7 Favorite Sneakers

Buiten de kast met mijn make-upstash is er ook nog een andere kast die uitpuilt, namelijk mijn schoenenkast. Uitgezonderd van een slipper en enkele hakjes, bestaat mijn schoenenkast voor 80% uit sneakers. Ja hoor, er bestaan zomersneakers en wintersneakers. En nee mama, ze zijn niet allemaal hetzelfde. Ik koop echt wel sneakers die ik nog niet heb! Hoog tijd om eens mijn favoriete sneakers in de spotlight te zetten.

Vans Old Skool

De lage Vans met de witte streep. Iedereen kent ze en ook (bijna) iedereen draagt ze. Vans Old Skool wordt het meest gedragen in de standaard kleur zwart, denk ik. Daarom wou ik net dat beetje anders – in de mate dat dit lukt met deze musthaves -. Mijn laatste witte sneakers waren zowat op sterven na dood, dus een goed moment voor “out with the old, in with the new”. Aangezien ik deze volledige witte sneaker nauw aan het hart draag, probeer ik hem enkel te dragen wanneer ik zeker weet dat ze niet vuil gaan worden, maar het liefst bij elke soort gelegenheid.

Pinterest bord Vans Old Skool

Vans SK8 HI (skate high)

De Vans SK8 HI vond ik vroeger meer iets voor jongens. Ik had het niet zo op hoge sneakers en wist nog minder goed hoe ik deze juist moest combineren met mijn outfits. Wanneer ik ze te koop zag staan voor de helft van de prijs, ben ik uiteindelijk toch bezweken. Onder het motto dat ik op Pinterest wel tips zou vinden om deze “high tops” te combineren, werden ze toegevoegd aan mijn schoenenkast. Ik moet eerlijk zijn dat ik ze niet vaak uit mijn kast neem, maar in de zomer (of wat daarvan overblijft in België) combineer ik ze het liefst met een shortje.

Pinterest bord Vans SK8 HI

Adidas Originals Superstar 

De hype rond deze schoen is enige tijd gaande, maar hij is eigenlijk een tijdloze klassieker geworden. Mijn vriend, een die-hard Nike fan, verafschuwt deze schoenen, maar snapt mij toch ook wel een beetje. Ik vind dan wel dat iedere jonge vrouw zichzelf dit paar moet gunnen. Als ik denk aan Adidas Superstar zie ik direct een zwarte skinnyjeans, met een basic shirt en een oversized sweater. Maar evengoed matcht hij perfect met een black dress.

Pinterest bord Adidas Superstar

Nike Air Pegasus 89

Eerder een sportieve schoen qua uiterlijk, maar eenmaal je ze hebt aangetrokken… Ze zijn echt goddelijk. Alsof je loopt op kussentjes. Dit zijn de sneakers die ik meeneem op kampen of festivals. Je kan hier dagen op staan en lopen, zonder pijn. Door de sportieve look, zal ik deze eerder combineren onder een basic jeansoutfit en bijvoorbeeld niet onder een kleedje. Verder vind je ook weinig outfit foto’s met deze sneakers. 

Puma Trinomic 

Ik was niet echt op zoek deze soort sneaker. Dit was eerder een spontane liefde op het eerste gezicht. En veel liefde hebben ze al gekregen! Van de Trinomic reeks zijn er heel wat verschillende varianten. De mijne zijn “Blaze of Glory Soft Pink/White Fit”. Ze hebben geen veter, maar een koordje dat je kan aantrekken. Niet dat ik het gebruik, want je kan simpelweg in de schoenen glijden. Ik vind ze heel mooi staan voor een iets stoerdere look; kapotte jeans en een leuk shirt of croptop. Spijtig genoeg vind je weinig foto’s met deze schoenen. Enkel Rihanna blijkt een grote fan te zijn! 

Asics Tiger Gel Kayano Trainer Evo

Mijn tweede paar Asics, omdat de eerste versleten waren. Ik vond dat het eens tijd was voor een andere kleur dan wit en roze. In eerste instantie dacht ik aan een zwarte kleur, maar deze stonden helaas niet in de solden. Deze olijfkleurige schoenen werden uiteindelijk aan mijn winkelmandje toegevoegd. Ze passen bij elke kleur jeans, zwarte broeken, witte broeken, … Een beetje anders doen, draait toch goed uit! Asics zitten heel comfortabel en ze tonen ook slank. 

Converse All Star Low

De klassiekers onder de klassiekers. Begrijpt jouw moeder ook nog niet waarom je sneakers onder een kleedje draagt? Met de Converse gaat ze het wel begrijpen. Iedereen kan een perfecte outfit vinden bij Converse. Alle soorten broeken passen hierbij. Tegenwoordig zie ik heel vaak gescheurde boyfriend jeans voorbij komen.  90% van de tijd worden deze gecombineerd met Converse All Star. Zeker een must have (en liefst nog in meerdere kleuren) als je een echte sneakerlover bent. 

Pinterest bord Converse All Star

Wat zijn jouw favoriete sneakers? 

Bonita

2 Replies to “7 Favorite Sneakers”

  1. Ik hou van sneakers. Ik draag ze zelfs zo lang door dat de stof langs de zijkant begint los te komen, haha.

  2. I like all of them! De witte all stars zijn ook in mijn bezit en 1 van mijn favorieten tezamen met mijn Puma’s 🙂

Een reactie achterlaten