Essie on top!

essie

Het moet zowat het eerste zijn wat ik ooit kocht op de beauty-afdeling bij Kruidvat. Iets wat ik kende en herkende tussen al die andere rare producten, palletten en stiften. Het werd stilaan een verslaving, zowel het kopen van nagellakjes als het smeren (want ja, toen was dat echt smeren) van de verschillende kleurtjes.

Vele jaren en ervaringen later, ben ik blij dat de 1euro-lakjes plaats hebben gemaakt voor de grotere merken met gellak. Echt waar, ik zweer trouw aan de nagellakken met gellak erin. Ze beweren een week (of sommigen zelfs langer) te blijven zitten. Natuurlijk met mijn job, waarbij je dagelijks in aanraking komt met water, is dit maar een fabeltje.

Essie

Sinds 2 jaar blijf ik trouw aan mijn favoriete nagellak van Essie. Hun gamma bestaat uit nagelverzorging en nagellak. Ze hebben een standaard lijn met basiskleuren, maar hebben ook verschillende collecties. Zo is het in de zomer allemaal wat fleuriger en met de feestdagen zal er een collectie komen met wat meer chique kleuren.

Nagelverzorging

Ik heb heel gemakkelijke nagels en had tot voor kort geen verzorging nodig. Tot ik regelmatig eens gelnagels liet zetten. Mijn nagels zijn sindsdien niet meer dezelfde. Ze zijn heel dun en scheuren snel door op de meest irritante plaatsen.

Daarom gebruik ik als eerste stap altijd de “grow stronger” nagelverzorging van Essie. Deze base coat is niet helemaal doorzichtig, maar heeft een iets lichtroze schijn. Eenmaal op de nagels zie je enkel dat er een glans opstaat. Het zou dus ook perfect kunnen dienen als doorzichtige nagellak, maar met dat beetje meer verzorging. Let er wel op dat de basis goed droog is alvorens je een kleurtje gaat aanbrengen. Werkt de basis nu echt? Ik heb wel het gevoel dat hij mijn nagel minder snel scheurt wanneer ik deze draag onder mijn nagellak.

Natuurlijk bestaat er ook een top coat. Tot mijn verzameling hoort de “gel setter”, deze zorgt ervoor dat het lijkt alsof je een gelmanicure hebt gehad. De “gel setter” is echt een fijne top coat en doet echt waar hij voor staat. Het zorgt ervoor dat je nagellak wat dikker lijkt, alsof je een echte manicure hebt gehad. Verder heb ik ook de “good to go” top coat. Dit houdt de manicure langer en droogt sneller. Met de “good to go” heb ik een minder goede ervaring. Ik heb niet het idee dat het echt sneller droogt, spijtig genoeg. Dus gebruik ik hem als ik een “gewone” top coat wil.

Essie hun assortiment is natuurlijk uitgebreider dan wat ik heb. Ze hebben base coats, top coats, finishers, verzorging, handverzorging en removers. Welke deze zijn en wat ze juist doen, vind je op hun website: http://www.essie.be/verzorgingen.html

Nagellak

Ik leef graag onder het motto #prettyinpink. Mijn vriend of mijn beste vriendin weten goed genoeg dat ik altijd naar de kleur roze zal grijpen, als ik de kans zich voordoet. Vandaar wil ik ook mijn favoriete kleuren tonen aan jullie.

Mijn favoriete roze kleur bij Essie is “Eternal Optimist”. Essie omschrijft deze kleur als “een kruidentheeroze met een vleugje melk”. Ik noem het eerder oud roze. Een kleur die bij elke outfit past. Ga je nog basic werken of chique uit eten, hij matcht met alles.

De zomerkleur is “Cute as a button”. Een delicieus koraal, volgens Essie. Ik kan dit alleen maar beamen en zeggen dat het een heerlijke frisse zomerse touch geeft.

Voor de dagen dat ik een minder opvallende nagellak wil – want geen nagellak is geen optie -, ga ik voor “Mademoiselle”. Een perfect roze, zoals Essie beweert op hun website. Ik zou het eerder een transparant licht roze kleur noemen. Je ziet dat je nagellak op hebt, maar het valt niet op. Of lees: Jij ziet jouw nagellak, jouw vriend ziet het waarschijnlijk niet.

Omdat ik steeds lichter ga, wil ik toch ook nog even de kleur “Marshmallow” erbij gooien. Ik heb hem vooral gekocht door zijn naam. Btw: al die namen zijn toch wel to-die-for, niet? Maar godzijdank dat ik deze kleur heb ontdekt. Het wolkenwit is een perfect start om te werken met wat glitters of steentjes.

Ik vind de kleurtjes één voor één toppers. De hoeveelheid nagellak is zeker voldoende, tegenover bv die van L’Oreal. De dikte van de lak is ook zeer goed. Natuurlijk zal je wel 2 of 3 laagjes moeten gebruiken bij een lichtere kleur, zoals de Marshmallow. Maar over het algemeen dekt deze nagellak beter dan de rest. Ik merk vaak bij nagellak met gellak erin, dat er luchtbubbels ontstaan. Ik merk het bijvoorbeeld bij Sally Hansen. Dat heb ik bij Essie nog niet gehad, dus toppertje!

Extra’s

Laatst was het een uitverkoop bij Kruidvat van een oude Essie collectie. Hier kocht ik gouden “Rock at the top” en zilveren “Set in stones” glitters. Zeker een musthave in mijn collectie, maar vind het niet altijd de moeite waard om de volledige prijs hiervoor te betalen. HOORAY FOR SALES!

De meeste lakjes en verzorging zijn te koop voor ongeveer 10euro per stuk. Hier en daar zie je regelmatig acties, waar ik meestal op spring.

Heb jij ook nagellak van Essie? Welke kleuren moet ik dan zeker nog in huis halen?

Bonita

Leave a Reply

%d bloggers like this: