Getting partyproof with Urban Decay

urban decay partylook

Ik weet het, een beetje te laat voor je New Years Eve-party. Maar 2019 wordt zo spetterend, dat je deze look met Urban Decay nog vaker kan gebruiken. En wie heeft er eigenlijk een excuus, zoals nieuwjaar, nodig om een party-look te creëren? Als ik één ding heb geleerd in 2018, dan is het dat je je niets moet aantrekken van de rest en gewoon moet doen wat je zelf wilt! Dus ik wil dat je deze look doorheen het hele jaar kunt dragen. Point finale!

Hier alvast een before and after foto 🙂 

Eyes – pt 1

Ik blik terug op 2018 als het jaar waarin ik eindelijk oogmake-up ben beginnen appreciëren. Maar ook daar moeten we beginnen bij het begin -met een basis-. Daarvoor voorzag Urban Decay de Eyeshadow Primer Potion. De tube is trouwens echt prachtig. Vooral die dop doet me een beetje aan Aladdin-toestanden denken.

Via de applicator kan je een soort van concealer aanbrengen op je oogleden. Het is de basis die je nodig hebt voor je aan je oogmake-up begint en dit voor twee redenen. Allereerst zorgt deze primer ervoor, net zoals een gezichtsprimer, dat de make-up op zijn plaats blijft zitten en niet in plooien of lijntjes loopt. Dat is natuurlijk wat je nodig hebt bij een avondje uit of een feestje. De tweede reden waarom je moet starten met deze primer, is omdat het de kleuren van je oogschaduw nog beter laat uitkomen. De kleuren poppen als het waren op je ogen.

De oogschaduw dan. Je kan kiezen om de kleuren te matchen met je outfit, maar kan bijvoorbeeld ook voor enkele standaard kleuren gaan. Nu ja, standaard. Het moet wel glossy en glitter blijven hé. Hiervoor zijn deze twee losse oogschaduws zeker een oplossing. “Midnight Cowboy” is een goede basis voor zo’n partylook. Een iets wat nude-kleur, maar toch met de nodige sparkle al. Deze gebruik is dus over mijn hele ooglid. “Moonspoon” laat daarentegen niets aan de verbeelding over. Het is vooral glitter en ook een donkere grijze afwerking. Deze breng ik vooral aan in de buitenhoek en blend ik verder uit in de boog.

Eyes – pt 2

Nu dat de kleuren op je ogen zitten, volgt er enkel nog de finish touch. Wat denk je van een mascara met als beschrijving “Bigger. Blacker. Badder”? Daarvoor staat de Urban Decay Perversion mascara. Over het aanbrengen van een mascara kan ik niet veel vertellen natuurlijk. Maar dat deze mascara past voor het afwerken van een partylook is een feit. Echt een hele goede combinatie met de 24/7 glide on eye pencil.

Op een doordeweekse dag zal ik altijd grijpen naar een eyeliner. In combinatie met oogschaduw is een oogpotlood toch meer aangeraden. Je kan deze lekker smudgen (vervagen), zodat het blendt met de kleuren van de oogschaduw en één geheel vormt. Ik heb hem al eens eerder gekocht en was toen al een grote fan. Dus no more words needed, I guess.  Ik vind het altijd mooi om op het bovenste ooglid een volledige streep te trekken en onderaan de helft. Met een fijne make-upborstel vervaag ik beide lijnen, zodat ze niet zo strak getekend lijken.

 

 

Lips

Er wordt vaak gezegd dat je moet kiezen tussen een opvallende ooglook of opvallende lippen. Laat 2019 het jaar zijn waarin we beide net dat beetje extra kunnen geven. Het moet daarom niet opvallend zijn, maar geef je lippen een extra touch met de Urban Decay Hi-Fi Shine (Ultra Cushion) Lipgloss in de kleur SPL.

Op het eerste zicht, in de verpakking, ziet deze lipgloss er nogal té lichtroze en barbie-achtig uit. Maar bij het swatchen bleek dat het een totaal vertekend beeld was. Het is eerder een soort roze dat een extra dimensie geeft aan je eigen lippen. Hierbij komt dan nog eens dat hij een supermooie extra glans geeft. Het doet me een beetje denken aan de lipgloss van Kylie Jenner, maar dan eentje die meer draagbaar is.

Nadien voel ik mijn lippen ook beginnen tintelen. Ik las de verpakking, en ja hoor, vitamine E en pepermuntolie zorgen voor een plumpend effect op de lippen. Naarmate de dag vordert, verdwijnt de muntgeur wel. Ook heb je bij deze lipgloss, net zoals bij elke andere natuurlijk, wel eens een touch-up nodig. Dus vergeet hem zeker niet in je handtas te steken.

Face

Deze laatste stap is heel belangrijk als je wilt dat je look het de hele nacht volhoudt. Gebruik op het einde altijd een settingspray. Ik schreef al eerder over één van de sprays van Urban Decay. De naam van deze spray zegt het al. De “All Nighter” Long Lasting Makeup Setting Spray is er eentje waardoor je de hele nacht kan feesten, zonder je zorgen te maken over touch-ups.

Nog een kleine tip: omdat je bij deze look veel werkt met glitters, bestaat de kans dat je hele gezicht volhangt. Breng nog wat subtiele BB-crème aan, alvorens je met de settingspray aan de slag gaat. Het maakt je look niet alleen compleet, maar camoufleert ook wat de glitters die overal hangen.

 

 

Bonita

 

“Deze review bevat producten die gratis naar mij werden verzonden door een merk of een bedrijf. Hoewel deze post gesponsord is, heeft dit geen invloed op mijn mening en mijn eerlijkheid over de producten.”

 

 

 

Leave a Reply

%d bloggers like this: