Girlboss inspiration

2017 is het jaar waarin ik begon te bloggen. Er ging een hele nieuwe wereld voor mij open. Liefst wou ik zoveel mogelijk leren, ontdekken en zelf uitproberen. Alles begint met collega-bloggers volgen op Instagram, maar ook waren er verschillende girlboss babes die mijn aandacht trokken. Velen schrijven hun ervaring op hun blog, maar ook enkelen durfden het aan om een boek uit te brengen.

Ik heb een selectie gemaakt van de drie boeken waarin ik in 2017 het meeste naar uitkeek, het meeste inspiratie uithaalde en de grootste ontdekking voor mij was. Deze boeken, en nog vele anderen, zijn het zeker waard om te lezen. Ik haal hier veel inspiratie uit en het helpt me altijd weer erboven op als ik een (blog)dipje heb of Instagram door het raam naar buiten wil smijten.

Babe, you got this.

Martje Haverkamp en Emilie Sobels zijn twee girlbosses en schreven het boek Babe, you got this. Het is een soort handleiding voor vrouwen met een ambitie en zij die dromen van succes. Ze hebben in hun boek het advies van 23 vrouwen gebundeld. De meeste vrouwen hebben een eigen business opgestart, maar ook bloggers, managers, actrices en copywriters passeren de revue.

Zoals ik zei, is het boek voor mij echt een praktische handleiding. In elk hoofdstuk wordt een struggle aangepakt. Zo hebben de hoofdstukken “je zaakjes op orde”, “sociaal plannen” en “geef niet te snel op” vaak opengelegen op mijn tafel. Ze geven je hun persoonlijke tips en geven ook een inkijk in hun leven. Zo zie je maar dat het ook bij de grootste girlboss babes niet altijd even makkelijk ging.

Zie jij soms door het bos de bomen niet meer? Denk je af en toe om alles gewoon in de vuilbak te gooien en terug te gaan naar het oude, vertrouwde? Dan heb jij dit boek nodig! De flaters van een ander laten je soms inzien dat je niet de enige ben. Dat ook zij hebben moeten knokken voor dit succes en vooral, hoe hebben ze dat nu concreet gedaan?

Babe, you got this. is te koop bij o.a. bol.com voor €17,99

From Blog to Brand

Laurentine Van Landeghem begon ook met het schrijven van blog en heeft nu een eigen business Clouds Of Fashion. Zoals de titel van het boek al verklapt, gaat het over Laurentine haar persoonlijke road to success.

Het boek biedt een geweldig goede afwisseling tussen persoonlijk verhaal, tips en motiverende quotes. Ze kijkt terug op een periode met ups & downs en hoe ze het nu anders zou aanpakken. Het leest heel vlot en het boek is gewoon één leuk verhaal. Ik herken heel veel van haar jeugdig enthousiasme en dat maakt het heel herkenbaar. Ook voor bloggers geeft Laurentine veel tips over het bloggen zelf, nieuwsbrieven, PR, mensen lokken naar je website en nog veel meer.

Is jouw grote droom ook om ooit een business op te starten? Of ben je volop bezig met de opstartfase? Neem dan dit boek mee op jouw weg. Of ben je gewoon nieuwsgierig hoe Laurentine dit allemaal op zo’n jonge leeftijd voor elkaar heeft gekregen? Ik heb alleen maar meer respect gekregen voor deze vrouw!

From Blog to Brand is te koop bij o.a. bol.com voor €19,99

Make My Dream Work

Dit is mijn grote ontdekking van 2017 op vlak van Girlboss. Ik heb Emma ontdekt doordat ze samen met Laurentine een spreking gaf over hun recent uitgebrachte boeken. Wow, voelde ik me even beschaamd dat ik niet wist wie de eerste Belgische modeblogster was. Deze vrouw heeft al 10 jaar haar personal styling-bureau.

Het boek is ingedeeld per jaar, beginnend in 2007. Emma is een fashionlover en dat zal je geweten hebben. Zo geeft ze bijvoorbeeld ook haar “10 essentials in your wardrobe”. Ze legt uit hoe een styling bij haar verloopt en hoe je zelf je eigen stijl kan creëren. Allemaal heel handige tips van Emma, thanks girl!

Qua layout is het boek volledig anders dan de twee voorgaande boeken. Emma maakt gebruik van zeer veel foto’s . Voor mij is dit vaak een beetje te druk en hierdoor lijkt de tekst een beetje op de achtergrond te komen. Maar eenmaal je aan het lezen bent, stoort dit niet meer.

Dit boek is voor alle fashionlovers een must-have! Een boek over hoe je kei hard moet knokken om iets groot te maken. Toen ik het boek las, had ik het idee dat ik een persoonlijke stamp onder mijn kont kreeg van Emma. Alsof ze zegt: “Get your shit together en start working!”. En ja, dat heb ik soms wel nodig… 

Make My Dream Work is te koop bij o.a. bol.com voor €24,99

Heb jij al één van deze boeken? En wie is jouw favoriete girlboss? 

Bonita

6 Comment

  1. Ben momenteel het boek van Laurentine aan het lezen en ben echt al een fan!

    1. Is een goed boek he! Zelfs als je geen “ondernemer” wilt zijn, het is gewoon een mooi levensverhaal van een jonge vrouw!

  2. Leuke blogpost! Ik ga zeker deze boeken op mijn leeslijstje zetten, bedankt x

    1. Super! laat me zeker weten als je er eentje hebt gelezen en wat je ervan vind!

  3. Het boek van Emma zag ik ook op de boekenbeurs, maar had ook nog nooit van haar gehoord 😀 Hoewel ik mezelf niet onmiddellijk een bedrijf uit de grond zie stampen, is het lezen van zo’n boeken toch altijd inspirerend. Of althans, dat vind ik toch. Als andere mensen hun dromen kunnen waarmaken, waarom ik dan niet? Toch? 😉

    1. Helemaal gelijk! Ik ben ook niet van plan om (any time soon) iets op te richten, maar als blogger kan je er altijd inspiratie uit halen!

Leave a Reply

%d bloggers like this: