Houtskool is hip en trending

Header Bioré

Steeds meer beautyproducten gebruiken houtskool of actieve kool. De reden? De grootste eigenschap van actieve kool is het verwijderen van onzuiverheden. Een simpele chemie-kwestie: De negatief geladen kooldeeltjes trekken de vuildeeltjes uit je huid, omdat deze positief geladen zijn.

Door een heel proces kan men steenkool, hout of bamboe omzetten in een mega absorberend actieve kool. Het trending product dat je in vele verzorgingsproducten kan terugvinden.

Actieve kool is vooral bedoeld voor personen met een gemengde of vette huid, of voor zij die last hebben van acné. Verder geeft het je huid een intensieve detox, reinigt het de poriën waardoor ze minder zichtbaar worden en bovendien wordt je huid minder vet.

Dankzij Shay Mitchell – ons alle bekend van Pretty Little Liars – ontdekte ik het merk Bioré. Zij is namelijk een #bioreambassador. Jealous much! Ik ging direct op zoek en Kruidvat verkoopt verschillende producten van Bioré, waaronder verschillende op basis van houtskool. Ik kocht van deze lijn de reinigende poriestrips en een porieverkleinende scrub. Laat het testen beginnen!

Bioré diep reinigende poriestrips met houtskool

Een tijdje geleden heb ik neusstrips opgegeven. Ik heb van menig drogisterij-merken deze poriestrips gebruikt, maar steeds was het resultaat minimaal en niet volgens mijn verwachtingen.

Waarom ik deze poriestrips van Bioré toch nog een kans geef? Vanwege de houtskool. Mijn ervaring met de Lush reiniger “Dark Angels” is zo positief dat ik meer producten met houtskool wil uitproberen. 

De poriestrip zegt te werken als een magneet op vuil, vet en mee-eters. Het verwijderd het wekelijks opgebouwde vuil. Waaruit je kan afleiden dat je deze strip best 1x per week gebruikt.

Hoe gaan we te werk?

Je haalt de strip uit de verpakking. Volgens de verpakking moet je de neusstrip wat plooien om de spleten los te maken. Reinig je gezicht en hou het vochtig. Poriestrips blijven niet plakken op een droge huid. Verwijder de plastic van de strip. Vervolgens plak je de strip met de gladde kant op je neus. Druk goed aan tegen de huid. Dit laat je 10 à 15 minuten intrekken tot de strip hard wordt.

Wat merk ik nu?

In tegenstelling tot de meeste neusstrips, is deze strip zwart. Wat logisch lijkt, doordat er wordt gewerkt met houtskool. Ik vind het wel fijn, want dan zie je uiteindelijk wel het beste alle puntjes en mee-eters die de strip heeft verwijderd.

Ik merk direct ook het verschil dat ik deze poriestrip passend rond mijn neus kan aanbrengen. Bij de strips van andere merken, had ik altijd wel wat plaatsen die niet volledig paste. De strip wordt geleidelijk aan hard, maar het trekt niet aan je huid.

Je kan het al raden. Ik ben helemaal enthousiast dat ik toch de poriestrips van Bioré een kans heb gegeven.

Bioré porieverkleinende scrub met houtskool

Hoe gaan we te werk?

Wat me direct opvalt bij deze scrub is het pompsysteem. Een zeer handig systeem waarbij je hygiënisch te werk kan gaan en je altijd de juiste dosis krijgt.

Eén pompje uit het flacon en mengen met water. De gelachtige substantie wordt nadien eerder wat schuimend. Ook de zwarte kleur verdwijnt stilletjes door het contact met water, gelukkig.

Je masseert de schuim in over het hele gezicht en spoelt het nadien terug af met lauwwarm water.

Wat merk ik nu?

De scrub is heel zacht en fijn voor de huid. Je merkt amper dat er korreltjes in de scrub aanwezig zijn en dat maakt het net gebruikvriendelijk. In tegenstelling tot de scrub van Caudalie, kan je deze wel dagelijks gebruiken.

Buiten dat het een zachte scrub is, heeft hij ook geen sterke uitgesproken geur. Een extra streepje bij de gebruiksvriendelijkheid.

Wat voor mij eerder een minpuntje is, is dat de scrub niet schuimt zoals ik verwacht. Ik heb het idee dat ik veel water bij de gel moet voegen, alvorens het begint te schuimen. De gel kruipt dan ook vaak tussen mijn vingers en dan komt de onhandigheid in mezelf een beetje naar boven. Ik heb er wel eventjes over gedaan om een juiste “techniek” te vinden.

Conclusie

Ik ben blij dat Shay haar ervaring heeft gedeeld en dat ik nu op mijn beurt ook mijn ervaring kan delen met jullie. Bioré is een merk dat niet in ieders badkamerkastje staat, maar bij mij staat het zeker op de voorste rij!

Zouden jullie ook graag de andere producten van Bioré gereviewd zien?

Bonita

Leave a Reply

%d bloggers like this: