Top 6: Interieur & Decoratie Tips

Mijn vriend en ik wonen nu bijna een jaar samen. Stap voor stap zijn we ons appartementje aan het inrichten naar onze eigen smaak. Op Pinterest lijkt het allemaal heel gemakkelijk om de perfecte, leuke stijl te creëren. Maar niets is minder waar in real life. Ik heb een lijst gemaakt met mijn 6 favorieten qua inrichting en decoratie.

 

Rituals at home

Je merkt al wel dat ik een grote fan ben van Rituals. Elk jaar bestaat mijn kerstlijstje uit minstens 50% Rituals producten -subtiele hint voor de familieleden en iedereen die mij kerstcadeaus wilt kopen 😉 – Ik heb op 3 plaatsen in het huis geurstokjes staan. Het is heerlijk om geurstokjes aan je voordeur te zetten. Zo worden bezoekers altijd gegroet door een heerlijke, zachte Ritualsgeur. Ook de badkamer en de kamer met schoenenkast zullen altijd voorzien zijn van deze geurstokjes. Het zorgt er niet alleen voor dat de kamer heerlijk ruikt, maar ze zijn ook nog eens het perfecte decoratiestuk. Zeker de luxe uitvoering is een prachtig item. Vergeet ook zeker niet om de kaarsen in huis te halen. Een superleuke aanvulling wanneer je het eens gezellig wilt maken.

 

Green is the new black

Plantjes, plantjes en nog eens plantjes. Toen mijn moeder ging verhuizen, heb ik alle planten met haar meegegeven. Ik moest hier niets van weten. Enkele maanden later begon ik er toch een beetje naar te verlangen. Het begon met kleine plantjes en later vond ook de palm zijn weg naar ons appartement. Neem voldoende tijd om te kijken welke planten jij mooi vind, want iedereen heeft een andere smaak. Ben je bang dat je de planten gaat verwaarlozen? Tegenwoordig zijn er ook vele nep-planten die er echt uitzien. Echtwaar, want mijn vriend gaf een tijdje terug onze nep-plant water, omdat hij er zo echt uitzag. 

Posters

Je kan kiezen voor een algemene poster van bijvoorbeeld Ikea, maar de kans bestaat dat je vrienden deze ook in hun huis hebben hangen. Helemaal niet fijn dus, want dat maakt het niet persoonlijk. Mijn vriend heeft doorheen ons appartement posters van zijn favoriete bands gehangen.

Ik wou ook iets persoonlijk, maar wist niet goed wat. Toen werd ik gecontacteerd door Fotofabriek. Het ideale moment om een foto van onze kat Billy te laten maken op hout. Superleuk zo’n houten achtergrond in plaats van de typische canvas. Eén minpuntje is wel dat er geen haakje aan de achterkant was gemonteerd. Anders kon ik het direct ophangen.

De foto op hout is te koop vanaf 24,99euro.

 

Wordbanner

Zoals ik al zei, vind ik een persoonlijk touch een meerwaarde. Met een wordbanner kan je het wel heel persoonlijk maken, want je maakt je eigen tekst. Ik kocht een zwarte versie, maar je kan ook kiezen voor gekleurde of zelfs gouden letters. Helemaal hoe jij het zelf wilt. De tekst kies je zelf en ook de plaats waar je hem hangt, is helemaal jouw eigen keuze.
Ik vind hem vooral leuk voor verjaardagen en feestdagen.

 

Verlichting en lichtjes

Het duurt nog een hele tijd, maar ik kijk al uit naar de kerstverlichting. Rond mijn spiegel heb ik ook van die bolletjes hangen. Zij zorgen direct voor een instant gezellige sfeer. Andere leuke plaatsen om wat verlichting te hangen zijn de slaapkamer. Boven je bed bijvoorbeeld of rond een kledingrek. In de woonkamer, bijvoorbeeld boven de TV.

Fleece dekentjes

Heeft dit zelfs uitleg nodig? Ik denk dat ik niet op één hand kan tellen hoeveel fleece dekentjes ik heb. Ik raad je aan om zeker genoeg dekentjes in huis te halen. Niets is gezelliger dan ’s avonds met je lief onder een dekentje te kruipen. Ik gebruik bijvoorbeeld een dekentje om de gitaarversterker van mijn vriend onder te stoppen. Zo maken we er ineens een slaapplaats voor de kat van. Een gouden tip: Primark verkoopt voor 14 euro fleece dekens van 2.30m op 2.50m.

 

Heb jij één van deze tips al in huis?

Bonita

 

 

 

 

“Deze review bevat producten die gratis naar mij werden verzonden door een merk of een bedrijf. Hoewel deze post gesponsord is, heeft dit geen invloed op mijn mening en mijn eerlijkheid over de producten.”

1 Comment

  1. Sterker nog, ik heb eigenlijk alle tips wel in huis! De posters wat minder. Die heb ik een tijdje geleden vervangen door van die oude wandkaarten. Past goed bij mij als persoon omdat ik natuurlijk docent ben. En wat betreft die geurstokjes: normaal gesproken vind ik het echt walgelijk als iemand die dingen aan heeft staan. Het is zo’n overheersende geur bij binnenkomst haha. Die van rituals vind ik nog wel mee vallen. Misschien omdat ik die geuren gewend ben van in de douche? I don’t know. Goede keuze in ieder geval 🙂

Leave a Reply

%d bloggers like this: