7 skincare tips voor de lente

De lente komt weer stilaan in het land. Tijd voor de grote schoonmaak, je garderobe opnieuw aanpassen en ook je skincare routine weer updaten. Moet je nu echt weer nieuwe producten kopen? Zijn er producten die je het hele jaar door kan gebruiken? En vooral, waar moet je in de lente op letten?

Zoals je je kleerkast helemaal een ommezwaai geeft, kan je dat best ook doen met je skincare producten. Kijk even na of de producten van vorig jaar nog niet vervallen zijn. Indien wel, weggooien. Zeker de SPF-producten hebben anders gewoon geen effect meer.

Vooral het verzorgen van je gezicht is een belangrijke stap. Je gezicht staat constant in contact met vervuiling, zonlicht en vele andere schadelijke stoffen. Geef er dus extra veel aandacht aan.

Scrubben

Het hele jaar door is scrubben een belangrijk onderdeel van je skincare routine, maar in de lente nog wat meer. De koude wintermaanden hebben ervoor gezorgd dat je huid uitdroogt en je dus droge velletjes krijgt. Deze velletjes krijg je enkel weg door goed te scrubben. Op deze manier kunnen je skincareproducten beter indringen in de huid.

Scrub bij voorkeur ’s avonds voor het slapengaan. Je huid heeft dan een volledige nacht om te herstellen en zo moet je zeker niet naar buiten met een rode huid.

Er staat binnenkort ook een blogpost over scrubben op de planning 😉

Allergieën

De lente staat voor velen gelijk aan allergie. Aan de allergie zelf, kan je weinig doen. Maar het zorgt er vaak wel voor dat we er niet al te mooi uitzien en daar kan je wel wat aan doen. Werkt de allergie vooral op je ogen? Gebruik dan een oogcrème tegen donkere kringen en wallen. Als je vooral een rode neus hebt van het snuiten, gebruik je best een herstellende gezichtscrème.

Toner

Haal dit product maar in huis, want het is eentje om niet te missen! Een toner reguleert de PH-waarde van je gezicht, zo zal je huid zelf oliën aanmaken die het nodig heeft om gehydrateerd te blijven.

Weet je niet goed wanneer je de toner nu het best kan aanbrengen? Neem dan zeker mijn skincare guide nog eens even door.

Zonnecrème

De eerste zonnestralen hebben zich al laten zien, dus is het belangrijk om hier extra aandachtig voor te zijn. Ga op zoek naar een goede zonnecrème die je dagcrème kan vervangen. Zo moet je niet nog een extra stap toevoegen in je ochtendroutine. Kijk ook eens na of je make-up een goede SPF waarde heeft. Want ja, alle kleine beetjes helpen. Ik moet jullie trouwens ook niet vertellen dat je best een factor 30 koopt, dit beschermt een groot deel van de straling.

Lichte make-up

Hoog tijd om die full coverage foundation op te bergen. Enerzijds staat het in de lente minder mooi en heeft je huid ook wat verademing nodig. Maar dit jaar is de “bare-skin” helemaal in. Hoe natuurlijker, hoe beter. Ga dus voor een getinte moisturizer of een BB-crème.

Houd trouwens mijn blog in de gaten, want er komt snel een #BASICS Foundation. Hierin leg ik uit welke soorten (dunne) foundations er verkrijgbaar zijn. 

Hello (fake) zongebruind huidje

Vergeet niet dat je de rest van je lichaam ook moet onderhouden. Benen scheren, scrubben en afwerken met een zelfbruinende bodylotion. Verzorg vooral de zones waar je rode bultjes hebt. Deze zones kunnen wel wat extra bodylotion gebruiken. Want niet alleen via voeding, maar ook via deze producten krijg je vitaminen binnen.

Voeding

En het laatste, maar niet het minst belangrijke. Het blijft altijd een aandachtspunt, maar drink veel water! Verder zijn vele groenten en genoeg fruit een goede aanvulling bij je dagelijks voedingsschema.

 

 

See ya in summer!

Bonita

Leave a Reply

%d bloggers like this: