Ecotools make-upborstels

Ecotools

Zoals de naam al wel doet denken, is Ecotools een diervriendelijk merk. Ze hebben zelfs een certificaat van PETA gekregen. Dit betekent dat ze 100% cruelty free en vegan zijn. Verder gebruikt Ecotools ook nog gerecycleerd materiaal. Zowel bamboo als aluminium en plastic worden herleid naar deze prachtige producten.

Buiten make-up borstels, biedt Ecotools ook nog haarborstels en bad & spa-producten aan. Kijk zeker eens op hun website voor meer informatie, video’s en een brush guide.

Start The Day Beautifully Kit

De kit bestaat uit een plateau met daarin 5 borstels, superhandig in gebruik dus. De borstels passen erin en er is ook een gleufje voorzien, waarin de bijgeleverde make-up cards kunnen geplaatst worden. Ik vind het prachtig als merken moeite steken in kleine, extra dingen. Wat maakt deze plateau nog beter? Het past perfect bij de andere kits van Ecotools en ze zijn stapelbaar. Kijk, hiervan gaat mijn hartje dus echt wat sneller slaan!

De verpakking rond de kit, gooi je ook niet zomaar weg. Dit zijn namelijk make-up cards waarop 3 verschillende looks staan uitgelegd. Heel leuk voor een beginnende make-upliefhebber die niet goed weet hoe deze borstels te gebruiken. Maar ook ik zal ze nog gebruiken om eens een feestelijke look te maken. Ecotools zorgt hier natuurlijk ook voor dat de verpakking niet wordt “weggegooid”.

De borstels

De kit bestaat uit 5 borstels. Waar ik meestal vind dat kits specifiek voor één bepaalde gebied (ogen, face of lips) zijn, is deze kit een essential kit voor een volledige look. Ik denk dat ik al weet welke borstels mee op vakantie gaan.

 

Angled foundation brush

Zo’n soort foundation borstel had ik nog niet in mijn collectie. Ik was dus erg benieuwd naar het effect. Eerst viel me op dat het een redelijk kleine borstel was. De foundation uitvegen over je gezicht zal iets langer duren. Toch merkte ik al snel dat ik met deze schuine, fijne borstel makkelijk langs mijn neus, ogen en haarlijn kon gaan. Ook blijft er weinig foundation aan de borstel zelf hangen, wat dus betekent dat het goed wordt uitgesmeerd.

Blurring brush

Door de make-up cards kwam ik erachter dat deze blurring brush eigenlijk een concealer borstel is. Wat een opluchting, want ik vond hem best groot voor een oogpenseel. Zoals ik eerder in de #BASICS -blogpost aangaf, gebruik ik meestal mijn vingers voor het aanbrengen van concealer. Maar ik probeerde ook deze borstel en ik was aangenaam verrast. Net zoals bij de foundation brush bleef er weinig product op de borstel zelf achter.

Defined crease brush

Deze borstel was er wel eentje voor de ogen. Het allerbelangrijkste hierbij vind ik het blenden. De verschillende kleuren moeten mooi in elkaar vloeien. En ook hier scoort Ecotools weer, want het blenden is easy as can be! Ik kan de kleuren makkelijk aanbrengen en er valt geen oogschaduw waar hij niet moet zijn.

Angled liner

Deze borstel kan je op verschillende manieren gebruiken. Mijn favoriete manier is het aanbrengen van eyeliner. Met een borstel zoals deze, krijg ik mijn eyeliner iets minder scherp, maar dat maakt het juist wat mooier. De haartjes van deze borstel zijn sterk genoeg om met één swipe een lijntje aan te brengen. Wil je ook nog snel je wenkbrauwen pimpen? Dat kan ook met deze borstel! Een handige twee-in-één dus.

Full blush brush 

Zoals de naam het al zegt, breng je met deze borstel blush aan. Doordat de borstel bovenaan terug wat in een puntje samenloopt, is het aanbrengen van de blush lekker gemakkelijk. Vergelijkbaar met een kleine poederkwast.

Conclusie

Ik kocht deze borstels bij Kruidvat, maar ze zijn ook verkrijgbaar op verschillende websites. In ieder geval, ben ik aangenaam verrast en zal ik dit budgetvriendelijk merk zeker nog aanschaffen in de toekomst. Zeker de kleine extraatjes die ze voorzien, zijn voor mij een pluspunt.

Heeft iemand toevallig hiervan al andere producten als make-upborstels gekocht?

Bonita

Leave a Reply

%d bloggers like this: