Skincare tijdens warme temperaturen

De eerste hete dagen zijn een feit. Ik vermoed dat ik zeker niet de laatste zullen zijn. Je moet zeker zonnecrème gebruiken om je lichaam te beschermen tegen deze extreme zonnestralen. In dezelfde beweging smeren we vaak ook ons gezicht in. Voor de rest denken we dan dat we in orde zijn. Maar met de producten van Avène heb ik geleerd dat je non-stop voor je gezicht moet zorgen.

 

Huidtype

Iedereen heeft een ander huidtype. Maar met zekerheid kan ik zeggen dat je huidtype in de zomer ook nog eens verschillend is ter vergelijking met de andere seizoenen. Je kan een vette, droge, gecombineerde huid hebben. Maar ook heb ik altijd het gevoel dat mijn huid heel gevoelig is tijdens de warmste tijd van het jaar. Gelukkig heeft Avène een heel gamma voor gevoelige huidjes.

 

Producten voor het gezicht

Avène heeft een nieuw product genaamd “Radiance serum”. Deze staat in voor de vermoeide, oncomfortabele en onvoldoende gehydrateerde, gevoelige huid. Eén van deze puntjes kan je zeker afvinken, al is het de vermoeidheid vooral die zich parten speelt.

Wist je trouwens dat je niet percee een droge huid moet hebben om een onvoldoende gehydratreerde huid te hebben? Dit komt namelijk niet meer voor bij een vette huid. Daar kan je hier wat meer over lezen. 

Ook heeft Avène een zonnecrème speciaal voor het gezicht en de hals. Een zonnecrème is snel vettig en als ik deze op mijn gezicht smeer, krijg ik zeer snel acné. Kies daarom bewust voor een zonnecrème die alleen voor het gezicht is, zoals de “B-protect” van Avène. Ik kreeg deze jaren geleden al bij mijn huidspecialist in de zomermaanden en vind hem nog steeds superfijn om te gebruiken.

Eau de Thermale

Ik kende Avène vooral van zijn “Eau de Thermale”. Dat lekker fris water uit een spuitbus. Maar vergis u niet, het is meer dan gewoon water. Dit water zorgt ervoor dat je huid minder geïrriteerd geraakt. Je hoort me dus al komen, ideaal voor in de zomermaanden. Ik neem hem overal mee naartoe. Als je toch te lang wacht met insmeren en je huid wat rood ziet, kan je hem vernevelen met Eau de Thermale. Ook toen Amélie op haar knieën viel en deze wat rood zag, kon ik direct Eau de Thermale erop sprayen. Natuurlijk kan je het ook gebruiken in de andere seizoenen. Ik heb enkele jaren geleden gezichtsbehandelingen ondergaan. Ook daarvoor helpt de Eau De Thermale. Het zorgt ervoor dat je minder roodheid hebt door de behandeling, maar ook de jeuk en irritatie vermindert door het water.

Omdat Avène 30 jaar bestaat (hip hip hoera!) hebben ze een limited edition uitgebracht van de Eau de Thermale. Ben jij ook zo’n fervente fan van het magisch water of ben je toch nieuwsgierig geworden? Bij elke bus Eau de Thermale die gekocht wordt in een apotheek, gaat er 1 euro rechtstreeks naar de Stichting tegen Kanker.

Body-care

Ik vind het ook zeer belangrijk om in de zomermaanden je lichaam te verzorgen. De producten die ik kreeg opgestuurd, waren de favorieten van het Avène-team. Maar ook ik ben al heel erg enthousiast van de bodyscrub. Ik hou ervan mijn benen 1 a 2x per week te scrubben. Aangezien deze is bedoeld voor de gevoelige huid, is hij zeker niet ruw of pijnlijk. Perfect om de droge velletjes of huid weg te scrubben en de gezonde huidlaag te laten bruinen. Om helemaal met zachte benen naar bed te gaan, spray ik af en toe met deze body oil. Lekker zacht, natuurlijke geur en trouwens voor meer dan enkel het lichaam te gebruiken.

Vergeet ook je haren niet

Het is ook belangrijk om je haren te verzorgen tijdens de zomermaanden. Het droogt heel snel uit. Gewoon door de zon, maar ook door het zwembad bijvoorbeeld. Daarvoor kan ook de body oil van Avène gebruikt worden. Zalig he, zo’n alles-in-1 product. Ik breng elke ochtend een kleine hoeveelheid olie op mijn haarpuntjes aan.

Producten testen

Ik ben aan de slag gegaan om al deze producten te testen. Dat is voor mij een zaligheid, maar het vraagt ook wat tijd alvorens ik hier echt een mening over kan vormen. Moest er interesse zijn in een bepaald product, dan mag je me dit zeker vragen via Instagram. Maar ik hou jullie ook graag algemeen op de hoogte van hoe de producten me bevallen. Dus binnenkort meer informatie hierover!

 

Je weet dus al wat in huis te halen de komende tijd. Heb je trouwens meer last van acné? Dan schreef ik hier een heletijd geleden ook een goede blog voor jou. Bewijst maar eens hoelang ik al fan ben van Avène.

Bonita

Een reactie achterlaten