Skincare: serums voor elke week van de maand

Vaak roep ik van de daken dat je huid vaak behoefte heeft aan andere verzorging. Bij mij is dit gemiddeld elk seizoen. Maar toen ik las dat een pakketje met serums op de markt is voor elke week van de maand, was ik toch wel heel erg benieuwd. Want welke vrouw herkent niet dat “de week van de maand” toch wat huidproblemen met zich meebrengt.

Ik viel als een blok voor de reclame van Typology. Ik surfde naar hun website en viel nog dieper. Van verbazing dan, want wat zijn de producten zoooooo mooi verpakt. Maar ook waren de producten ook helemaal niet zo duur. Buiten het pakketje van de 4 serums, kocht ik ook een micellair water en een product tegen acné. Dit zijn vaak de “standaard” producten die ik koop van een nieuw merk, omdat ik zo gemakkelijk kan vergelijken of het werkt of niet.

Typology

Oke, even over het merk Typology. De website is Frans, maar ik weet nog net wat afrekenen en “in winkelmandje plaatsen” betekent, haha. Op donderdagavond plaatste ik een bestelling en maandag was het pakketje al thuis geleverd. Zalig of niet?

Maar denken ze ook aan de planeet? Want dat is en blijft een val voor vele gebruikers. De producten zijn allemaal vegan. Maar tegenwoordig is dit wel vaak een vereiste. Bij het pakket zat ook een brief (lekker oldskool) dat ze hebben stilgestaan bij gerecycleerd materialen, maar ook aan de transport van de producten. Kleine flacons zijn uit glas, groteren zijn uit recycleerbaar plastic. De flacons zijn ook allemaal plat, zodat de verpakkingsdozen platter en kleiner zijn.

Typology hecht veel belang aan transparantie. Ze hebben één van de strengste blacklist voor ingrediënten op de markt. Ze verkiezen natuurlijke producten en zullen er ook alles aan doen om natuurlijke alternatieven te zoeken. Maar waar nodig is om chemische producten te gebruiken, willen ze dit zo minimaal mogelijk houden. Alles bij Typology wordt gedaan in Frankrijk. Ze verkiezen om zoveel mogelijk local te houden.

Ga zeker eens naar de website kijken, want ze hebben echt nog veel verrassende producten klaar staan. Je kan er bijvoorbeeld je eigen product samenstellen (over transparantie gesproken!). Ze sturen dus ingrediënten en een recept naar je op en zo kan je zelf aan de slag.

De serums voor elke week van de maand

De serums nu. Het is dus een pakketje met 4 potjes. Eentje voor elke week van de maand, aan de hand van je cyclus. Je begint met de eerste op de eerste dag van je menstruatie. Nu weet ik niet goed hoe het zit met iemand die een langere cyclus heeft dan 4 weken. Ik denk dat je dan een beetje moet zoeken voor de twee laatste weken.

De 4 flacons hebben allemaal een pipet. Het serum moet elke ochtend worden aangebracht, voor alle andere skincare. Typology zegt dat 1 druppel genoeg is voor het hele gezicht, maar ik gebruikte er twee.

Week 1 (startend op de eerste dag van de menstruatie) is een hydraterende en verzachtend serum. Het serum van week 2 geeft je huid meer glow en een stralend gevoel. Week 3 is een hydraterend en samentrekkend serum. Week 4 is een matterend en anti-blemish serum.

Eerste ervaring

Zoals je weet, duurt het een tijdje voor skincare doeltreffend is en echt resultaat geeft op een huid. Ik wou jullie niet laten wachten tot ik resultaat heb. De resultaten volgen zeker nog wel op Instagram. Maar mijn eerste ervaring met de producten zijn zeer fijn. Ze hebben een zachte, natuurlijke geur. Het is zeer zuinig in gebruik (2 druppeltjes per keer). Eenmaal aangebracht, trekt het snel in de huid en kan je direct verder met andere producten. Mijn eerste week ervaring is dus erg goed. Laten we hopen dat ze echt ook goed resultaat geven.

 

Bonita

Een reactie achterlaten