieke behandeling ondergaan, een zonnebrand of een skivakantie geboekt? Ook hiervoor heeft Lilac de perfecte bar klaarliggen. Zelfs aan de allerkleinste werd gedacht. Zo heb ik alvast een zeepblok in huis gehaald voor de kleine spruit.

Er werd trouwens ook rekening gehouden met allergieën. De bars zijn zeepvrij, kleurvrij, parabeenvrij en pH-neutraal. Dit omdat Lilac Skincare zich vooral focust om de reinigers te combineren in verschillende schoonheidsbehandelingen. Zo bestaat er een herstellende zeepblok die je kan gebruiken na een laser of peeling.

Website

Instagram

 

Bonita

 

 

 

“Deze review bevat producten die gratis naar mij werden verzonden door een merk of een bedrijf. Hoewel deze post gesponsord is, heeft dit geen invloed op mijn mening en mijn eerlijkheid over de producten.”

 

Een reactie achterlaten