Jafra Skincare voor mijn gemengde huid

Misschien kennen jullie Jafra al, maar voor mij was het een eerste kennismaking. Ik kon niet wachten tot het pakketje op mijn deurmat viel. Het zou de eerste keer zijn dat ik een hele lijn met dezelfde producten zou testen. Daarbovenop heb ik gekozen voor producten voor een gemengde huid, omdat mijn huid aan het veranderen is. Ik had een heel vettige huid, waarbij ik meermaals per week een masker moest aanleggen om niet constant te blinken. Deze winter had ik last van drogere plekken op mijn gezicht… Zo vreemd! Maar dus kwam dit pakketje als een geschenk uit de hemel.

Hier kan je ook de Step by Step Guide van Paula’s Choice lezen.

Gemengde huid

Net omdat ik zo veel bezig ben met skincare en het analyseren van mijn huidtype, viel het me op dat ik deze winter voor de eerste keer last had van drogere plekken op mijn wangen en rond mijn ogen. Het is ook niet raar dat je huid veranderd met de temperatuursverschillen in België. Op de T-zone (voorhoofd, neus en kin) heb ik vaak nog wel last van een vette huid. Dus koos ik deze winter gezichtsverzorging voor een gemengde huid.

Producten die voor een gemengde huid zijn, hebben vaak een hydraterende dagcrème en een voedende nachtcrème. Terwijl de skincare overdag ervoor zorgt dat je huid niet te hard gaat uitdrogen en beschermt tegen schadelijke stoffen van buitenaf, zal de nachtcrème je huid terug herstellen.

Natuurlijk moet je regelmatig ook de vette T-zone aanpakken met bv een kleimasker.

Jafra Skincare

Ik was heel blij toen ik werd gecontacteerd door een consulente van Jafra. Ik vertelde haar over mijn “nieuwe” huidtype en al snel bood ze mij deze skincare voor de gemengde huid aan. Ik keek vooral uit om eens producten van één lijn te gebruiken. Jafra biedt ook gezichtsverzorging voor een normale, droge, vette, gevoelige en veeleisende huid. Een zeer uitgebreide keuze, met voor iedereen wel iets!

Je kan kiezen voor individuele producten, maar ook een set zoals ik heb. Ook komen scrubs, maskers, gezichtsverzorging voor mannen en zonnebescherming ruim aan bod tussen de gezichtsverzorging van Jafra. Klik hier voor de link.

Jafra Advanced Dynamics Balancing lijn

Niet veel later, kreeg ik het pakketje opgestuurd. In een grote gouden toiletzak zaten de 4 producten; een reiniger, een toner, een dagcrème en een nachtcrème. Wat ik direct opmerkte is het gebruiksvriendelijkheid van deze producten. Op elk product staat een cijfer wat overeenkomt met de stap van de verzorging. Daarnaast staat ook een zonnetje en/of een maantje, wat duidt op de ochtend- of avondroutine.

Link naar het basis setje

Reiniger

Niet het product waar ik het meeste van verwachtte, maar was ik daar even mis. Bij voorkeur start je met een vochtige huid en breng je de gelachtige reiniger aan op het gezicht. Je moet deze goed inmasseren en dan begint de reiniger lichtjes te schuimen. Omdat je met een gel werkt, is het heel gebruiksvriendelijk. Er loopt niets van gezicht en de schuim is ook niet overheersend, want je kan het nadien gewoon afwassen met een washandje.

Nadien voelt de huid niet heel smooth, maar wel heel gereinigd aan. Om het weer wat gladder te maken, gaan we verder naar de volgende stappen.

Toner

De toner is de tweede stap in het reinigingsproces. Het haalt de laatste beetjes vuil weg en zorgt ervoor dat je huid weer in balans komt. Een belangrijke stap dus. Ik breng de toner aan met een wattenschijfje en voel elke keer opnieuw dat het trekkerige gevoel van de reiniger weggaat. Het is dus zeker een stap die ik niet snel zal overslaan!

Dagcrème

De dagcrème is de laatste stap in de ochtendroutine. Het is heel belangrijk om deze aan te brengen, want het beschermt je huid gedurende de dag tegen alle schadelijke stoffen en weeromstandigheden die je tegenkomt. Deze crème bevat een SPF 15, dus gebruik vanaf de eerste zonnestralen in de winter/lente wel een extra zonnebescherming. De crème is wat dikker dan ik normaal gewend ben, goed inwrijven is de boodschap. Maar als je dacht dat je huid nog niet zacht genoeg was na de toner, dan vergelijk ik mijn huid na deze dagcrème met een babybutt!

Nachtcrème

Herstellende nachtcrème is de laatste stap in de avondroutine. Gebruik deze nooit in de ochtend, want deze beschermt je huid niet tegen alle kwaaltjes van buitenaf, laat staan tegen de zon. Het is ook een iets dikkere crème, maar dat is niet abnormaal voor een nachtcrème.

Foto 1: dagcrème   – Foto 2: nachtcrème    – Foto 3: onderaan dagcrème en bovenaan nachtcrème

Conclusie

Wat ben ik blij dat ik -eindelijk- eens dezelfde producten van één lijn heb geprobeerd. Ik wist niet dat dit van zo’n groot belang was. Mijn huid heeft dag na dag een gezonde glans, met enkel deze producten. Vroeger ging hiervoor naar de huidspecialist en onderging ik maandelijks peelings voor hetzelfde resultaat.

De droge plekken op mijn gezicht, herstelde langzaamaan. Hier was ik dus heel blij mee! Ik haat het om rond te lopen met velletjes of droge, rode plekken op mijn gezicht. Nu heb ik niet meer het idee dat ik echt “droge” plekken heb, maar blijf deze producten toch gebruiken. You’ll never know!

Mijn vette huid is sowieso al geminderd door een goede verzorging. Maar ook door te werken met enkel deze producten, werd mijn huid niet terug vet en bleef de talgproductie dus aan de lage kant. In de eerste week had ik wel het idee dat ik net iets meer puistjes had, maar of dit nu te wijten lag aan de producten weet ik niet. Het kan natuurlijk ook hormonaal zijn.

Edit: De consulente van Jafra vertelde me dat het normaal is dat je de eerste week puistjes krijgt. De producten van Dynamics werken van binnen naar buiten. Alle onzuiverheden worden eerst gereinigd en nadien wordt de huid hersteld.

 

 

Ben jij al bekend met Jafra?

“Deze review bevat producten die gratis naar mij werden verzonden door een merk of een bedrijf. Hoewel deze post gesponsord is, heeft dit geen invloed op mijn mening en mijn eerlijkheid over de producten.”

Bonita

Leave a Reply

%d bloggers like this: