Je huid klaarmaken voor de herfst

Ik schreef enkele weken geleden hoe ik mijn haar bescherm tegen het herfstweer. Maar ook je lichaam heeft nood aan een verandering. Hoe bescherm je je huid tegen dit koude weer?

Olie, olie en nog eens olie

Eerst en vooral een goed excuus om nog eens een extra massage te vragen aan manlief. Koop een voedende massage olie en laat je insmeren van kop tot teen. Heb je even geen tijd of is je vriend niet in de buurt? Vervang dan je bodylotion door een dry oil. Even effectief en voedend voor je huid. 

Ik heb als tester de nieuwe dry oil van Rituals gekregen. Ik kan niet wachten tot ik de grotere versie in huis kan halen.

Olie voor je gezicht

In plaats van een reinigende crème of tonic, schakel je best over op een reinigende olie. Een tonic is nogal vochtabsorberend en je huid heeft net veel hydratatie nodig tijdens deze herfstmaanden. Ook bestaat er micellaire water met olie van Garnier

Net zoals je je ochtendroutine verandert, kan je ook je avondroutine aanpassen. Meestal zijn de nachtproducten olies. Dus kijk even na of je ook al een goede olie hebt. Een gouden tip is: Midnight Recovery Concentrate van Kiehl. Deze staat ook op mijn eigen verlanglijstje. 

Maar hoe doe je dat nu? Breng gezichtsoliën aan op een gereinigde, vochtige huid. Werk, met niet meer dan een drietal druppels, vanuit de hals naar boven toe. Toch toevallig teveel gebruikt? Geef je handen een extra verzorging, vooral nagelriemen zijn hier blij mee.

Olie in de douche

Vervang eens jouw douchegel door doucheolie. Een makkelijke stap die iedereen in jouw gezin kan doen. Vraagt geen extra inspanning. Op deze manier kan je toch je lichaam meer voeden en hydrateren. Voor badproducten grijp ik zelf al snel terug naar Rituals. Zij hebben van elke lijn een foam, maar ook een olie. 

Scrubben

Tot zover de olies. In de herfstmaanden is het ook belangrijk om te scrubben alvorens je gaat hydrateren (met olie). Zo verwijder je de dode huidcellen en zal de olie nog beter kunnen voeden en hydrateren. Vergeet ook niet de lip-, hand- en voetscrub. Lush heeft een superleuke lijn met lipscrubs, met smaken zoals Bubblegum, Popcorn, Chocolate en Honey zal je verlangen naar elk scrubmoment. 

Smeren

Over lippen, handen en voeten gesproken. Smeer deze preventief in met crème of balsem. Mijn lippen hebben vaak het eerste last van het koude weer. Vandaar dat ik altijd een goede balsem in mijn tas heb zitten. Overal heb ik ook handcrèmes rondslingeren. Ook op het werk smeer ik mijn handen regelmatig in. 

Hydrateren

Als je jezelf echt eens in de watten wilt leggen, gebruik dan ook eens een hydraterend gezichtsmasker. Elk huidstype gaat blij zijn met wat extra hydratatie met dit regenweer. Het ultieme wapen dat ik hiervoor gebruik is de Hydra Bomb van Garnier Skin Active. 1 masker staat gelijk aan 1 week hydrateren met dagcrème. Een goede win-winsituatie dus. 

Voila! Ik hoop dat deze producten mij door de herfst (en de winter) zullen sturen.

Wat doe jij nog om je lichaam extra in de watten te leggen tijdens de koude herfstmaanden?

Bonita

4 Comment

  1. Handige tips! Ik wist helemaal niet dat een douche olie in deze tijd van het jaar veel beter is dan een foam joh. Ik dacht altijd dat dat gewoon een kwestie van smaak was. Ga het zeker eens proberen 🙂 Wie weet merk ik wel verschil!

    1. Ja leuk om te weten he 🙂 Als je snel last hebt van een droge huid in de herfst/winter, zal je zeker een verschil merken!

  2. Bij het lezen van deze post krijg ik spontaan zin om mezelf te pamperen, heerlijk. Olie is ook mijn beste vriend in de winter!

    1. Heel leuk te horen! Geniet ervan!

Leave a Reply

%d bloggers like this: