New Peach collection from Too Faced – first impression

Too Faced is en blijft één van mijn favoriete merken. Toen ik een mailtje kreeg van Sephora met daarin enkele nieuwe Peach producten, kon ik mezelf niet meer bedwingen. Want heb je die verpakking gezien? Ik heb verschillende gezichtsproducten gekocht, zoals de primer, foundation, poeder en setting spray. Een mooie basis is nodig en uiteindelijk vele producten zoals oogschaduwpaletten heb ik al én gebruik ik te weinig. Ik ging dus voor een degelijke basis met producten vanuit één en dezelfde lijn. Dat wordt toch vaak aangeraden eh?

Een tweede reden waarom ik voor deze producten koos, is omdat ze allemaal een matterend effect hebben. Welcome in my vettig huidjes-life!

Primed & Peachy

Starten doen we bij het begin, bij de primer. Ik ben heel kritisch als het gaat over een primer. Ik wijk amper af van mijn basic primer van Dior. Vooral als de primer ook de naam “matterend” heeft, krijg ik de kriebels. Meestal gaat het dan over primers vol met siliconen en dat pakt meestal niet eens op mijn huid !?

De primer is een roos papje dat uit het pompje komt. Hierdoor gaat mijn siliconen-radar al af. Terwijl ik de primer over mijn gezicht aan het verdelen was, was ik er dus helemaal van overtuigd, hier zit siliconen in! Maar op één of andere gekke manier had ik hier niet direct last van. Ik voelde het, maar daar bleef het dan ook bij. – Thank god -.

Doordat er siliconen in de primer zit, zegt natuurlijk Too Faced ook dat het lijntjes en putjes vermindert. Dit gebeurt wel, maar niet extreem meer (of minder) dan andere primers, met siliconen, die ik al heb gebruikt.

Een kleine insider tip: als alle producten matterend zijn en die allemaal dit blur-effect geven, helpt dat natuurlijk wel meer.

Wat voelde ik voor de rest ook nog? Dat het een verfrissende indruk gaf tijdens het aanbrengen. Zou het komen doordat het een cooling primer heet? Ik voelde ook dat het direct een matterend effect gaf. Dat voelde ik doordat de primer supersnel intrekt en geen glimmend laagje achter laat en dat het smeren steeds stroever begon te gaan.

Van de peach tint heb ik precies weinig gemerkt, maar het kan natuurlijk zo subtiel zijn dat het niet eens opvalt. Maar de peach geur daarentegen was wel aanwezig, heel subtiel, maar net genoeg om ervan te genieten als je het aanbrengt.

Peach Perfect

De volgende stap in de make-uproutine is de comfort matte foundation, met de naam Peach Perfect. Ik koos voor dezelfde kleur foundation als de Too Faced Born This Way foundation, namelijk Snow. Too Faced heeft nog niet zo lang geleden hun assortiment met extra lichte en donkere kleuren uitgebreid. Snow was één van deze lichte kleuren en blijkbaar ook nog een match met mijn bleek huidje.

Bij het aanbrengen van de foundation, ruik je direct de aanwezige peachy geur waarvoor deze collectie bekend staat. Don’t worry, de geur trekt nogal snel terug weg en je hebt hier niet de hele dag last van. Er zijn verder nog twee andere puntjes die me opvallen wanneer ik de foundation aanbreng. Het is, zeker en vast, een matterende foundation! Geen enkel plekje op mijn gezicht geeft een glim of is blinkend. De foundation zou ik dan verder ook onder de noemer “semi dekkend” plaatsen. Het geeft je huid wel een mooie, natuurlijke look, maar de rode plekjes blijven zichtbaar. Daarvoor zul je nog wel een concealer moeten gebruiken, maar dat ik heb liever dan wanneer je direct je hele gezicht dichtplamuurt met je foundation alleen.

Peach Blur

Afwerken doen we met de translucent smoothing finishing powder. Ik wil even stil staan bij hoe mooi deze poeder is en hoe spijtig ik het vind dat ik deze moet gebruiken. Ik was hier toch efkes niet goed van en kijk nog altijd eerst een minuut naar de poeder alvorens ik hem gebruik.

Maar we moeten hem testen, dus here we go. Pas bij het aanbrengen en het bewegen met de borstel komt de subtiele, peach geur vrij. Dit vind ik wel fijn, zo’n subtiele toets.

Op het eerste zicht zie ik weinig gebeuren bij het aanbrengen. Nu ja, natuurlijk is de foundation al heel matterend en kan je niet blijven matteren, want mat is mat. Doorheen de tijd zal ik deze poeder ook proberen met een glow-foundation en hopelijk zien we dan meer verschil. Waarin je wel dan verschil ziet is dat het een heel subtiele lichtroze toets geeft aan je huid. Mijn gezicht ziet er iets minder “foundation” uit en oogt zo natuurlijker.

Of het echt werkt om de kleine lijntjes op te vullen, ik heb het idee van wel. Maar je zal dit echt pas zien wanneer je de poeder alleen gebruikt zonder foundation en/of primer. Ook nog eentje om verder te testen!

Peach Mist

Als laatste werk ik nog af met de mattifying setting spray. Ik vind het een superleuke verpakking om naar te kijken. Op de dop staat “Shake me, baby!”, wat ik dus ook met veel plezier doe. Bij het aanbrengen, valt ook hier weer direct de peachy geur op, een lekkere fruitige afwerking. De geur blijft ook niet hangen en dat maakt het wel aangenaam.

Ik denk dat ik deze setting spray wel op gelijke hoogte kan zetten met mijn favoriete spray van Urban Decay.

 

Wil jij ook graag deze of andere producten van de nieuwe Peach collectie? Surf dan snel naar Sephora.fr!
Laat je niet afschrikken door iets te bestellen “vanuit een ander land”. De verzendkosten zijn ongeveer 8euro per bestelling en het pakketje wordt binnen de 4 werkdagen afgeleverd bij jouw thuis of bij het dichtstbijzijnde UPS Parcel punt. 

Bonita

Leave a Reply

%d bloggers like this: