Backtalk palette by Urban Decay

Naar mijn mening is Urban Decay zo’n merk dat iedere make-uplover wel in zijn kast moet hebben. De meest bekende producten zijn natuurlijk de NAKED eyeshadow palettes. Maar ook hun fixing spray is iets wat je altijd in mijn make-up stash zal vinden. Het is een iets duurder merk, maar het zijn tijdloze producten die je altijd kan gebruiken en van pas komen bij vele verschillende gelegenheden. De komst van het nieuwe eyeshadow palette Backtalk is niet onopgemerkt geweest in make-upland. Wat jullie natuurlijk willen weten: Is it worth the hype?

 

The palette

Urban Decay heeft ook bij het Backtalk palette opnieuw gekozen voor een stevig “kartonnen” verpakking. Ik vind dat altijd wel een heel degelijke uitstraling geven en het is gewoon ook van goede kwaliteit. Backtalk bestaat uit twee paletten die beide aan een kant van de spiegel zitten. Dit was alvast een grote verrassing voor mij, want ik had enkel een oogschaduw palette verwacht. Wist je trouwens dat je de spiegel in het midden er ook kunt uithalen? Dit vind ik echt een must voor alle paletten die nog moeten uitkomen. Ik weet trouwens hiermee ook, dit palette gaat mee op reis!

Eyeshadow palette

Het oogschaduw palette bestaat uit 8 tinten roze. Ze zijn zo uiteenlopend dat er voor elke gelegenheid wel een look te creëren valt. Dit is iets wat dit palette al zeker gemeenschappelijk heeft met NAKED. Er is ook voldoende afwisseling tussen matte kleuren, vooral de basiskleuren, en tussen de kleuren met wat meer shimmer. In eerste instantie was ik heel blij met de vele “neutrale” kleuren. Dit gaat me wel overtuigen om vaker oogschaduw te gebruiken. Zeker nu ik deze zomer probeer mijn face make-up zo basis mogelijk te houden. Maar ook enkele opvallende kleuren zoals Shade, Attitude en 180 zullen van pas komen om diepte te creëren. Ik ben ervan overtuigd dat je met deze kleuren verschillende, mooie looks kan maken.

Face palette

Zoals ik al eerder zei, was het voor mij een verrassing dat er ook enkele blushes en highlighters in dit palette staken. De twee linkse kleuren, Cheap Shot en Double Take, zijn de blushes. Je kan ze onderscheiden van de highlighters door de shimmers. En natuurlijk zijn de highlighters ook minder opvallend qua kleur.

Op het eerste zicht was ik wat bang van de blushes. Ze zien er in het palette heel paars uit. Dit doet me direct denken aan de kleur op de wangen van mijn poppen vroeger. Maar we zullen zien wat de swatches geven! Verder ben ik wel een mega grote fan van de grootte van dit face palette van Backtalk. Lekker groot, maar nemen weinig plaats in. Travel friendly dus 😉

Swatches

De swatches verklappen natuurlijk wat ik van Urban Decay verwacht. Degelijke kleuren die echt heel goed samengaan. Ik zie al direct enkele combinaties die ik zeker wil gebruiken. Ook de shimmer komt mooi tot zijn recht. Ik kan niet wachten om ermee aan de slag te gaan.

Maar waar ik helemaal van onder de indruk was, waren de swatches van het face palette. De kleuren zijn ZO zacht! De angst dat ik als een pop ging rondlopen, was helemaal verdwenen. Double Take heeft zelfs wat weg van een subtiele, roze bronzer. DOUBLE WIN! Op mijn arm kan je trouwens niet goed de verschillen zien tussen de twee highlighters. Maar die was er wel degelijk. Low Key is wat roziger, terwijl Party Foul meer weg heeft van een champagnekleur.

 

Looks

En laat het nu zijn dat de kleuren waar ik het meeste “bang” voor had, toch wel niet de mooiste kleuren zijn. Ik bracht de blushes aan en was helemaal verrast. Wat blenden ze mooi! Ik ben normaal iemand die enkel een bronzer gebruikt, omdat blushes vaak zo roze en wat “fake” overkomen. Maar deze blushes geven zo’n natuurlijke indruk. Wat een verschil met de producten die ik in het palette zag!

De highlighters zijn zeer mooi en passen beide voor alle gelegenheden. Het is maar net wat jouw voorkeur krijgt. Ik ben zelf meer een fan van de champagnekleur. Maar de roze Low Key highlighter is wel een mooie verlenging van de blushes. Ze zijn ook heel makkelijk op te bouwen. Pluspunt!

Foto 1&2: Cheap Shot (blush) en Party Foul (highlighter) — Foto 3: Double Take (blush) en Low Key (highlighter)

Het oogschaduw palette voldeed volledig aan mijn eisen. Mooie, neutrale kleuren die verschillende looks kunnen maken. Elke keer ik een look aanbreng, is het toch weer net iets anders. Met deze kleuren kan je zowel een neutrale, subtiele look als een trending en opvallende avondlook maken.

Dus om te antwoorden op “Is it worth the hype?”, absoluut ja! Naar mijn mening kan hij mee aansluiten bij de kwalitatieve NAKED eyeshadow palettes. Zeker als je van de zachtere kleuren roze houdt.

Koop het Backtalk eye & face palette hier.

 

Bonita

 

 

 

 

“Deze review bevat producten die gratis naar mij werden verzonden door een merk of een bedrijf. Hoewel deze post gesponsord is, heeft dit geen invloed op mijn mening en mijn eerlijkheid over de producten.”

Leave a Reply

%d bloggers like this: