Wat als je rimpels krijgt? Anti-aging routine

Tussen 25 en 30 jaar is de beste leeftijd om over te schakelen naar een anti-aging skincare routine. De eerste rimpels steken al de kop op, of je het nu wilt zien of niet. Met deze tips kan je het verouderingsproces tegen gaan:

Elke avond reinigen

Ook voor de leeftijd van 25 jaar is dit een zeer belangrijke stap. Make-up gaat namelijk in je poriën zitten en zal daardoor je poriën vergroten. Reinig bij voorkeur je huid meerdere keren, maar ook ik ben soms blij dat ik één ronde haal na een vermoeiende avond.

Dit is één van mijn favoriete reinigingsroutines.

Tip: Durf je dit wel eens te vergeten? Leg een pakje reinigingsdoekjes naast je bed. 

’s Nachts boosten

Nadat je al de make-up van je gezicht hebt gehaald, kan je best starten met een anti-aging nachtcrème.
’s Nachts treedt er celvernieuwing op en werkt een crème nog eens extra goed.

De nachtpeeling van Vichy is verrassend interessant!

Serum

Smeren, smeren, smeren. Hydraterende producten zijn het beste tegen rimpels. Een serum biedt nog meer hydratatie dan een moisturizer. Er wordt ook vaak gezegd dat het microparel-effect een positief effect heeft op de stevigheid van je huid.

Dit product is super zacht en heerlijk voor je skincare te starten.

Exfoliëren

Zoals ik al zei, is reinigen heel belangrijk en liefst nog meerdere keren. Je zou ervan verschieten hoeveel vuil er na de derde keer nog van je huid komt. Maar dat extra laagje vuil krijg je niet weg door een gewone reiniging en zorgt voor een grauwe tint. Dus verzeker je van een dagelijkse exfoliant of een wekelijkse peeling.

Binnenkort verschijnt er een blog over scrubs en peelings. Stay tuned!

Maar ik kan jullie al verklappen dat scrubs met druivenpit je huid een tweede jeugd geven. 

Oogcrème

Hét product dat je koopt als je ouder wordt, is oogcrème. De ogen zijn het uitgangsbord voor je leeftijd. Je wilt deze dus zo lang mogelijk rimpelvrij houden. Koop een oogcrème en byebye kraaienpootjes.

L’oreal heeft een lijn dat “laser renew” heet. Veelbelovend dus!

Zonnecrème

Het lijkt een product dat je enkel nodig hebt in de zomer of wanneer je op vakantie gaat, maar niets is minder waar. UV stralen zijn namelijk één van de grootste oorzaken van rimpels. Gebruik het hele jaar door producten met SPF en gebruik vanaf de lente al een extra zonnecrème met SPF30. De eerste zonnestralen zijn namelijk de ergste.

Dit is mijn favoriete zonnecrème.

En voor de rest …

Niet enkel reinigen en crèmes smeren helpt voor het verminderen van rimpels. Let erop dat je genoeg hydrateert door water te drinken en groenten en fruit te eten. Andere gezonde voeding met eiwitten, zin, vitamine C en selenium zetten ook de rem op rimpels. Het vermijden van stress, het niet roken en geen alcohol drinken zijn ook pluspunten om minder snel rimpels te krijgen. En nog de meest simpele tip: gebruik een zonnebril. Daardoor ga je je ogen minder samenknijpen en beperk je de kraaienpootjes rond je ogen.

Ik ben benieuwd naar jullie anti-aging producten! Let me know in de comment onderaan!

Bonita

Leave a Reply

%d bloggers like this: