Welke zilvershampoo werkt nu écht?

Elke (nep)blondine kent wel de struggle dat je haren na een tijd een gele gloed krijgt. Voor deze reden probeer ik regelmatig binnen te springen bij mijn kapper. Zij zorgt ervoor dat de blonde kleur terug wat assig wordt door een spoeling. Maar ook thuis kan ik een handje helpen. Zilvershampoo zorgt ervoor dat blonde lokken een meer koele, witte ondertoon krijgen en niet zo snel geel worden. Maar welke zilvershampoo werkt nu echt? En wist jij trouwens ook dat er verschillende soorten bestaan?

Je kan een groot onderscheid maken tussen de shampoos voor dagelijks gebruik en de intensieve zilvershampoos die je liefst maar 1x per week gebruikt. Eerst wil ik mijn favoriete shampoo voor dagelijks gebruik voorstellen:

Guhl Zilver & Vitaliteit Shampoo

De shampoo heeft een leuke, doorzichtige verpakking. Altijd handig dat je kan volgen hoeveel shampoo je nog over hebt. In de verpakking ziet de zilvershampoo er paars uit. Als je de shampoo in je hand doet, merk je dat de intensiteit heel wat minder is. De shampoo zelf heeft eerder een heel zacht paars, beetje doorzichtige kleur.

Bij het gebruik, verdwijnt de paarse kleur volledig en wordt de zilvershampoo een witte schuim. Niet meer of minder schuim dan een andere normale shampoo. Zowel tijdens het wassen als nadien heeft mijn haar een heerlijke, neutrale geur.

Wat me wel opvalt is dat mijn haar heel luchtig en zacht aanvoelt, nadat ik deze shampoo enkele keren heb gebruikt. Echt een gevoel dat ik niet krijg bij elke shampoo. Om de proef op de som te nemen, heb ik zelfs nadien geen haarproducten gebruikt, en ook dan voelt mijn haar lekker zacht aan.

Tip: Ben jij iemand die vaak je haren wast? Wissel dan af tussen deze shampoo en een voedende shampoo. Ik merk dat na veel en kort na elkaar gebruiken, mijn haar toch dof gaat aanvoelen en het zeker een extra boost nodig heeft. 

Verder heb ik ook twee intensieve shampoos uitgetest. Dit zijn shampoos die je haren echt naar een hoger niveau tillen. Gebruik deze shampoos 1 of maximaal 2x per week. Je merkt het verschil met een “dagelijkse” shampoo al als je shampoo in je hand hebt. Deze intensieve shampoos hebben een zeer felle, donkerpaarse kleur. Hierdoor merk je direct het verschil op met een gewone shampoo die niet zo intens qua kleur is. Bij het aanbrengen is het grootste verschil dat een intensieve zilvershampoo amper schuimt.

Schwarzkopf Reflex-Silver Shampoo

Dit is de meest geliefde zilvershampoo onder de “goedkopere” producten. Gelijk hebben ze! Deze shampoo zorgt er niet alleen voor dat je haren assig blond blijven, maar maken geel haar ook terug blond. Hoe zot is dat! Dus heb je het al te ver laten komen? Neem dan deze Reflex-Silver Shampoo in huis en dat spaart je weer een kappersbeurt uit.

Provoke Touch of Silver Intensieve Glansshampoo

De meeste kenmerken van deze intensieve shampoo zijn al eerder opgenoemd. De shampoo heeft een zeer intensieve donkerpaarse kleur. Ik gebruik deze shampoo maar 1x per week, omdat hij nogal verzwaard. Een tip die ik kan meegeven is om het op dezelfde dag te gebruiken als wanneer je conditioner gebruikt. Anders voelt mijn haar nadien nogal stug aan.

Wist jij van de verschillende soorten zilvershampoo af? Welke gebruik jij of wil jij zeker eens uittesten?

 

Bonita

 

 

 

 

Leave a Reply

%d bloggers like this: