Review: Snap ! Fotograferen met je Smartphone

Anki Wijnen blogt voornamelijk over fotografie en interieurdesign op haar blog Zilverblauw. Verder runt ze ook een ontwerpbureau met haar partner Casper. Ze schreef eerder het boek Shoot! Fotograferen met je hart. Hierin legde ze op een simpele manier uit hoe je van start kan gaan met je spiegelreflexcamera. 

Ik was zo’n grote fan dat ik ook haar tweede boek reserveerde. Op zaterdag 23  september viel het boek Snap! Fotograferen met je smartphone in mijn brievenbus. Het duurde niet lang voor ik wist dat dit boek ook een knaller van formaat zou zijn. 

Uitzicht boek

Ik vind het heel leuk dat de twee boeken qua cover heel gelijkaardig zijn. Toch merk je aan de “band” dat het om twee verschillende boeken gaat. De cover is heel instaproof natuurlijk en dat horen wij bloggers zeer graag. Het boek bevat veel roze tinten, dit zorgt voor een zeer vrouwelijke uitstraling. Het past perfect bij de stijl van haar website en Instagrampagina

Inhoud boek

Ik ben vooral fan geworden van de simpele en duidelijke uitleg. Anki legt termen als diafragma, ISO-waarde en witbalans uit op een zeer luchtige manier. Ik dacht dat deze termen minder aan bod gingen komen, omdat een smartphone deze opties niet of minder heeft. Maar niets is minder waar. Gelukkig leer je ook nog wat technieken bij en moet je daarvoor niet percee het eerste boek ook te kopen. 

Bij elk hoofdstuk hoort ook een reeks aan voorbeelden. De meest prachtige, instagramwaardige foto’s komen voorbij in dit boek. Ik vind vooral de voor en na foto’s een grote meerwaarde. Zo worden de begrippen en technieken nog duidelijker. Je ziet letterlijk wat een groot verschil sommige technieken kunnen geven. 

Wat ik superleuk vind aan de boeken van Anki, zijn de kleine opdrachtjes. In de boeken staan ze gekenmerkt door “DIY”. Je wordt aangespoord om met de kennis vanuit het boek opdrachtjes te volbrengen. 

Ik ben zelf bijvoorbeeld op zoek naar een constante op mijn instagramfeed. Anki heeft in haar boek al direct twee handige opdrachtjes waarmee ik deze constante kan creëren. Een opdracht is bijvoorbeeld om één bepaald voorwerp (bijvoorbeeld zonnebril) een hele week overal mee naartoe te nemen. Zo leg je zijn avontuur vast. Een andere opdracht is om een reeks foto’s te maken met een “gemeenschappelijke deler”. 

Kan je raden wat in deze fotoreeks de gemeenschappelijke deler is? 

Het boek wordt nooit saai, omdat er voldoende afwisseling is qua techniek en tips&tricks. Zo zijn er lijstjes met tips over het fotograferen van kinderen en foto’s maken op reis. Heel belangrijk ook de bloggers onder ons is dat er tips zijn over selfies en flatlays. 

Het boek afsluiten doet Anki de hoofdstukken fotobewerking en stijl & concept. Deze twee hoofdstukken zijn zeker een meerwaarde voor bloggers of mensen die veel bezig zijn met sociale media. Ze geeft zelfs een lijst met hashtags die je kan gebruiken per thema. Superhandig! Bij het hoofdstuk fotobewerking voegt ze ook nog een leuke lijst met apps. Deze ga ik zeker allemaal eens bekijken.

*Ik wou jullie graag een kijk in het boek geven, zodat jullie kunnen zien waarom ik zo enthousiast ben. Daarbij heb ik wel geprobeerd de foto’s vaag te houden, zodat jullie enthousiast  worden en het boek zelf ook gaan kopen! 🙂 *

 

Moet je Snap! kopen? 

Je zal al wel gemerkt hebben dat ik heel enthousiast ben over dit boek? Ik hou van de luchtige schrijfstijl van Anki. Dat de technieken met leuke tips afwisselen, maakte dat ik het boek in een wip en een flip had uitgelezen. Ik heb er leuke dingen van opgestoken, vooral over de technieken. Ik ga met haar DIY’s aan de slag om een gestructureerde instagramfeed te creëren. Hopelijk gaat dit lukken! 

Ben jij bezig met sociale media, foto’s maken en wil je dit allemaal naar een hoger niveau tillen? Dan ben je zeker goed af met Snap! fotograferen met je smartphone. 

Bonita

3 Comment

  1. […] de reeks is, dat laat ik in het midden, maar als je er graag meer over wil weten dan moet je zeker de review op Survival of the Cream eens […]

  2. Dit boek wil ik ook graag hebben! Ik merk dat ik tegenwoordig bijna alleen nog maar met mijn telefoon fotografeer en alle tips zijn natuurlijk welkom.

    1. Ik kan je het boek alleen maar aanraden, zeker als je een veel foto’s maakt met je telefoon!
      Veel plezier ermee alvast
      x

Leave a Reply

%d bloggers like this: