MUA – highlighters of my life

Enkele jaren geleden werd menig beautylover helemaal gek, want MUA (Makeup Academy) maakte zijn intrede in België en Nederland. Ondertussen zijn ze een vaste waarden geworden in de meeste Kruidvatfilialen. MUA heeft een uitgebreid assortiment, maar staan voornamelijk bekend voor hun geweldige highlighters en oogschaduw.

Ik vergelijk 3 soorten highlighters dat MUA op de markt bracht. De ene zal al wat bekender zij dan de andere, maar dit betekent niet dat ze minder aandacht verdienen.

MUA Undress Your Skin Shimmer Highlighter

Vele bloggers schreven al reviews over deze poeder highlighters. Ze zijn imens populair en ondertussen ook in meer dan 8 kleuren verkrijgbaar. Ik kocht de twee meest bekende en draagbare kleuren, nl Pink Shimmer en Iridescent Gold.

De poeders hebben een zeer chique golvend patroon. Dit compenseert het goedkope gevoel dat je krijgt van het plastic doosje.

Zelf breng ik de highlighter in poedervorm het liefst aan met een vlinderkwast. Bij het aanbrengen van de highlighter merk ik direct dat je een goede glans hebt met één swipe. Moest het niet glow genoeg zijn, kan je deze poeders zeer makkelijk opbouwen. De highlighter valt niet poederachtig op het gezicht, waardoor je een natuurlijke glans krijgt.

De Iridescent Gold is een witgouden highlighter. Deze is vergelijkbaar met de heel geliefde Albatross highlighter van NARS. Alleen geeft hij net wat minder pigment, maar dat compenseert het grote prijsverschil natuurlijk.

De Pink Shimmer heeft een parelmoer glans. In de verpakking lijkt hij heel roze, maar tijdens het aanbrengen, merk je snel een koele ondertoon. Ik zou dus kunnen zeggen dat hij wat roze-zilverkleurig is. Meer de kanten van metallic.

Deze highlighter kost 5,99euro bij Kruidvat. Zoals je kan zien op de foto’s is het een grote verpakking, waardoor je lang toekomt met deze highlighter. Super budgetvriendelijk als je het mij vraagt.

MUA Undress Your Skin Illuminating Liquid Glow

Minder bekend dan de poeder highlighters, is de vloeibare highlighter van MUA. Toch raad ik iedereen aan om deze ook zeker in je winkelmandje te steken, want hij is al maanden mijn favoriete highlighter!

De Liquid Glow is verkrijgbaar in 3 kleuren, maar de kleur die ik jullie toon is de Oyster. De highlighter heeft een bepaalde geur, maar verdwijnt stilaan bij het aanbrengen. Doorheen de dag merk ik hier zelf niets van.

Deze highlighter breng ik gewoon aan met mijn vingers. Je hebt echt een kleine hoeveelheid nodig om een mooie glow te creëren. Met mijn vingers verspreid ik enkele druppels, welke ik daarna blend door te deppen. Je komt echt superlang toe met de tube van 20ml, omdat je echt weinig nodig hebt.

Mijn voorkeur gaat uit naar deze vloeibare highlighter, omdat je het ook makkelijk kan gebruiken in je binnenste ooghoeken of wanneer je wat preciezer moet werken onder de wenkbrauwen. Doordat hij vloeibaar is, blend hij nog beter in de huid dan de poedervormige highlighters.

Superbudgetproof is de Liquid Glow, want hij kost maar 6,49euro voor 20ml highlighter.

MUA Luxe Light Illuminating Highlighter Stick

Net zoals er een favoriet is, moet er ook altijd ééntje zijn die niet aan je verwachtingen voldoet. Deze highlighter stick hoort, jammer genoeg, tot de laatste categorie.

Het positieve aan deze stick is dat hij een zeer neutrale kleur is. Hij lijkt op het eerste zicht een roze tint te hebben, maar naast de andere roze highlighters is hij de meest witte highlighter. Je kan deze highlighter gebruiken voor een everyday look. Net zoals de andere highlighter, kan je ook deze goed opbouwen. Het uitsmeren is wel wat moeilijker dan bij de vloeibare highlighter.

De highlighter is enkel in deze ene kleur verkrijgbaar. Bijhorend bij deze highlighter, kan je wel nog de Bronzed Shimmer Stick kopen.

De highlighter stick moet met de vingers of met een dunne borstel worden aangebracht. De stick zelf is namelijk te dik om een glow op je jukbeen achter te laten. Laat staan dat hij werkt voor je neus of wenkbrauwen te accentueren.

Ik vind het jammer dat ze deze highlighter stick de naam “MUA Luxe” hebben gegeven. Meerdere bloggers, en ook ik, hebben een afgebroken stick gevonden in de verpakking. Dat is jammer, maar zeker wanneer je niet de enige bent. Ik vond ook dat het draaisysteem waarmee de stick naar boven komt, heel wiebelig is. Alsof de stick er elk moment terug kan uitvallen. De stick zelf heb ik niet zo vaak gebruikt, maar toch zijn de letters al serieus aan het vervagen. Dus een echte luxe uitstraling heeft deze highlighter niet.

Ik vind het jammer, maar deze highlighter voldoet niet aan de luxe verwachtigen die ik had. Ik zal deze gebruiken voor een meer basiclook, maar zal hem niet opnieuw kopen.

Deze highlighter stick is te koop voor 5,99euro voor zo’n 9gram.

 

Welke highlighter gebruiken jullie? Laat het me zeker weten in de comments hieronder!

Bonita

Leave a Reply

%d bloggers like this: