Mijn allereerste …. professionele massage

Massage-Header

Mijn lieve mamaatje is vorige week 50 jaar geworden. Buiten een Sarah-pop en een versierde voortuin, kreeg ze ook een cadeaubon voor een professionele ontspannende duo massage met haar allerliefste dochter, moi! Ik geef toe, het was een even groot cadeau voor mezelf als voor haar.

Ik maakte een afspraak bij Bieke van Samana Massage & Wellness. Zij hebben een zeer overzichtelijke website waarop je alle arrangementen kan bekijken met duur en prijs. Zo kom je niet voor verrassingen te staan. Je kan zowel via de website reserveren als telefonisch. Indien ze niet bereikbaar zijn, kan je altijd een boodschap inspreken en wordt je zo snel mogelijk terug gebeld. Ik werd al dezelfde dag terug gebeld. Omdat het moeilijk was een datum te prikken samen met mijn moeder, gaf Bieke enkele opties door. Zo kon ik deze in alle rust met mijn moeder bespreken.

Op maandag 20 maart was het zo ver. We werden door Bieke verwelkomd en begeleid naar de tuin. Een deel van de tuin staat helemaal in teken van de Wellness. De tuin is helemaal afgezet, waardoor je je niet aan pottekijkers moet verwachten. Nog overdonderd van de mooie zwemvijver, werden we begeleid naar de suite. Boven mochten we ons omkleden en kregen we een badjas aangeboden.

Eenmaal klaar, mochten we al plaatsnemen bij het voetbadje. We hebben hier even van genoten terwijl de gastvrouw voor ons een drankje klaarmaakte. Nadien volgde een kort gesprek. Er werd gevraagd naar plaatsen die we liever niet gemasseerd/aangeraakt wouden hebben en plaatsen waar ze extra aandacht aan mogen geven. We gaven beiden plaatsen op die we liever niet hadden. Verder mochten we tussen 3 verschillende oliën, elk met een eigen specifieke geur en doel.

Bieke nodigde haar collega Jan uit en dan kon het masseren beginnen. Nadat onze voeten werden afgedroogd, werden we begeleid naar de tafels. Bieke legde echt haarfijn uit wat de aangenaamste posities waren voor ons hoofd, armen, benen, …

Een ontspanningsmassage bij Samana betekent een massage van de armen, benen, rug, schouders en buik waarbij ze ook gebruik maken van drukpunten. Mijn moeder en ik hebben zo genoten van de ontspannende massage. Echt waar, we waren twee herboren vrouwen na een volledig uur gemasseerd te worden.

Wat wij beide zeer aangenaam vonden is dat we bedekt werden onder een grote handdoek. Zo bleef ons lichaam warm en waren we niet constant bloot. Het lichaamscontact bleef gedurende de hele sessie behouden, ook wanneer er olie genomen werd. Ook zeker een aanrader tijdens een massage, anders kan je wel eens verschieten wanneer er opnieuw contact gemaakt word. De overgangen naar de verschillende lichaamsdelen werden ook steeds aangegeven, door eerst contact te maken boven de handdoek en dan de handdoek te verwijderen bij dat lichaamsdeel. Zeer aangenaam en ontspannend!

Nadien gingen Bieke en haar collega de suite terug buiten. Wij kregen zo de kans om te “ontwaken” en ons boven terug om te kleden. Nadien kwam Jan terug en werden onze bevindingen bevraagd. Na de betaling werden we terug naar buiten begeleid en konden we al beginnen dromen over onze volgende afspraak.

Bonita

Een reactie achterlaten