Fruitzuurpeeling deel 2

Na veel wikken en wegen, besloot ik mezelf te informeren over de fruitzuurpeeling bij mijn huidspecialiste in de Da Vinci Clinic. Eerder schreef ik hoe ik de eerste twee behandeling ervaarde.

Qua werkwijze zijn alle 4 de behandelingen hetzelfde. De huid wordt eerst gereinigd, nadien wordt het zuur aangebracht, gevolgd door het verwijderen van het zuur met een base, uiteindelijk wordt alles verzacht met thermaal water en ze werken afsluitend met een verzachtende crème. Bekijk even de vorige blogpost als je hier meer over wilt weten.

Ik was heel bang om tussen behandeling 2 en 3 op vakantie te gaan. Maar mijn vakantie was nu eenmaal al geboekt en in Spanje kan je nu niet anders dan in de zon lopen. Met de juiste zonnebescherming, heeft mijn gevoelige huid niets geleden in Spanje. Dus maak je geen zorgen dat je deze behandeling in de zomermaanden laat doen. 

Behandeling 3 & 4 (50% & 70% fruitzuur)

Tijdens de derde behandeling werd er gewerkt met 50% fruitzuur. Bij de vierde behandeling zit je op het hoogste niveau en krijgt je gezicht een peeling met 70% fruitzuur. Je merkt zeker een verschil met de twee eerste behandeling. Het branderig gevoel is steeds meer aanwezig.

Raar, maar waar, kon ik de 70% beter verdragen dan de 50%. Afhankelijk van de toestand waarin je huid is, kan je sneller reageren op de behandeling. Ook blijken je hormonen hier een invloed op te hebben, werd mij verteld.

Na behandeling 3 en 4 heb ik enkele kleine plekjes op mijn gezicht gehad. In vergelijking met de fameuze verhalen over “stukken loskomend vel” die je op internet kan vinden, is dit echt peanuts. Twee dagen de nachtcrème van Avène iets dikker smeren op deze plaatsen en ze waren weer verdwenen.

Zoals na behandeling 2, zag ik er na deze behandelingen ook niet meer zo rood uit als na de eerste behandeling. De foto hieronder is gemaakt enkele uren na de derde behandeling. Je merkt dat de roodheid niet meer aanwezig is. 

Check up na behandeling 4

Na de vierde behandeling ben ik nog even als check up langs geweest bij de huidspecialiste. Zowel zij, als ikzelf, merkte al een groot verschil, maar wouden nog meer resultaat zien. In onderling overleg besloten we om de behandeling voort te zetten, maar nu met 4 weken tussen elke behandeling in plaats van 2 weken. Opnieuw werden er 4 behandeling gepland en ga ik nadien weer langs bij de huidspecialiste. Je wordt dus erg goed opgevolgd in de Da Vinci Clinic.

Het is ook wel de bedoeling dat je niet gelijk stopt na 4 behandelingen. Je huid vernieuwt steeds en dus zal je deze behandeling moeten blijven ondergaan. Wil je nog beter resultaat, zal je regelmatig moeten terugkomen. Wil je je huid enkel in deze conditie houden, zal er meer tijd tussen de behandelingen zitten.

De resultaten

Maar wat is nu het resultaat na vier behandelingen?

  • Ik heb veel minder last van acute acné
  • Mijn huid is veel minder vet dan voordien
  • Mijn huid heeft meer een gezonde glow
  • De grauwheid van mijn huid verdwijnt

Wat heeft deze behandeling voor mij betekent tot nu?

Ik durf over straat lopen zonder foundation. Dat is mijn grootste overwinning, dankzij de fruitzuurpeeling. Ik voel me meer een volwassen vrouw, omdat ik steeds minder grote, rode puisten op mijn gezicht heb. Mijn huid voelt zachter aan, zonder dat ik eerst verzachtende crèmes moet smeren. 

Als ik toch eens make-up wil dragen, merk ik ook dat de make-up veel beter blijft zitten. Doordat mijn huid nu eerder een “normaal type” is, schuift de make-up niet zo. Zo kan ik ook andere soorten gebruiken, die voordien niet paste bij mijn vette huid.

Wat wil ik nog meer bereiken?

De poriën op mijn wangen en neus zijn al minder diep. Maar door de behandeling verder te zetten, hoop ik dat deze meer gaan verdwijnen. Ik zou ook nog graag de restlittekens op mijn gezicht zien verdwijnen.

Kortom ik ben zeer tevreden over de fruitzuurpeeling. Wil je nog meer informatie of heb je nog vragen? Stel ze gerust hieronder in de comment of stuur me een berichtje op sociale media!

Bonita

Leave a Reply

%d bloggers like this: