Alicia: Fenty Beauty by Rihanna-haul

The very first review by Alicia staat online! Vanaf nu ga je Alicia regelmatig voorbij zien komen, want wij besloten samen om Survival of the Cream een duwtje in de rug te geven. Onze gemeenschappelijke liefde voor make-up was natuurlijk onze matchmaker! Fenty Beauty is één van haar favoriete merken en ik weet nu ook waarom!

Follow Alicia and her doggo on the instagram

Fenty Beauty by Rihanna

In September 2017 lanceerde Rihanna haar langverwachte make up lijn: Fenty Beauty! Iedereen was super enthousiast, want zoals aangekondigd kwam Riri naar buiten met maar liefst 40(!!) kleuren in foundation. Zo kan elke vrouw of man van eender welke etniciteit de perfecte tint vinden. Ook haar collectie highlighters zijn een gigantische hit op het internet. Ik wou met mijn eigen ogen zien of de hype rond Fenty Beauty terecht is. Ik kocht daarom de foundation, een highlighter en een lipstick uit de Mattemoiselle collectie.
Let’s see what all the fuzz is about!

 

Fenty Beauty was created for everyone: for women of all shades, attitudes, personalities, cultures and races.

PRO FILT’R FOUNDATION

Ik ben zeker dat ik niet de enige ben, als ik zeg dat ik nog nooit die perfecte tint foundation heb gevonden. Mijn huidskleur is heel erg bleek en bij vele merken is de lichtste tint al te donker voor mij. Toen ik hoorde dat Rihanna 40 tinten op de markt bracht, voelde ik al meteen een sprankeltje hoop! Ik bestelde de Pro Filt’r foundation in nummer 120, dat is de derde lichtste tint in het gamma. Deze komt in een flesje van 32ml.

En ja hoor, dreams do come true want WOW, deze foundation is echt alles wat ik ervan verwacht had. Waar je bij sommige andere merken soms heel veel van de vloeistof nodig hebt om je hele gezicht te coveren, heb ik bij de Pro Filt’r maar 2 dropjes nodig om 3/4 van mijn gezicht te bedekken. Wanneer ik de foundation aanbreng met een borstel, krijg ik een heel natuurlijke look. Wil je toch liever de full coverage? Dan kan je best een make up sponsje gebruiken.

Tip: Om het mooiste resultaat te bekomen, treuzel je best niet bij het aanbrengen van deze foundation. De foundation droogt namelijk heel snel uit.

De Pro Filt’r Foundation is te verkrijgen bij Sephora France voor 31euro.

KILLAWATT FEESTYLE HIGHTLIGHTER

Je kan er niet naast kijken op social media. De Killawatt highlighter is, denk ik, het meest populaire product uit de Fenty collectie. Vooral de tint ‘Trophy Wife’ is een hit. Deze staat vooral prachtig bij mensen met een donkere huidskleur. Voor mezelf is Trophy wife te gelig, dus ging ik voor de tint ‘Lightning Dust/Fire Crystal’.

In het palletje vind je 2 highlighters in een creamy textuur en een spiegeltje. Aan de linkerkant zit de kleur Lightning Dust. Deze geeft een subtiele glow. Fire Crystal, aan de rechterkant, is de meer intense hightlighter en ook mijn favoriet. Ik ben echt zo’n grote fan van deze highlighter! Het geeft je huid die mooie glanzende look waar iedereen van houdt.

Tip: Om het meest intense effect te bekomen, breng ik eerst een laagje Lightning Dust aan, daarna bouw ik op met Fire Crystal.

De Killawatt Highlighter is te verkrijgen bij Sephore France voor 33euro.

MATTEMOISELLE LIPSTICK

De finishing touch van mijn make-up look is natuurlijk de lipstick! Ook bij Fenty Beauty vind je een uitgebreid gamma aan kleurtjes terug. Het meest populaire lipproduct bij Fenty Beauty is de STUNNA lip paint. Collectors, be ready for this one! Ik kocht toch een exemplaar uit de Mattemoiselle collectie. Je kan kiezen uit 14 kleurtjes, waaronder zelf de groene ‘Midnight Wasabi’. Mijn voorkeur ging uit naar de ‘Frecklefiesta’. Het is een matte lipstick in een warme koperkleur. De stick ziet er echt superschattig en fijn uit. Doordat de oppervlakte van de stick kleiner is dan vele anderen, kan je de vorm van je lippen nog beter perfectioneren. De creamy textuur bij het aanbrengen is ook heel fijn. De grootste test bij lipsticks is natuurlijk altijd: Hoe lang blijft die zitten? Wel, voor deze vraag niets dan goed nieuws. Na een avondje op restaurant met vele hapjes en drankjes later, was de kleur nog altijd mooi te zien. Minder intens als voordien natuurlijk, maar in vergelijking met andere lipsticks is deze zéker een topper!

De Mattemoiselle Collectie kan je shoppen bij Sephora France voor 17,95euro per stuk. 

CONCLUSIE

The hype is real! Ik ben helemaal verliefd op deze collectie. Ik kan niet wachten om nog meer productjes te bestellen!

 

Geschreven door Alicia Rousseau

Leave a Reply

%d bloggers like this: