Hola Barcelona – Citytrip summer 2017

De laatste jaren bestonden mijn vakanties enkel uit citytrips. Ook dit jaar kon een bezoek aan een grote stad niet ontbreken. Alvorens we aan onze strandvakantie begonnen, bezochten we eerst Barcelona.

Barcelona

Wanneer je de luchthaven in Barcelona buitenstapt, komen de zomerse temperaturen je tegemoet in een zacht briesje. Nu op naar het centrum… Kies je, net als wij, voor de gemakkelijke oplossing? Ga dan naar één van de gele taxi’s en betaal 29euro tot Placa de Catalunya. Als je, net als ons, geluk hebt, krijg je nog uitleg over de toeristische plaatjes door de chauffeur. Ik vond het echt heerlijk om te luisteren naar het gebrekkig Engels van deze oudere man. De 20 minuten vliegen voorbij terwijl je de mooie omgeving in je opneemt.

Barcelona straalt echt een vakantie gevoel uit. Elke 10 meter staat er wel een palmboom, de huizen hebben allemaal verschillende kleuren en stralen authenticiteit uit. Neem de tijd om rond je te kijken en alles op te nemen, maar let op voor de Spanjaarden. Het principe van “rechts aanhouden” op het voetpad kennen ze niet. De meesten lopen gewoon rechtdoor.

Vervoer in de stad

Al snel kwamen we erachter dat Barcelona een zeer grote stad was. Kies dus voor een metrokaartje of huur fietsen. Aangezien je ondergronds niets kan zien, kozen we voor dit laatste. Een grote aanrader is Delivery Bikes. Je kan ze gewoon opbellen en ze komen de fietsen brengen en ophalen waar in Barcelona je ook wilt. Je betaalt 14euro voor een halve dag per fiets. Verder moet je geen rekening houden met waarborg, superhandig dus!

Barcelona Beach

We hebben met de fiets rondgereden over Barcelona Beach. De boulevard is hier zeer breed en fietsvriendelijk. Als je helemaal van begin tot einde fietst, kom je veel toeristische plaatjes tegen.

Onze leukste adresjes in de buurt van het strand zijn:

 • Skatepark Mar Bella (eventjes uitblazen en gespierde skaters kijken)
 • Homemage to Barceloneta (het typisch “scheef” huisje op het strand)
 • Gallito (THE PLACE TO BE voor cocktails en tapas!!!!)
 • Eyescream & Friends (gelato ijs op een speciale manier met eigen toppings)
 • Maremagnum (shoppingcentrum)

Je zal bijhoorlijk veel terrasjes zien en aangeraden krijgen over heel het internet. Toch wil ik je aanraden om te stoppen bij Gallito. Een supertypisch Spaans terrasje met de beste mojito’s (grote hoeveelheid rum) en de plaats waar ik verliefd werd op patatas bravas. Nergens anders heb ik ze nog zo lekker gegeten.

Montjuïc

Montjuïc is een berg onderaan Barcelona. Indien je van natuur houdt en ook wat wil/kan klimmen, is dit zeker een aanrader. Geen zin om te klimmen? In het voorste gedeelte zijn er veel roltrappen, lekker handig! Botanische tuinen in overvloed hier. Als je eenmaal boven bent, vergeet zeker niet Jardins de Mossèn Costa i Llobera, ofwel de cactustuin.

Elke woensdag- en zondagavond is er in de zomer een grote fonteinshow op Montjuïc. Echt de moeite om eens te gaan kijken. Het lokt zoveel volk dat er zelfs politie het verkeer rondom de fonteinen moet begeleiden.

Andere toeristische attracties

Zijn die toeristische attracties het nu waard om je geld aan te geven? Lijkt niet alles op elkaar? Dat waren vooral vragen die wij ons stelden vooraf. Deze vraag moet je je stellen. Je kunt alleen maar binnen als je vooraf tickets koopt, anders sta je uren aan te schuiven. Maar dan moet je een vaste dag én een vast uur doorgeven.

Toch zijn we gegaan voor Park Güell en Sagrada Familia. Bij het park had ik wel wat verwachtingen. Het is ook zeer mooi en heel typisch voor Gaudi. Wij hebben gekozen om enkel het park van Gaudi te bezoeken en niet de huizen. Het heeft allemaal dezelfde stijl. Aangezien Barcelona bekend staat voor zijn parken en tuinen, had ik uiteindelijk misschien toch liever één van de huizen bezocht. – Na enkele dagen lijken al die tuinen en parken op elkaar -.

Over de Sagrada Familia kan ik je enkel maar zeggen dat het het geld waard is. Ook al heb ik duizenden foto’s op internet zien verschijnen. Als je de kerk in het echt ziet, is alles nog zoveel mooier. We hebben ook gekozen om de toren Passion te “beklimmen”. Je hebt vanuit deze toren een mooi uitzicht over Barcelona. Het uitkijkpunt is wel één van de weinige zichten die je hebt. Nadien ga je via een smalle trap naar beneden en kijk je meestal tegen de hekwerken van de kerk aan. De kerk zou ik zeker nog eens opnieuw willen bezoeken, maar de toren zal ik toch laten voor wat het is. Toch zeker zolang er nog aan de kerk gebouwd wordt.

Enkele leuke adresjes in het centrum

 • Tallers tapas & cocktails (de tweede beste patatas bravas van de reis)
 • Mercat La Boqueria
 • Sephora aan place de Catalunya (whaaaaaa!!!!)
 • Happy Pills

Wat hebben we (spijtig genoeg) niet gedaan

 • Chok (instagramproof en donutwalhalla)
 • Eén van da casa’s van Gaudi
 • Bunkers del Carmel
 • Brunch & Cake
 • Flax & Kale

Ik wil zeker nog eens terug gaan naar Barcelona. Er zijn nog vele dingen die ik niet gezien heb of gedaan heb, die nog wel op mijn lijstje staan. Zo wil ik ook nog Montserrat en Tibidabo bezoeken. Twijfel je nog om naar Barcelona te gaan? Neem deze laatste tips zeker mee:

 • Gebruik openbaar vervoer of huur fietsen
 • De beste tijdspanne zou 3 a 4 dagen zijn voor deze citytrip
 • Probeer de zomermaanden te vermijden, want klimmen kan je niet vermijden in Barcelona
 • Een heerlijk vakantiegevoel in een stad met veel natuur

See you next time, BCN!

Bonita

Een reactie achterlaten