Alicia: Metallic & Chrome by Maybelline

MAYBELLINE: NIEUWE TREND in Metallic & Chrome

Op zoek naar een nieuwe glow look maar geen zin om pakken geld uit te geven? Vorige week ging ik een kijkje nemen op de website van Kruidvat. Daar vond ik de Master Chrome Metallic Highlighter en de Matte Metallic Lipsticks van Maybelline.

Zowel de lipsticks als de highlighter kunnen van jou zijn voor maar 12,99 euro/stuk! Aangezien mijn go-to highlighters van Fenty Beauty en Anastasia Beverly Hills al snel 35euro kosten, vroeg ik me af of deze goedkopere versie mij hetzelfde gewenste effect kan geven. Ik begrijp dat niet iedereen zin heeft om telkens zoveel geld uit te geven als ze toe zijn aan een nieuw product.

Dusssss, testen maar!

Maybelline: Master Chrome Highlighter

De Master Chrome highlighter is beschikbaar in 4 tinten. Ik kocht de kleur ‘Molten Rose Gold’. Na zoveel positieve reacties te lezen online, was ik enorm benieuwd. Highlighter is mijn favoriete make up producten. Het maakt je look volledig af en ik kom nooit het huis uit zonder.

En ja hoor, deze moet zeker niet onderdoen voor andere -soms veel duurdere- producten op de markt. Met één veeg kreeg ik al een supermooie subtiele schijn. Meer fan van een opvallende look? Deze highlighter is perfect opbouwbaar.

Voor de prijs van 12.99euro is deze highlighter echt fenomenaal!!

Maybelline: Color Sensational Matte Metallic Lipstick

De lipsticks kocht ik in de kleurtjes 10: Pure Gold, 20: Hot Lava, 25: Copper Rose. De collectie telt 10 kleuren waaronder zelf een groene! Super spijtig dat deze niet verkrijgbaar was toen ik ze kocht.

Pure Gold heeft een oranje/gelige basis met een gouden metallic reflectie. Toch wel fijn om ook wat meer gedurfde kleurtjes te zien in deze Maybelline collectie! Bij het aanbrengen proef je meteen een subtiele vanillesmaak. Heerlijk! De textuur is heel zacht en makkelijk aan te brengen. In tegenstelling tot sommige matte lipsticks van andere merken, voelen je lippen bij deze niet super droog aan. Qua dekking was ik wel wat teleurgesteld. Hoe meer ik de lipstick aanbreng, hoe meer ik het gevoel heb dat ik de kleur blijf verplaatsen in plaats van op te bouwen waardoor je vaak een oneven effect krijgt. Een ‘nude’ lipliner aanbrengen alvorens dit kleurtje te gebruiken, lijkt me zeker aan te raden.

Hot Lava is persoonlijk mijn favoriete kleur van de 3, ookal heeft deze de minst glittery/metallic look. Het is een klassiek rode lipstick.  Bij deze is de dekking gelukkig al een stuk beter.

Bij het openen van de verpakking was ik meteen verliefd op Copper Rose. De donkerrode kleur en dan die subtiele glitter. Prachtig! Deze kleur was dan ook mijn grootste teleurstelling, want bij het aanbrengen krijg je een veel lichtere, paarse kleur. Maar bij deze krijg je wel het mooiste matte metallic effect!

Conclusie: Zijn deze lipsticks de moeite waard om te kopen? Tuurlijk! De collectie bestaat uit heel wat superleuke kleurtjes die perfect zijn voor het aankomende festivalseizoen en ze zijn heel betaalbaar. Je lippen voelen nooit echt mat of superdroog aan en zonder te eten blijft de kleur zeker 4 uren zitten. Zorg wel zeker dat je de lipstick bij je houdt voor touch ups want na een maaltijd is het meeste toch verdwenen.

Leave a Reply

%d bloggers like this: