Checklist Journal by Le Chat Noir

Januari is bijna gedaan, hoogtijd om aan die goede voornemens te beginnen. Eén van mijn voornemens was om mijn leven een stuk gestructureerde te laten verlopen. Ik heb al menige pogingen gedaan om een gewone agenda te hebben, maar dan begon ik weer in een ander boekje met lijstjes. Uiteindelijk heb ik zelfs een poging gedaan om een eigen bulletjournal te starten voor mijn blog. Maar ook dat kostte meer tijd, dan het opleverde.

Tot ik uiteindelijk de agenda vond die op mijn lijf was geschreven: een journal met checklists!

Le Chat Noir

Noémie Peeters heeft Le Chat Noir opgericht. Ook zij startte hiermee als blog en werd daarna een bedrijf en webwinkel. – Klinkt bekend in de oren als je het From Blog to Brand van Laurentine hebt gelezen -. Door het ontwerpen van haar eigen bruiloftuitnodigingen begon het bij haar allemaal terug te kriebelen.

Je kan bij Le Chat Noir terecht voor grafische designs. Zo heeft zij een portfolio online staan waar je zowel de thema’s huwelijk, geboorte en branding aan te pas komen. In blijde verwachting van een baby, trouw of bedrijf? Contacteer haar zeker eens voor meer informatie!

Op de webshop heeft Noémie posters, stationary, kaarten en DIY (stempels, inpakpapier, touw) te koop. Ze heeft al een aardig assortiment gecreëerd, waardoor het kiezen al moeilijk gaat voor mij. Wat ik zo geweldig vind aan Le Chat Noir is dat ze toch dat beetje anders aanbiedt dan andere webshops. 

Zo kan je bijvoorbeeld via haar webshop een uniek portret van je huisdier laten maken. Hoe geweldig is dat? Bij de stationary vind je meerdere etuis, notebooks, weekplanners en ook de journal van 2018 die ik koos. Maar bijvoorbeeld ook een wedding of een babybook. Superleuk om cadeau te geven, of voor jezelf te houden.

Journal 2018 with checklists

Monthly planner

Bij het begin van elke maand, is er een Monthly planner voorzien. De twee pagina’s bestaan telkens uit korte lijstjes. De meeste lijstjes komen elke maand terug, zoals to do, goals, ideas, things that make me happy, to pay/receive. Dan is er nog een lijstje dat maandelijks een andere interpretatie krijgt. Zo heet het lijstje in januari “holiday planning”, in maart “spring cleaning” en in juni “prepare for spring break”. Ik vind dit echt een superleuk initiatief! Dit maakt het allemaal persoonlijker, zonder dat je er zelf veel werk aan hebt.

Week planner

De weekplanner begint steeds op maandag. Na de 7 dagen heb je ook nog verschillende lijstjes, zoals een to do, memorable memories, call/email en groceries. Allemaal lijstjes die je zeker gaat nodig hebben en ook effectief nuttig zijn. Ik zou zelf nooit op een lijstje met call/email komen, maar betrap me er steeds meer op dat ik vergeet te e-mailen naar bedrijven of vergeet te antwoorden, als ik de mail ontvang tijdens het werken. Ook de herinneringen opschrijven, lijkt me een mooi initiatief. We blijven vaak negatieve ervaringen langer onthouden, waardoor we eigenlijk de kleine, positieve dingen in het leven vergeten.

Checklists

Vooraan in de journal heb je enkele lijstjes. Een vooruitzicht op het jaar 2018 en wat je daarin allemaal wilt presteren. Leuk om het jaar mee te beginnen. Een lijstje dat ik zeker ook zelf gemaakt zou hebben, waardoor ik het nu het hele jaar door kan meenemen en terug kan bekijken.

Achteraan in de agenda staan de meeste checklists. Eerst en vooral een vooruitblik naar 2019 waarin je jouw afspraken voor dat jaar al kan noteren en ook waarin je al kan nadenken wat je gaat doen in 2019. Zo kan je bijvoorbeeld je favoriete trips/holidays al beginnen noteren. Ook is er plaats voor lijstjes op lange termijn. Hoe zie jij jezelf binnen 10 jaar? Ik zou er zelf nooit opgekomen zijn, of misschien niet durven opkomen, maar het kan geen kwaad om hier eens bij stil te staan.

Het zijn niet alleen lijstjes om je toekomst te plannen, maar ook bijvoorbeeld een lijstje met “savings” is iets wat ik zeker ga gebruiken dit jaar.

 

Wil jij ook deze journal? Wees er dan snel bij, want Le Chat Noir heeft er nog enkelen in stock!

Volg haar trouwens ook even op Instagram!

Bonita

Leave a Reply

%d bloggers like this: