Dagje uit … in Safaripark Beekse Bergen

Header - Beekse Bergen

Eindelijk steeg de temperatuur boven de 15°C. Voor mijn vriend en mij betekent dit uitstappen doen! Niet veel later zaten we in onze auto, onderweg naar het Safaripark Beekse Bergen. Het park ligt tussen Goirle en Tilburg, net over de Nederlandse grens.

Beekse Bergen is het grootste wildlifepark van de Benelux. Je kan op verschillende manieren het park verkennen en oog in oog komen te staan met, vooral Afrikaanse, dieren. Je betaalt een dagticket en kiest vervolgens zelf of je te voet, per auto, per bus en/of per boot het park gaat verkennen.

Aan de inkom betaal je 23,50euro, maar wij hebben 50% korting vanwege een jaarabonnement bij Bobbejaanland. Hierboven op betaal je ook 9euro voor de parking, een uitrijmunt noemen ze dat. Voor nog eens 3euro krijg je een plannetje en een souvenirboekje. Zoals ik al eerder zei, zijn alle safari-routes in deze prijs inbegrepen.

Wij hebben de combinatie gedaan van auto- en wandelsafari. Hiervoor zijn we zo’n 5 uur weg geweest. We vertrokken met de auto vanuit de inkom naar het andere kant van het park. Onderweg kwamen we al vele soorten herten en runderen tegen.  We stopte aan parking “Kongo”. Van hieruit hebben we de gehele wandelsafari gedaan. We wandelde in een soort lus die terug uitkwam op de parking. Vanaf hier konden we verder rijden. Als je deze twee routes volgt, kan je (zo goed als) alle dieren uit het park zien.

Het safaripark onderscheidt zich van de talloze andere dierentuinen, doordat de dieren los rondlopen. Zo zijn wij onderweg tegen gehouden door giraffen die aan auto’s lekte en een kameel die vond dat de auto’s voor hem moesten omrijden. Dieren die meer afscherming nodig hebben, krijgen dit ook – no worries. De paden lopen niet steeds door het territorium van de dieren. Hierdoor zal je ook nooit in directe aanraking komen met de dieren.

Wat zeker een onvergetelijk moment was in de wandelroute, is het hoogteparcours boven de beren en wolfjes. Deze twee super schattige beesten zaten samen in een terrein met daarboven een soort klimparcours. Superleuk om je nog eens kind te voelen en boven de beren te lopen.

Dichtbij parking “Kongo” kan je op verschillende tijdstippen ook een roofvogelshow bijwonen. Uiteraard waren wij hier ook zeer nieuwsgierig naar. Vogels van uil tot arend vlogen over het publiek gedurende 45 minuten. De animatoren gaven ook bij elke vogel voldoende uitleg over de herkomst, vleugelbreedte en karaktereigenschappen. Dus niet alleen ontspannend, maar ook educatieve uitstap.

Er zijn 3 plaatsen in het park waar je kan rusten, eten en spelen met de kinderen. Natuurlijk kunnen er ook souvenirs gekocht worden in de shops. De prijzen voor ijsjes en frietjes zijn schappelijk en kunnen vergeleken worden met andere openbare plaatsen.

Ik raad het Safaripark Beekse Bergen aan voor jong en oud, zolang je graag dieren ziet. In het park zal je vooral Afrikaanse dieren tegenkomen. Kijk je ook uit om je op safari te wagen, ga dan zeker langs bij de Beekse Bergen!

Bonita

Een reactie achterlaten