Alicia: Lip fillers Q&A

Vandaag wil ik jullie wat meer vertellen over mijn eerste ervaring met lip fillers. Na lang twijfelen en veel opzoekingswerk had ik in maart dan toch besloten om de stap te zetten! Hieronder beantwoord ik een paar veelgestelde vragen.

 

Waarom lip fillers?

Mijn natuurlijke lippen zijn niet persee dun, maar ik draag wel élke dag lipstick. Hiermee haalde ik niet altijd het gewenste resultaat, dus ging ik voor wat meer volume in mijn lippen zelf. Als ik glimlach komt mijn bovenlip vrij ver omhoog, waardoor je te veel tandvlees ziet (gummy smile). Door de combinatie van lip fillers en 2 prikjes botox onder mijn neus is dat probleem nu ook grotendeels verholpen!

 

Waar laat je dat doen?

Vooraleer je beslist om ergens een afspraak te maken, doe je best eerst voldoende research. Lees wat reviews op het internet en als je een bepaalde zaak uitgekozen hebt, kan je altijd eerst eens een mailtje sturen of eens bellen voor meer info. Zoek zeker niet de goedkoopste zaak, want daar krijg je later toch spijt van. Wie mooi wil zijn moet soms pijn lijden en vaak wat centjes neertellen.

Na mijn eigen research kwam ik terecht bij Dokter Nelissen in de ‘Global Care Clinic’ in Heusden-Zolder. Ik had eerst een mailtje gestuurd om meer info te krijgen. De dag nadien had ik al meteen een super uitgebreide en vriendelijke mail terug. Mijn keuze was dus snel gemaakt.

De dag van de ingreep was ik vrij nerveus, maar eens ik eraan kwam viel die stress meteen weg. Ik werd aan de balie meteen verwelkomd door een heel vriendelijke dame: ‘Welkom Alicia, fijn dat je er bent!’. Verder verliep alles heel professioneel en werd er echt tijd gemaakt voor mij. Een super fijne ervaring dus!

 

Doet het pijn?

De grote vraag! Doet deze ingreep pijn? Begrijpelijk want de mond is een erg gevoelige plek om spuitjes in te krijgen. Gelukkig kreeg ik een halfuur op voorhand een verdovende crème aangebracht. Tijdens de ingreep kreeg ik ongeveer 4 prikjes in mijn bovenlip en 4 in mijn onderlip en de pijn is amper te voelen. Een klein prikje waardoor je oog soms wat traant en je voelt de vloeistof in je lip gaan maar het valt allemaal heel goed mee. Je kan ook telkens volgen met een spiegeltje en eventueel aangeven waar je nog een aanpassing wilt. Je kan meestal kiezen om 1cc te laten inspuiten of 0.5cc. Er wordt aangeraden om de eerste keer zeker voor 1cc te gaan om een langdurig resultaat te behouden.

 

Wat met de aftercare?

De behandeling vond bij mij plaats om 12u ’s middags en de uren daarna waren voor mij persoonlijk de vervelendste. Ik had redelijk wat pijn bij het eten en mijn lippen voelden hard aan. De dag nadien had ik een klein blauw plekje op mijn lip, wat volkomen normaal is, maar de pijn was weg. Qua zwelling viel het ook heel goed mee. Ondertussen is het dag 3 na de ingreep en de zwelling is al grotendeels weg en de lippen zijn ook weeral een stuk flexibeler en zachter. Na 14 dagen zou het volledig genezen moeten zijn.

Na 12 weken ga je best even op controle om te zien of alles mooi even is en of je eventueel nog wat extra filler wilt.

De eerste foto is 1 dag na de ingreep gemaakt. De andere foto’s zijn gemaakt 3 dagen na de ingreep. Je ziet hier duidelijk dat de zwelling aan het wegnemen is.

 

Conclusie..

Dit was echt een heel positieve ervaring voor mij. Mijn lippen zien er heel mooi en natuurlijk voller uit, precies hoe ik het wou. Er bestaat nog veel taboe over ingrepen zoals deze maar het is jouw lichaam en er is zeker niets mis met een paar aanpassingen te doen waardoor jij je gelukkiger en beter in je vel voelt!

Voor meer info kan je terecht op https://www.globalcareclinic.com.

BTW: Deze post is niet gesponsord, maar gewoon een zeer aangename ervaring en een tevreden klant!

 

XOXO

Alicia

Leave a Reply

%d bloggers like this: