How to selfcare with LUSH

selfcare

Love yourself first

Ik vind het zelf een heel belangrijk onderwerp. Je kent wel de quotes dat je eerst van jezelf moet houden, alvorens je van iemand anders kan houden. Mensen zeggen dat ook wel eens, maar om het in de praktijk om te zetten is heel wat moeilijker. Ik heb zelf ook heel hard gestruggeld met complexen over mezelf en mezelf niet graag zien. Uiteindelijk heb ik, onder professionele begeleiding, mezelf graag durven zien. De laatste sessie hebben we toen ook afgerond met een lijstje. Op dit lijstje moest ik schrijven hoe ik me terug goed kon voelen. Deze zaken zou ik dan moeten doen of aanpakken wanneer ik een mindere dag had. En believe me, het klinkt stom, maar het werkt!

 

Selfcare – Pamper yourself – Me time

Uiteindelijk postte ik een tijdje geleden op Instagram een foto van twee maskers. Herken je hem nog? Hierbij stelde ik ook de vraag wat voor anderen een verwenmoment betekende. Vele vonden hun lichaam eens goed onder handen nemen wel het belangrijkste om te doen. Ik heb hieronder ook een lijst gemaakt met dingen om jezelf te verwennen en ik hoop dat ik één van jullie hiermee kan helpen. Voel je je niet goed in je vel? Denk dan aub terug aan deze post, doe één van de dingen waar jij je goed bij voelt en hopelijk kom je er uiteindelijk weer bovenop. Maar even verstand op nul en genieten.

 

Het love yourself – lijstje

Dit waren de meeste zaken die mijn volgers op Instagram deden als ze eens een me-time organiseerde:

 • Masker op je gezicht smeren
 • Lush bathbomb in een lekker warm bad
 • Shoppen of gewoon door de straten wandelen
 • Goed boek lezen
 • Serie of films kijken
 • Full body scrub
 • Lekker drankje erbij
 • Schrijven

 

The best of Lush

Het is gemakkelijk gezegd om “lushproducten” te kopen. Als je de winkel binnen stapt, weet je niet waar je eerst moet kijken. Het Americancreamteam, bestaande uit de twee vriendinnen Sam en Leonie, stelde ons hun 5 favoriete badproducten voor. Met deze 5 producten in huis, ben je uren zoet en heb je zeker de tijd om je lichaam eens in de watten te leggen.

Shoot for the stars – Bath bomb

Voor ons beide een absolute favoriet. De bath bomb is kerst exclusief, dus grijp nog snel je kans! De bomb wordt mooi, diepblauw met enorm veel glitters – wat zeker een must is -. De gouden sterren zijn kleine bath melts verspreid in de bath bomb zelf. De sterren zijn een soort olie en lossen op in het water. Ze geven je huid een aangenaam olielaagje wanneer je uit bad komt. Duidelijk waarom deze bath bomb als favoriet wordt beschouwd!

David Snowie – Bubble bar

Dit is ook een bubble bar die we allebei leuk vinden, maar het is niet persé onze favoriet. De bubble bar is een kerst exclusive van vorig jaar. Dus spijtig genoeg nu niet meer verkrijgbaar. De naam is -uiteraard- een verwijzing naar David Bowie en dat maakt het nog leuker! Het grootste pluspunt is de natuurlijk de geur.

Oil on troubled water – Bath melt

Dit is dé bath melt bij uitstek. Het is een klein balletje dat verkrijgbaar is in verschillende geuren en vormen. In het water smelt de Bath melt en wordt het een voedende olie dat een zacht laagje achterlaat op je huid. Wij gebruiken hem meestal in combinatie met een Bubble bar of een Bath bomb, maar de olie geeft je huid net dat beetje extra.

Twilight – Shower gel

Deze showergel is een absoluut onze favoriet en waarschijnlijk ook wel één van de bekendste geuren bij Lush. Wanneer we ons eens extra willen verwennen, halen we deze showergel boven. Twilight heeft de geur van lavendel en speculaas, een echte topper in de wintermaanden dus. Leonie heeft zelfs meer dan 10 producten van deze geur! Eén daarvan is ook de Sleepy bodylotion.

Sleepy – Bodylotion

Na het uitgebreide badmoment, sluiten wij af met een goede bodylotion. Zo kan je de hele dag nog nagenieten van de geur die Sleepy nalaat. Wij vinden het heerlijk om producten met dezelfde geur te combineren en hiermee te spelen!

Dit is de volledige, eerlijke mening van deze meiden met massa’s ervaring over Lush producten.

Volg zeker het americancreamteam op Instagram voor meer Lushplezier! 

Bonita

2 Comment

 1. Wat een handig artikel! Ik ga volgend jaar de Bath bomb denk ik gewoon kopen ook al heb ik geen bad hahahaha! Maar dan heb ik ‘m alvast voor wanneer ik een keer in een hotel in bad kan. En Twilight spreekt me heel erg aan! Thanks ladies voor dit overzicht. xxx

  1. Haha! En de bath bombs staan ook gewoon heel mooi, bv in een vaas ofzo! Wil je graag meer zien van Lush door de dames?

Leave a Reply

%d bloggers like this: