What’s in my shower

Iedereen kent het “What’s in my bag” concept wel. Vrouwen laten je dan in hun handtas kijken. Jammer genoeg, valt er bij mij weinig te zien. Ik heb altijd maar een kleine handtas met wat verloren kasticketjes. Waar ik wel veel vragen naar krijg is, welke producten ik nu eigenlijk gewoon dagelijks gebruik. Dus wil ik jullie graag de producten voorstellen die jullie in mijn douche kunnen vinden.

Wat jullie hier te zien krijgen, is gewoon mijn basic stash. Daarbij komt natuurlijk dat er regelmatig extra producten bijkomen. Producten die ik graag wil testen, maar vaak zijn dit geen blijvers. Ik hecht toch wel belang aan mijn basisproducten.

 

Haircare

Zoals ik eerder in een blogpost al heb aangehaald, ben ik een grote fan van zilvershampoo. De producten die ik toen gebruikte, zijn er nog steeds. De zachtere shampoo van Guhl Zilver & Vitaliteit is er voor dagelijks gebruik. Dit is echt een hele zachte shampoo en ook mijn haren voelen nadien zacht en ontwart.

Eenmaal per week geef ik mijn haar eens een full treatment. Dit gebeurd dan met een sterkere zilvershampoo. Hierbij wissel ik meestal af tussen Schwarzkopf en Provoke.

Een full treatment bestaat natuurlijk niet alleen uit een wasbeurt met shampoo. Ik gebruik de combinatie van een sterkere zilvershampoo altijd met een conditioner of een balm. Anders voelt mijn haar heel stug en droog aan na zo’n wasbeurt. Het ideale moment dus om je haren extra in de watten te leggen. Hierbij neem ik ook graag mijn vrienden van L’oreal erbij. Heel toevallig heb ik de Botanicals lijn gekocht en uitgeprobeerd. De lijn is niet voor blond haar, dus zal ik hem ook niet dagelijks gebruiken. Maar zowel de conditioner als de balm zijn echt topproducten.

Ondertussen heb ik nog andere zilvershampoos getest, zoals de nieuwe reeks van Andrélon. Maar geen enkelen kon tippen aan deze heilige 3 shampoos. Dus ik denk dat je niet snel andere shampoos in mijn douche zult vinden.

Er staat natuurlijk ook nog een andere shampoo in mijn douche. Mijn vriend heeft geen nood aan duurdere zilvershampoos. Voor hem koop ik meestal producten van Syoss. Hij houdt van de geur van dit merk en soms durf ik wel eens afwisselen tussen de verschillende lijnen die Syoss uitbrengt.

 

Bodycare

Jullie zullen al wel gemerkt hebben, dat ik een zeer grote fan ben van doucheschuims. Ook mijn vriend is bezweken aan de zachtheid van de schuim. Dus zijn wij het ideale duo dat elke nieuwe soort schuim uittest. Nadat we het gamma van Rituals al meerdere keren volledig hebben ontdekt, zijn we heel blij dat er nu steeds meer merken een doucheschuim op de markt brengen. De laatste tijd hebben we de schuim van Andrélon, Dove en Axe getest.

Aangezien ik pas ben verjaart, staan er natuurlijk ook terug wat schuimpjes van Rituals in mijn douche. Vriend en vijand weet dat je mij hier altijd blij mee maakt.

Laten we zeggen dat onze beide voorkeur ging naar de doucheschuim van Dove. Dit is er echt eentje dat, naar onze mening, kan tippen aan de schuim van Rituals. Er zijn nu 3 geuren verkrijgbaar en alle drie hebben ze iets helemaal anders, maar toch gelijken ze op elkaar door de typische zachtheid van Dove.

Natuurlijk staat er in onze douche ook een bodyscrub. We hebben elk onze probleemzones, en dus maken we graag gebruik van een scrub. Hierin durf ik al wel eens variëren. Maar toen ik de scrub van Treets Traditions ontdekte, was ik instant verliefd. De bodyscrub doet wat hij moet doen, maar is daarbij ook heel huidvriendelijk.

 

Skincare

Gezichtsverzorging is voor mij heel belangrijk. Alvorens ik mijn make-up aanbreng, passeer ik enkele producten. In de douche heb ik vooral verschillende scrubs klaar staan. Hoe vaak ik het een scrub gebruik, hangt af van de conditie van mijn gezicht. Standaard staan er twee gelijkaardige scrubs van Bioré en Garnier in de douche. Deze scrubs zorgen er vooral voor dat mijn gezicht zuiverder wordt. Noem het een stevige eerste reiniging.

Daarnaast gebruik ik ook de nieuwe scrubs van L’oreal Sugar Scrubs. Deze Sugar Scrubs van L’oreal hebben elk een eigen werking. Maar wat ze wel gemeenschappelijk hebben, is dat ze mijn huid een pak zachter maken. Niets is zo fijn om uit de douche te stappen met een zachte huid.

Heb jij ook enkele basisproducten die je nooit zal vervangen?

Bonita

Leave a Reply

%d bloggers like this: