De Mascha planner

1 september staat voor de deur. Het grote moment waarop de schoolpoorten weer open gaan. Je hebt dus nog enkele dagen om alle boeken, kaften, pennenzakken en agenda’s te kopen. Op zo’n momenten vind ik het toch wel jammer dat ik niet meer studeer. Ik liet mij elk jaar gaan in de Hema om een heel assortiment in te slaan.

Als ik naar één ding specifiek uit keek, was het toch wel niet het moment dat ik zelf een agenda mocht kopen. Eindelijk gedaan met die stomme, lelijke schoolagenda’s die heel het school heeft! Door het bloggen heb ik gelukkig ook nood aan een agenda.

De Mascha planner

Nog niet zo lang geleden heb ik me laten overtuigen om de Mascha planner te kopen. Mascha is het brein achter Beautygloss. Ze is al zo’n 10 jaar een beauty blogster/vlogster en dus wel een voorbeeld voor mij. Don’t get me wrong: Deze agenda is voor iedere vrouw, niet alleen voor diegene met interesse voor beauty en bloggen. Vandaar ook de naam Mascha en niet de Beautygloss planner. 

Een groot voordeel aan deze planner is dat je kan beginnen wanneer je wilt. Ik ben in de maand juli begonnen en zal dus tot juni 2018 deze planner kunnen gebruiken. Je moet niet wachten op de maanden januari of september om hiermee te starten.

De planner heeft een harde kaft en grote ringen. Qua stevigheid kan deze zeker tellen tegenover andere agenda’s en planners die ik al heb gehad. Enige waar ik (letterlijk) tegen bots, zijn die grote ringen als je iets wilt invullen op donderdag…

De layout

Vooraan zijn er eerst 12 pagina’s waar je een maandoverzicht kan maken. Ik noteer hierop verjaardagen, belangrijke afspraken, grote concerten, festivals en andere momenten waar ik al lang naar uit kijk.

Nadien beginnen de pagina’s met weekoverzichten. Elke dag is in 3 blokken ingedeeld. De eerste is een grote blok en de twee daaronder zijn wat kleiner. Op het einde van elke week is er een vakje voor “notities”.

Helemaal onderaan zijn er kleine bolletjes. Elke dag telt 10 bolletjes. Je kiest natuurlijk zelf waarvoor je ze gebruikt. Sommigen gebruiken het voor hun gemoedstoestand aan te duiden. Had je een goede dag of eerder een mindere dag? Anderen gebruiken het voor het aantal glazen water dat er werd gedronken. Deze bolletjes kan je inkleuren met een stiftje of invullen met de gouden stickers.

Achteraan in de planner zijn er nog enkele pagina’s vrij voor grotere notities. Hier noteer ik mijn blogideetjes. Het gaat vooral over de items waarover ik wil bloggen.

En uiteindelijk helemaal achteraan vind je nog enkele stickers. Er zijn wolkjes met de verschillende maanden, stickers met “to do”, “to go” of “to buy”. Dit is vooral bedoelt om lijstjes te creëren. Voor de rest heb je nog enkele andere stickers met vlaggetjes, hartjes enzovoort.

Hoe gebruik ik de Mascha planner?

Het grootste vakje per dag gebruik ik om mijn dag in te plannen. Hierin komt mijn uurrooster, momenten dat ik ga fitnessen, dagen dat ik ons appartement ga kuisen, … Maar ik ben stilletjes aan het overschakelen. Het lijkt me duidelijker om hier mijn TO DO-lijstje te noteren. Natuurlijk behoren fitnessen en kuisen ook tot mijn TO DO-lijst, maar zal ik mijn diensten eerder naar het tweede vakje verschuiven.

Het tweede vakje gebruikte ik om afspraken te noteren. Bijvoorbeeld afspraken bij de huidspecialist, oogarts, … en andere afspraken zoals concerten, blogafspraken en -events. Hier wil ik binnenkort ook mijn uurrooster noteren.

Het onderste vakje gebruik ik voor mijn blog. Hierin noteer ik wanneer ik een blogpost moet maken (ik presteer alleen onder tijdsdruk), wanneer ik mijn blog online moet zetten, wanneer ik sociale media promo moet voeren, wanneer ik mails ga beantwoorden, …

Het vakje met notities gebruik ik elke week voor iets anders. Wanneer ik in het weekend naar een festival ging, gebruikte ik deze als mijn inpaklijst. Binnenkort staat er een uitstap naar Gent gepland met mijn beste vriendin en dan schrijf ik die week onder notities alle hotspots die ik graag wil bezoeken. Ook belangrijke zaken die niet in mijn eigen agenda horen, schrijf ik hier. Bijvoorbeeld wanneer mijn vriend op tour gaat met zijn band.

Leuke extraatjes

Als je de kaft openklapt, heb je een soort enveloppe waar je papieren en notities achter kan steken. Dit op zich is al superhandig, want meestal vielen al mijn extra papiertjes tussen mijn agenda uit. Mascha heeft hier zelf al leuke gadgets ingestoken. Bij mij zaten er 2 postkaartjes, een dun notitieboekje en twee vellen met gouden stickers in.

Mascha planner VS bullet journal

De bullet journal is helemaal in tegenwoordig. Mij zegt het niets, omdat je volledig je eigen planner maakt. Je staat zelf in voor het creëren van een layout en je moet alles zelf schrijven. De Mascha planner is eerder iets voor creatieve losers, zoals ik. Hier is al een layout opgemaakt en kan je deze gebruiken op de manier hoe jij wilt. Want zoals je al eerder kon lezen, speel ik zelf ook nog met de structuur. 

Welke agenda heeft jouw hart verloren? Laat me weten in de comment!

Bonita

1 Comment

  1. Ik heb de roze variant en ben er nog steeds zo blij mee!

Leave a Reply

%d bloggers like this: