Skincare routine with Rituals

Ik heb jaren skincare producten gekocht voor een vette en onzuivere huid. Afgelopen winter kwam ik voor de eerste keer droge plekken op mijn gezicht tegen. Hoog tijd om mijn volledige skincare routine om te gooien. Ik raad je trouwens aan om dit na elk seizoen te doen. Je huid in de winter of in de zomer is niet altijd hetzelfde en heeft andere behoeftes. Toen de nieuwe lijn van Rituals zo in de kijker werd gezet, kon ik niets anders dan bezwijken en hun producten uittesten.

The Ritual of Namasté

Je hebt keuze uit 5 verschillende lijnen binnen de gezichtsverzorging van Rituals. Er bestaan producten van de GLOW-collectie, SENSITIVE-collectie, HYDRATE-collectie, PURIFY-collectie en de AGELESS-collectie. De namen zijn redelijk vanzelfsprekend, maar wil je toch meer uitleg, dan kan je best doorverwijzen naar de website. Of je kan ook gewoon een winkel binnenstappen en daar wat meer informatie vragen. De verkoopsters zullen ook wel op de hoogte zijn welke producten voor welke huid het beste is.

Ik vond het zelf wel verwarrend dat niet elke collectie hetzelfde aantal producten had. Mijn verwachtingen waren dat elke collectie een cleanser, dag- en nachtcrème, toner, … zou hebben. Maar zoals je hieronder kan zien, is dit niet het geval. Het is dus wel aangeraden om verschillende collecties met elkaar te combineren.

Purify Natural Skincare

Ik kocht 5 producten, die toevallig ook allemaal uit de PURIFY-collectie komen. Deze collectie zorgt ervoor dat je huid echt diep gereinigd is. De collectie is geschikt voor elk huidtype. Het zuivert je huid en werkt tegen dagelijkse vervuilende stoffen en daarbovenop geeft het je huid een gladde en frisse teint. Ik kan al zeggen dat het echte luxe producten zijn. Wanneer je deze lijn hebt gebruikt, voelt het alsof je net een volledig spa-moment hebt beleefd.

TRUE BEAUTY BEGINS HERE

 

Gentle Cleansing Foam

De verpakking heeft al vanaf het eerste moment een super luxueuze uitstraling. De schuim breng je aan op een droog gezicht, dus ideaal als allereerste stap in de reiniging. De schuim neemt af, tijdens het inmasseren. Nadien verwijder je de schuim met wat water en kan je huid er weer tegenaan. Het voelt helemaal fris en opgeladen.

Een groot pluspunt van deze schuim, vind ik ook de geur. Deze is zo zacht en subtiel aanwezig dat ik er zelfs van kan genieten. En dat is uitzonderlijk, want meestal ben ik geen fan van geurtjes in een gezichtsverzorging.

Radiant Glow Cleansing Balm

Deze cleansing balm is niet een dagelijks product in mijn routine. Het is eerder een extraatje voor op een verwendagje. Naar mijn mening heeft Rituals dit ook zo bedoeld. Bij de balm vind je een handdoekje, waarmee je het product nadien kan verwijderen. Ik geloof graag dat niet iedereen hier dagelijks de tijd en zin voor heeft. De balm gebruik ik ’s avonds om mijn make-up en alle andere vuile stoffen te verwijderen van mijn huid.

Dit is toch één van mijn favoriete producten. Het komt als een soort dikke gel uit de verpakking en wanneer je het op je gezicht aanbrengt, wordt het een olie. Dit geeft je dan ineens een spa-gevoel, want het lijkt net alsof je met massageolie bezig bent. Alleen is het veel minder plakkerig.

Als je dacht dat een scrub je huid zo zacht kon maken als een babyvelletje. Dan heb je zeker deze cleansing balm nog niet geprobeerd. WOOW!! Wat een zacht gevoel heb ik na het gebruik van dit luxe product.

Clearifying Facial Toner

Zoals jullie al op Instagram hebben gezien, ben ik een mega-mega-grote fan van deze toner. Voordien liet ik toners altijd als eerste vallen. Vele toners bevatten alcohol. Deze prikken dan tijdens het aanbrengen of ze drogen je huid helemaal uit. Ik had toners afgezworen, maar toch overtuigde de verkoopster me.

Ik gebruik deze toner nu minstens 1x per dag. Mijn huid is er echt beter van geworden. Het is sowieso heel belangrijk om te reinigen, maar de toner reinigt nog net dat beetje dieper en grondiger. Dat zie je natuurlijk ook aan het wattenschijfje wanneer je over je gezicht bent geweest.

Kortom, een must have die nog een lange tijd in mijn dagelijkse routine zal blijven.

Skin Brightening Face Exfoliator

Deze exfoliator is het enigste product dat je moet gebruiken op een vochtige huid. Ik gebruik hem dan ook heel graag in de douche. Bij het aanbrengen voel je direct de scrubdeeltjes van deze exfoliator. Ze zijn duidelijk aanwezig en doen hun werk, maar ze brengen geen schade aan je gezicht. Nadien heb ik geen rode huid, wat betekent dat de exfoliator echt zachtaardig.

Ik heb op mijn wangen last van diepe poriën die niet altijd volledig worden gereinigd door een toner of een cleanser. Met deze gezichtsscrub worden de diepe poriën aangepakt en ook de dode huidcellen. Ik zou hem niet aanraden voor elke dag, maar toch 1 à 2x per week is deze een must-go in mijn routine.

Renewing AHA Glow Mask

Je zou dit masker alleen al moeten kopen voor de verpakking. Zo prachtig! Een marmeren pot met een rosé-gouden deksel. Het product zelf is een lichtroze slijmachtige gel, wanneer het nog in de prachtige, marmeren pot zit. Wanneer je het aanbrengt en wat masseert over je gezicht, wordt het een witte formule. Niet het typische masker dat ik had verwacht, maar dat maakt het daarom niet minder.

Ook hier komt er in het begin, tijdens het masseren, een bepaalde geur vrij. Gelukkig is de geur niet blijvend en wordt het eerder neutraal wanneer het masker inwerkt. Het masker moet zo’n 10 a 20 minuten inwerken, volgens de verpakking. Ondertussen lijkt het gewoon een crème en stoort het niet. Je kan dus ondertussen andere leuke dingen doen.

Wanneer je dit masker hebt gebruikt, is je huid terug al herboren. Mijn huid heeft elke keer terug een gezonde, intense glow.

Deze producten zijn echt één voor één favorieten. Ze maken samen de perfecte skincare routine voor mij. Er zijn natuurlijk nog heel veel andere producten van The Ritual of Namasté. Voor iedereen is er wel wat wils, dus ga zeker eens langs bij je Rituals-winkel. Laat hieronder ook weten of je al producten hebt gebruikt. Ook ik leer nog graag bij 😉

Bonita

 

 

Leave a Reply

%d bloggers like this: