Urban Decay De Slick Setting Spray

Afgelopen week was het groot nieuws voor alle Belgische beautylovers. Urban Decay heeft eindelijk een online webshop voor België. Je kan dus vanaf nu zorgeloos en uitgebreid online shoppen, zonder hoge verzendkosten.

De website is simpel: urbandecay.be

Naar aanleiding van dit grote nieuws, wou ik graag mijn favoriete UD item reviewen op mijn blog. Ik ben een supergrote fan van de Urban Decay Oil Control Setting Spray.

Urban Decay De Slick Oil Control Makeup Setting Spray

Het is een hele mond vol, maar je moet vooral onthouden dat hij bestemd is voor een vette huid. Dat is wat deze spray onderscheidt van de andere setting sprays die Urban Decay verkoopt. De setting spray zorgt ervoor dat je make-up op zijn plaats blijft zitten en vooral dat je een matte finish krijgt.

Wat vooral in de kijker valt op deze setting spray is:

 • Oil free
 • Paraben free
 • Temperature control technology

 

Verpakking

De verpakking is weer eens veranderd. Ik heb in totaal al zo’n 3 verschillende verpakking gehad. Maar kijk, zolang het product hetzelfde blijft, hoor je mij niet klagen. Trouwens ik ben wel grote fan van deze zwarte variant. Zoals je hieronder kan zien is mijn oudere, witte versie helemaal “vuil” geworden. De verpakking voelt (nog altijd) heel leuk aan. Zowel de kartonnen verpakking als de spray zelf voelen mat en heel zacht aan. Altijd leuk als je een product koopt dat net een beetje anders is.

 

Gebruik

Je brengt de setting spray aan op het einde van de make-uproutine. Je schudt eerst goed met het flesje. Nadien spray je 2 tot 4 keer over je hele gezicht van op een afstand van zo’n 15cm. Op de verpakking staat dat je best in een “X” en “T” vorm kan werken, maar natuurlijk kies je dit helemaal zelf. Zolang je hele gezicht maar benevelt is hé.

 

Werking

Je voelt direct dat de setting spray een zeer verfrissende werking heeft. De spray heeft niet lang nodig om in te trekken. Je ziet het bijna zo opdrogen. Nadien is er geen spoor meer te bekennen van de spray. Hij voelt niet zwaar aan of trekt niet aan de huid. Dat vind ik al helemaal top, want ik wil geen haarlak effect krijgen.

De oil control werking werkt écht! Na een avond weggaan, beginnen mijn wangen een beetje te glimmen. Maar op mijn voorhoofd of mijn neus is er geen spraken van een vette huid.

Wat voor mij de doorslag heeft gegeven, is dat de setting spray het cakey effect verminderd. Ik moet mijn gezicht heel goed afpoederen, omdat ik anders direct ga glimmen. Door de poeder krijg je snel een cakey uitstraling. De setting spray van Urban Decay zorgt ervoor dat je make-up één geheel wordt en de poeder met de foundation versmelt. Helemaal top dus.

Ik kan in ieder geval niet meer zonder. Mijn make-up is niet af zonder de setting spray van Urban Decay!

Je vind hem op de website van Urban Decay, ofcourse. De grote versie bestaat uit 118 ml en kost 27,50euro. De travelsize bevat 30ml en daar betaal je 13,50euro voor.

 

Gebruik jij wel eens een setting spray? 

Bonita

 

 

 

 

 

4 Comment

 1. Is een top productje! Ik zou niet meer zonder kunnen 🙂

  1. Hey Trudie! Bedankt voor je comment. Is ook heel fijn te horen dat er nog fans zijn van dit product.
   Have a good one <3

 2. Thanks voor de duidelijke review Bonita, ik kende het product nog niet eerlijk gezegd haha.

  1. Thanks Sam! Ben altijd blij dat er mensen zijn die door mij nieuwe producten leren kennen ! <3

Leave a Reply

%d bloggers like this: