Charcoco – Witte tanden, werkt het echt?

Het klinkt heel raar, met houtskool je tanden witter maken. Nochtans is houtskool een natuurlijk product en is dus niet zo schadelijk voor je tanden dan die bleeksets die je via teleshopping-toestanden kan kopen. Bovendien is het ook een trend, die houtskool. Zo kocht ik bijvoorbeeld ook van Bioré gezichtsverzorging met houtskool.

Charcoco Natural Teeth Whitener

CHARCOCO Coconut Charcoal Teeth Whitening Powder voor wittere tanden. Last van verkleuring op je tanden? Of is jouw droom om gewoon wittere en schonere tanden te hebben? CHARCOCO Teeth Whitening Powder die gemaakt is van actieve houtskool poeder uit kokosnoot maakt je tanden witter, schoner en sterker op 100% natuurlijke manier. Met onze houtskool kan je je tanden bleken op een verantwoorde manier.

 

Ik kreeg een doosje met zwarte poeder en een natuurlijke tandenborstel opgestuurd. Er zit een grote hoeveelheid poeder in het doosje, waardoor je echt wel lang toe komt met één doosje. Afhankelijk van het gebruik natuurlijk. Ik heb de eerste 14 dagen het poeder elke dag 1x gebruikt, zoals staat aangegeven op het doosje. Nadien heb ik het nog 2x per week gebruikt. Ik ben wel van plan om regelmatig nog eens de “14-dagen-kuur” toe te passen. Ik denk dat ik op deze manier toch wel zo’n 4 maanden kan toekomen met deze poeder.

Ook de tandenborstel is vervaardigd van bamboe. Natuurlijk super dier- en natuurlijkvriendelijk. Ook de haartjes van deze tandenborstel werden gemaakt van houtskool.

Ben je nog niet helemaal overtuigd? Op de website geven ze graag wat meer informatie. Ook dit stelde me gerust dat de producten zeker niet schadelijk zouden zijn.

Gebruik

Dus ik startte met eerste 14 dagen de poeder 1x per dag te gebruiken. Je maakt je tandenborstel eerst nat en nadien dip je de haartjes in de poeder. De eerste keer mispakte ik me hieraan, maar poets je tanden met je mond toe! Anders springen de zwarte waterdruppels overal naartoe en kan je nadien aan het poetsen. Uiteindelijk zijn de zwarte druppels makkelijk weg te krijgen met een beetje water en geven ze geen strepen in je lavabo.

Het is en blijft een vreemd zicht, gewoon omdat we witte tandpasta’s gewend zijn. Maar net zoals met een gewone tandpasta, maak je hier best draaiende bewegingen. Nadien poets ik toch nog wel een beetje na met een gewone tandpasta, omdat ik het idee had dat de randjes van mijn tanden nog wat zwart waren. Maar daar had mijn mama bijvoorbeeld geen last van.

Tip voor degene die geen manuele tandenborstel hebben: mijn mama heeft de poeder ook getest met haar elektrische tandenborstel. Zij vond dit minstens even makkelijk werken.

Ook was ik heel benieuwd naar de smaak, maar die is heel neutraal. In het begin proef je de “poeder”. Het voelt dan allemaal wat droger en absorberend aan. Maar eenmaal je aan het poetsen bent, vergeet je haast dat je met houtskoolpoeder bezig bent. Tot wanneer je in de spiegel kijkt natuurlijk!

Voor en na

Ik was wat sceptisch tegenover het product, in eerste instantie. Maar aangezien het niet moeilijk in gebruik was, was ik al een stuk gerust gesteld. Natuurlijk is er de grote vraag of het je tanden echt witter maakt. De verkleuring die mijn tanden hadden door koffie en het vele lekkers dat daarbij hoort, leken ze na 14 dagen niet meer te hebben. Maar zoals dat bij vele zaken is, moet dit natuurlijk ook onderhouden worden. Stop je na de 14 dagen en blijf je toch koffie drinken, dan zal de verkleuring natuurlijk terugkomen. Vandaar mijn tip om regelmatig zo’n “kuur” in te lassen en tussendoor ook je tanden te onderhouden door enkele keer per week te poetsen met de poeder.

Het verschil is wel moeilijk vast te leggen op foto. Maar ik heb hieronder toch een poging gedaan. De eerste foto is een “voor” foto, de tweede foto na mijn eerste poetsbeurt. De laatste foto is genomen nadat ik 7 dagen Charcoco dagelijks had gebruikt.

 

Wil je deze producten ook eens uitproberen? Ga zeker eens kijken op de website van Charcoco. Ik ben verder ook wel eens benieuwd naar het gezichtsmasker van houtskool. 

 

Bonita

 

 

 

 

“Deze review bevat producten die gratis naar mij werden verzonden door een merk of een bedrijf. Hoewel deze post gesponsord is, heeft dit geen invloed op mijn mening en mijn eerlijkheid over de producten.”

Leave a Reply

%d bloggers like this: