Weg met pluizig haar dankzij John Frieda

De herfst is in het land. Ik ben een grote fan van dit seizoen. Vallende bladeren, warme chocomelk en pompoenen. Heerlijk! Maar herfst betekent ook felle buien, veel wind en tussendoor nog eens motregen. Mijn haar is hier minder blij mee. Van nature heb ik al pluizig haar, maar met dit weer lijkt het vaak meer op een “coupe ontploft”. Daarvoor sta ik ’s morgens geen kwartier voor de spiegel hoor!

 

Voor haarverzorging grijp ik steeds terug naar producten van John Frieda. Het merk kan je kopen bij Kruidvat en enkele andere drogisterijen, maar is er eentje van een iets hogere prijsklasse. Uiteindelijk, als producten goed werken, zijn ze het wel waard om wat meer voor te betalen. John Frieda staat onder andere bekend voor zijn Frizz Ease-lijn. Deze lijn bestrijdt droog en pluizig haar. Iets wat ik dus heel hard nodig heb, zeker met dit herfstweer. Ik gebruik 3 producten die samen mijn ultieme pluisbestrijding vormen.

Frizz Ease 6 Effects Serum – Extra Strength

Het serum bestaat in 3 varianten, gaande van licht pluizig tot grof en pluizig haar. Ik heb het sterkste serum gekozen, omdat mijn haar soms wel heel koppig kan zijn. Heeft ie vooral niet van mij hoor! Op de verpakking staat dat het serum werkt tegen pluis, glad maakt, hydrateert en het haar temt. Dit allemaal terwijl het serum de haren beschermt tegen hitte en vocht. Deze serum werkt dus preventief tegen pluizend haar.

Wanneer je uit de douche komt, breng je het serum aan op kletsnat haar. Je zou kunnen zeggen dat dit geen verschil maakt, maar ik lijk toch een verschil te merken als ik het vergeet en nadien pas aanbreng. Het product werkt dan minder sterk. Dus ik breng het serum aan voordat ik mijn haar in een handdoek draai. Ik gebruik zo’n 3 à 4 pompjes, omdat ik wat langer en dikker haar heb. Tijdens het drogen, merk ik al direct dat mijn haar niet weelderig naar alle kanten springt. Een product dat ik zeker zal blijven gebruiken.

 

Frizz Ease Nourishing Oil Elixir

Je zou denken waarom ik nog een olie nodig heb, als ik al een serum gebruik. Awel, ik heb soms het gevoel dat het serum mijn haar wel minder pluizig maakt, maar voor de rest niet veel doet. Deze olie zorgt voor het minder pluizig haar en heeft een voedende werking. De arganolie zorgt ervoor dat mijn haar ook zacht aanvoelt.

Deze olie breng ik meestal aan op handdoekdroog haar. Op droog haar komt het nogal snel vettig over. Je voelt direct dat je haar zachter wordt. Dit geeft een beetje het effect alsof je conditioner hebt gebruik. Mijn haar wordt er zacht en luchtig van.

Frizz Ease Touch-Up Crème

Natuurlijk zorgt de crème ervoor dat je haar minder pluizig en springerig is. De touch-up crème gebruik je tussen stylebeurten door. Dit betekent dat je het gewoon op droog haar mag gebruiken. Ik gebruik deze crème meestal wanneer ik ’s avonds wegga. Dan krijgt mijn haar een “touch-up”-beurt met deze crème en is ie weer volledig pluisvrij. Het is dus een bestrijder van pluizig haar.

Om je haar eens een upgrade te geven, werkt deze crème goed. Je kan natuurlijk niet hetzelfde effect verwachten als van een olie of serum, maar daarvoor dient hij ook niet. Ik moest me wel inhouden met de hoeveelheid crème. Je krijgt nogal snel vettig haar als je te veel product gebruikt.

De perfecte combo

Je merkt dus dat het serum, de olie en de crème elk zijn eigen kwaliteiten heeft. Het is dus niet omdat ze alle drie een anti-pluiswerking hebben, dat ze ook hetzelfde doen. Ik vind deze drie producten een perfecte combinatie en zal deze ook samen blijven gebruiken.
Welke haarproducten gebruiken jullie in de herfst?

Bonita

 

 

Leave a Reply

%d bloggers like this: