Sinterklaas cadeaus voor een (bijna) éénjarige

De tijd begint te tikken. Het is december en dus begint de stress bij de ouders. Voor ons is het onze eerste Sinterklaas. Ik vind het allemaal wel spannend, ook al begrijpt Amélie er allemaal nog niets van. Maar gelukkig wel het ideale moment om van babyspeelgoed over te stappen naar peuterspeelgoed.

 

SMARTMAX

Voor mij helemaal nieuw, maar er wordt niets dan lof over gesproken. Het concept van Smartmax is dat ze werken met magneten. Ze hebben verschillende collecties zoals “My first”, “Build” en “Play”. Amélie krijgt de My First Farm Animals. Maar je kan verschillende sets combineren. Als ze dit leuk vind, wil ik zeker ook de My First Animal Train toevoegen. De My First-collectie is geschikt voor kinderen van 1 tot 5 jaar. Via een magnetische staaf kan je kind de voor- en achterkant van een dier aan elkaar kleven. De beestjes zelf zijn siliconen en dus zacht. De magneten daarbij zijn ook niet zwaar en dus makkelijk te hanteren door Amélie.

VORMENPUZZELS

Ik probeer haar speelgoed nu wat meer educatief te houden. Niet allemaal, want het mag natuurlijk ook gewoon om te spelen zijn. Daarvoor vind ik van die houten vormenpuzzels wel heel erg leuk. Ik probeer erop te letten dat ik puzzels kies met niet te veel dezelfde kleuren en vormen. Puzzels kan je natuurlijk op in elke winkel en voor elk budget vinden.

 

KEUKEN ACCESSOIRES

Een IKEA-keukentje staat op haar verjaardagslijstje. Maar we kunnen haar al laten wennen aan de accessoires. Bij Aldi heb ik een setje bordjes, bestek en kookpotje gevonden. Ze kan deze tijdens het spelen gebruiken, maar ook wanneer ik aan het koken ben. Meestal kruipt ze mij achterna en wilt ze meekijken. Vanuit haar eetstoel kan ze ook al “koken”.

 

DIKKE POTLODEN

Bij het inkleuren van haar eerste Sint-kleurplaat, viel me op dat ze dit wel leuk vond. Ook op de crèche is ze altijd heel enthousiast tijdens het knutselen. Bij Hema is er een pakje met dikke kleurpotloden. Deze gaan ook zeker nog in haar schoentje komen.

 

VTECH ZOEF ZOEF DIEREN / TOET TOET AUTO’S / BLABLA BLOCKS

Als je een éénjarige hebt, dan kan je niet ontkomen aan één van deze reeksen van VTECH. Hier heb je dan de auto’s of diertjes die je apart kunt verkrijgen. Maar ook een pakket waar je met deze diertjes of autootjes kan spelen. Zo heb je bijvoorbeeld een boerderij, een racebaan, speelhuis, … Dus heel leuk om je kind verschillende dingen te laten ontdekken. Zo’n diertje is een leuk cadeautje voor in de schoen, maar dan moet je natuurlijk ook het pakket hebben. Dat is dan misschien weer iets voor onder de kerstboom?

 

BADSPEELGOED

In bad gaan is bij ons een topactiviteit. Ze heeft de standaard baddiertjes, maar zij speelt liever met de sproeier. Dus daarvoor staat Yookidoo ook op haar lijstje. Ze hebben verschillende fonteintjes, een sproeier als olifant en nog enkele andere varianten. Echt heel erg leuk en het zal ervoor zorgen dat Amélie nog meer in bad wilt.

BABY BORN

Rond de leeftijd van een jaar beginnen kinderen met rollenspellen. Amélie toont al heel veel interesse in keukengerief, maar ik wil haar ook andere facetten leren kennen. Ze is er misschien nog wat klein voor, maar ook brengt de Sint dit jaar een Baby Born. Ik ben zo benieuwd of ze hier interesse in gaat hebben en wat ze ermee gaat doen. Zo’n pop gaat trouwes ook echt meerdere jaren mee in het spel van kinderen. Dus ik ben heel erg benieuwd!

 

Bonita

 

 

 

“Deze review bevat o.a. producten die gratis naar mij werden verzonden door een merk of een bedrijf. Hoewel deze post gedeeltelijk gesponsord is, heeft dit geen invloed op mijn mening en mijn eerlijkheid over de producten.”