Shower Foam by Hema

De shower foam is een booming business. Ik denk dat het merk Rituals met dit product is gestart, maar al gauw kwamen er nog vele andere merken aangelopen met hun eigen shower foam. De ene is al wat origineler qua namen en qua geuren dan de anderen. Voor mij is vooral de prijs van Rituals een struikelblok. Ik vind 8,50euro voor een gel van 200 ml best aan de dure kant. Daarom ben ik steeds op zoek naar goede alternatieven. Zo reviewde ik voordien ookal de goedkopere shower foams van Albert Heijn. 

Shower foam Hema

Vandaag review ik twee producten van Hema. Ik kocht deze twee producten met het idee dat het beide dezelfde shower foams zouden zijn, maar niets is minder waar. Ik ontdekte het verschil tussen deze twee foams en waarom beide ook onderaan een andere benaming hebben. Want blijkbaar is een “shower mousse” en een “foaming shower gel” niet hetzelfde.

A limited edition especially for you. Enjoy

De verpakking is er echt eentje voor onder de kerstboom. Een mooie glanzende zwarte flacon met gouden accenten, zoals de naam en de dop. Gewoon een strikje eromheen en zowel de bomma als je beste vriendin zal dit een geweldig cadeautje vinden. De naam verklapt verder ook dat het gaat om een limited edition.

Ik heb geprobeerd om een geur op deze doucheschuim te plakken, maar het is mij niet gelukt. Ook internet kon mij niet wijzer maken en er werd geen geur beschreven. Dus ik ga mijn best doen: Het viel mij direct op dat het een heel neutrale douche geur was en het was ook niet overheersend.

Onderaan staat “shower mousse” en het is zijn naam ook waard. De substantie komt er gelijk als een mousse uit. Denk bijvoorbeeld aan een haarmousse die gelijk een grote hoeveelheid schuim creëren. Maar toch schuimt deze foam niet zo hard als deze van bijvoorbeeld Nivea. Voor mij zeker een voordeel, want veel schuim betekent dat je eerst alles over je lichaam moet verdelen, alvorens je kan beginnen wassen. Niet prettig, als je het mij vraagt.

 

Today I feel Marvelous dancing all night with a golden glow.

Ik had, naar aanleiding van de naam, een wat meer gouden verpakking verwacht. Maar wat is er leuker dan lekker eens iets anders doen? De flacon is heeft een matte bronze kleur. De zilveren afwerking past hier perfect bij. De naam van deze shower foam is een hele boterham. Het is een product uit een reeks van “Today I Feel…”. Bovendien verwacht je ook dat het iets doet met “a golden glow”.

Ik moet jullie, en ook mezelf, in eerste instantie teleurstellen. Er is niets van golden glow te bespeuren in deze shower foam. Deze schuim is even wit dan zijn andere vriendjes. Jammer!

Het tweede wat me direct opviel, is dat deze foam een hele aanwezige parfumgeur heeft. Wow! De eerste keer was ik er eventjes van overdonderd. Mensen die dus gevoelig zijn aan parfums, slaan hier dus al direct de bal mis.

Wat ik dan wel weer heel fijn vind is dat het een “foaming shower gel” is. De eerste foamgel die ik écht kan vergelijken met de producten van Rituals. Het product dat uit de flacon komt is eerst een gel en verandert nadien in schuim. Ik vind dit echt heerlijk! Zie je het verschil op de laatste foto tussen de twee producten?

 

Heb jij al eens bodyproducten van Hema gebruikt? Laat me in een comment weten welke andere producten je me kan aanraden! 

Als eerste op de hoogte blijven van de nieuwtjes die ik in huis haal? Schrijf je in op de nieuwsbrief! 

Bonita

 

 

 

 

 

Leave a Reply

%d bloggers like this: